Exapro erbjuder vi ett omfattande utbud av begagnade ckompletta mat- och dryckesproduktionsenheter, avgörande för effektiv och storskalig tillverkning inom livsmedels- och dryckesindustrin. Dessa nyckelfärdiga produktionsenheter är designade för att hantera alla stadier av bearbetning av livsmedel och drycker, från beredning av råvaror till förpackning, vilket säkerställer hög kvalitet och konsekvent produktion. Våra produktionsenheter sträcker sig i prisfrån €50 000 för mindre installationer till €500 000 för avanceradesystem med hög kapacitet från ledande varumärken som Tetra Pak, Krones, GEA och Alfa Laval. Varje enhet har unika specifikationer som produktionskapacitet, automationsnivå, utrustningstyper och integrationsmöjligheter, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer en komplett produktionsenhet för livsmedel och drycker, överväg nyckelfaktorer som typen av produkter som produceras, nödvändig produktionsvolym, automatiserings- och kontrollsystem och efterlevnad av hygien- och säkerhetsstandarder. Dessa element är avgörande för att uppnå högkvalitativ produktion, optimera effektiviteten och säkerställa produktsäkerhet och konsekvens. Att investera i våra begagnade kompletta produktionsenheter ger inte bara tillgång till förstklassig utrustning till avsevärt reducerade priser utan stödjer också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för robusta maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta produktionsenheten för att lyfta din mat- och dryckstillverkningsverksamhet.

Utforska Exapros listor idag för att upptäcka pålitliga kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter som levererar exceptionell prestanda och värde för dina tillverkningsbehov.


Am Tehnolog PS200

År: 2012

Denna växt är idealisk för att bearbeta ett brett utbud av oljefrön, inklusive solros, raps, sojabönor och mer, och erbjuder både kall- och varmpressningsmöjligheter för att möta olika marknadskrav och bearbetningskrav. Kärnan i denna anläggning är en kraftfull skruvpress, utrustad med en 22 kW motor, optimerad för att utvinna olja med hög effektivitet samtidigt som produktens näringsvärde och renhet bevaras. …

Bronto E500

År:

Anläggningens strömlinjeformade process börjar med en skruvtransportör som sömlöst matar in råmaterial till den kraftfulla 97 kW extrudern. Här utsätts spannmål för högtrycks- och högtemperaturbearbetning, vilket effektivt spränger cellväggarna för att förbättra smältbarheten och näringstillgängligheten. Efter extrudering transporterar en annan skruvtransportör effektivt den bearbetade produkten till kylaren, vilket säkerställer att materialet bringas till en lämplig temperatur för säker hantering och …


PREMIER FS 1600 Anläggning för livsmedel och drycker

År: 2012

FS PALLVÄXELVERKARE Tillräckligt mångsidig för att hantera allt från yoghurt och kex till flaskvin eller cement. Fristående 180° växelriktare med enkel klämbord. Lastas och flyttas med gaffeltruck. Funktioner inkluderar: Idealisk för förpackade, påsar eller konserver Finns i 3 standardstorlekar för käftöppning. Styrs med spakar, tryckknapp, fjärrkontroll eller automatiserade kontroller. Målad med två lager zinkgrundfärg och en 2-pack epoxiakryl topplack som …Omfattande lösningar för livsmedels- och dryckesproduktion: En guide till kompletta produktionsenheter

Fullständiga livsmedels- och dryckesproduktionsenheter är en integrerad del av livsmedelsindustrin och erbjuder nyckelfärdiga lösningar för tillverkning och förpackning av olika livsmedels- och dryckesprodukter. Dessa enheter är utformade för att effektivisera produktionsprocesser, förbättra effektiviteten och säkerställa överensstämmelse med industristandarder. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena för att köpa kompletta produktionsenheter kan avsevärt förbättra din operativa förmåga. Exapro, en ledande onlinemarknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Vad är kompletta mat- och dryckesproduktionsenheter?

Kompletta produktionsenheter omfattar alla nödvändiga maskiner och utrustningar som krävs för hela produktionsprocessen av mat- och dryckesprodukter. Dessa enheter inkluderar system för råvaruhantering, bearbetning, tillagning, blandning, fyllning, förpackning och märkning, vilket ger en integrerad lösning som säkerställer effektivitet och konsekvens i produktionen.

Typer av kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter

Kompletta produktionsenheter är skräddarsydda för specifika typer av mat- och dryckesprodukter, vilket säkerställer att de uppfyller unika produktionskrav. Här är en översikt över huvudtyperna:

Mejeriproduktionsenheter

Mejeriproduktionsenheter är designade för bearbetning och förpackning av mejeriprodukter som mjölk, ost, yoghurt och smör.

 • Mjölkbearbetningsenheter: Inkludera utrustning för pastörisering, homogenisering och tappning av mjölk.
 • Ostproduktionsenheter: Innehåller system för mjölkning, skärning, tillagning och lagring av ost.
 • Yoghurtproduktionsenheter: Funktionsmaskiner för jäsning, blandning och förpackning av yoghurt.

Dryckesproduktionsenheter

Dryckesproduktionsenheter tillgodoser tillverkning av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker, inklusive vatten, juice, läsk, öl och vin.

 • Vatten- och juiceproduktionsenheter: Inkludera system för filtrering, sterilisering och tappning för vatten- och juiceproduktion.
 • Lösedrycksproduktionsenheter: Med kolsyra-, blandnings- och fyllningsmaskiner för framställning av läskedrycker.
 • Alkoholhaltiga drycker: Består av brygg-, jäsnings- och tappningsutrustning för öl- och vinproduktion.

Bageri- och konfektyrenheter

Bageri- och konfektyrproduktionsenheter är skräddarsydda för att producera bakverk och godis, inklusive bröd, kakor, bakverk, choklad och godis.

 • Bröd- och konditorivaror: Inkludera degblandare, jäser, ugnar och skivare för bröd- och konditorivaror.
 • Chokladproduktionsenheter: Funktionsutrustning för kakaobearbetning, chokladformning och förpackning.
 • Produktionsenheter för godis: Innehåller system för matlagning, formning och inslagning av olika godisar.

Kött- och skaldjursproduktionsenheter

Kött- och skaldjursproduktionsenheter är designade för bearbetning och förpackning av kött, fågel och skaldjursprodukter.

 • Köttbearbetningsenheter: Inkludera skärnings-, malnings-, blandnings- och förpackningsmaskiner för köttprodukter.
 • Enheter för bearbetning av skaldjur: Funktionsutrustning för rengöring, fileering, matlagning och förpackning av skaldjur.

Färdiga matenheter

Färdiga livsmedelsproduktionsenheter tillgodoser tillverkning av färdigförpackade måltider och snacks.

 • Frysta livsmedel: Inkludera maskiner för tillagning, frysning och förpackning av frysta måltider.
 • Snackproduktionsenheter: Består av system för blandning, tillagning och förpackning av snacks som chips och nötter.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter är det avgörande att överväga specifika egenskaper och specifikationer för att säkerställa att enheterna uppfyller dina operativa krav. Nyckelfaktorer inkluderar:

Produktionskapacitet

Produktionskapaciteten bestämmer volymen av produkter som enheten kan hantera inom en given tidsram. Se till att enheten kan uppfylla dina produktionsmål, oavsett om det gäller småskaliga partier eller storskaliga industriella verksamheter. Exapros listor ger detaljerade specifikationer om produktionskapacitet, vilket hjälper dig att hitta en enhet som matchar dina behov.

Automation och kontroll

Avancerade automations- och kontrollsystem förbättrar precision, konsekvens och effektivitet i produktionsprocessen. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt, realtidsövervakning och automatiserade justeringar kan öka produktiviteten avsevärt.

Hygien- och säkerhetsstandarder

Efterlevnad av hygien- och säkerhetsstandarder är avgörande i livsmedels- och dryckesindustrin. Leta efter enheter med funktioner som konstruktion i rostfritt stål, design som är lätt att rengöra och automatiserade sanitetssystem för att säkerställa produktsäkerhet och kvalitet.

Flexibilitet och mångsidighet

Mångsidiga enheter kan hantera en mängd olika produkter och produktionsprocesser, vilket förbättrar din operativa förmåga. Leta efter enheter med modulär design och justerbara inställningar för att passa olika produkter och recept.

Energieffektivitet

Energieffektiva enheter minskar driftskostnaderna och miljöpåverkan. Leta efter maskiner med energibesparande funktioner som isolerade kammare, effektiva värmeväxlare och avancerade styrsystem för att optimera energiförbrukningen.

Integration och skalbarhet

Se till att produktionsenheten kan integreras sömlöst med dina befintliga system och möjliggör framtida skalbarhet. Enheter med modulära komponenter och flexibla konfigurationer ger möjlighet att expandera och anpassa sig till förändrade produktionsbehov.

Ledande varumärken inom kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter

Välkända varumärken säkerställer högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på marknaden:

 • Tetra Pak: Tetra Pak är känt för sina högprecisionslösningar och innovativa lösningar och erbjuder robusta och pålitliga produktionsenheter för olika livsmedels- och dryckesapplikationer.
 • GEA Group: GEA:s produktionsenheter är kända för sin hållbara och avancerade teknik och är populära inom livsmedelsindustrin.
 • Krones: Tillhandahåller en rad högpresterande dryckesproduktionsenheter, kända för sin tillförlitlighet och effektivitet i krävande tillämpningar.
 • SPX FLOW: Erbjuder mångsidiga produktionsenheter som kännetecknas av effektivitet och robusthet, lämpliga för storskaliga verksamheter.
 • Alfa Laval: Känd för högkvalitativt maskineri designat för precision och höghastighetsproduktion, idealiskt för komplexa och stora produktionsbehov.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade märken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Prissättning av begagnade kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter

Kostnaden för begagnade kompletta produktionsenheter varierar kraftigt beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika egenskaper. I allmänhet kan priserna variera från flera tiotusentals till flera hundra tusen dollar. Till exempel kan en begagnad Tetra Pak mjölkbearbetningsenhet kosta mellan 100 000 och 300 000 USD, medan en exklusiv dryckesproduktionsenhet i Krones kan kosta mellan 200 000 och 500 000 USD. Exapros marknadsplats erbjuder en rad prissättningsalternativ, vilket ger insyn och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Kompletta livsmedels- och dryckesproduktionsenheter är viktiga verktyg inom livsmedelsindustrin, och erbjuder effektiva och pålitliga lösningar för hela produktionsprocessen. Genom att förstå de olika typerna av enheter och nyckelfaktorer att beakta vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en mejeriproduktionsenhet, en dryckesproduktionsenhet, en bageriproduktionsenhet eller en färdigmatproduktionsenhet, gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för din produktion behov.