Exapro erbjuder vi ett omfattande urval av begagnade brotschmaskiner som är nödvändiga för precisionsmetallbearbetning inom branscher som fordons-, flyg- och tillverkningsindustrin. Dessa maskiner är konstruerade för att skära komplicerade former och kilspår i metallarbetsstycken med hög noggrannhet och effektivitet. Våra brotschmaskiner ligger i prisintervallet från 8.000 euro för basmodeller till 80.000 euro för avancerade högkapacitetsenheter från välkända varumärken som Karl Klink, Nachi, Ohio Broach och Forst. Varje maskin har unika specifikationer som slaglängd, tonnage, brotschlängd och automationsnivå, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer brotschmaskin bör du ta hänsyn till nyckelfaktorer som typ av brotschprocess (invändig, utvändig, ytlig eller roterande), den precision som krävs, maskinens kapacitet och kompatibilitet med arbetsstyckena. Dessa faktorer är avgörande för att uppnå högkvalitativ maskinbearbetning, optimera produktionseffektiviteten och minska driftskostnaderna. Att investera i våra begagnade brotschmaskiner ger inte bara tillgång till förstklassig utrustning till avsevärt reducerade priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för hållbara maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta maskinen för att förbättra din metallbearbetningsverksamhet.

Utforska Exapro 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga brotschmaskiner som levererar exceptionell prestanda och värde för dina behov av precisionsbearbetning.

VARINELLI BV-40/2000

År: 1981

Kraft 40 T
Max. resa 2000 mm


Frömag Combi Rapida d 125/1500

År: 1980

Kraft 70 T
Max. resa 1500 mm

Ohio VTUP-1554-S

År: 2000

Kraft 15 T
Max. resa 1371 mm


Karl Klink 25-2000-500S

År: 1997

Kraft 25 T
Max. resa 2000 mm

Ekin RISH 6.3x1000

År: 2000

Kraft 6,3 T
Max. resa 1000 mm

Forst RTS 16X1600X630

År: 1986

Kraft 16 T
Max. resa 1600 mm

SACEM M600 Broschmaskin

År:

Vertikal brotschning mortising maskin Varumärke: SACEM Modell: M600 Bord: 800 mm diameter Avdelare 350 Huvudets lutning +15º / -15º. Kurs: 600 mm

VARINELLI BVM - V 10.1250.250

År: 1995

Kraft 10 T
Max. resa 1250 mm

Athur Klink RIST 16x1250x400

År: 1995

Kraft 16 T
Max. resa 1250 mm

Marchello 25/1600

År:

Kraft 25 T
Max. resa 1600 mm

Varinelli 50/2000

År: ~ 1970

Kraft 50 T
Max. resa 2000 mm

Lizuan VT4R

År:

Kraft 4 T
Max. resa 600 mm

Staveley Lapointe HP30

År:

Kraft 15 T
Max. resa 1676.4 mm

LAPOINTE HP75/72

År:

Kraft 37,5 T
Max. resa 1825 mm

Marchello 40/1400

År:

Kraft 40 T
Max. resa 1400 mm


OILGEAR WEATHERLEY XL 32 A

År:

Kraft 16 T
Max. resa 1625 mm

Fromag KZH 50/375

År:

Kraft 50 T
Max. resa 375 mm


Unlocking Precision: En omfattande guide till brotschmaskiner

Broteringsmaskiner är oumbärliga inom metallbearbetningsindustrin och erbjuder en exakt och effektiv metod för att forma metalldelar. Dessa maskiner används för att skära komplexa profiler, kilspår, splines och andra former med hög noggrannhet, vilket gör dem viktiga för att producera delar som används inom bil-, flyg-, tillverknings- och andra tunga industrier. Att förstå typer, funktioner och överväganden vid inköp av brotschmaskiner kan avsevärt förbättra produktionskapaciteten och produktkvaliteten. Exapro, en ledande marknadsplats för begagnade industrimaskiner, tillhandahåller ett brett utbud av brotschmaskiner, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av brotschmaskiner

Brotsmaskiner finns i olika typer, var och en utformad för att utföra specifika uppgifter och möta olika industriella behov. De primära typerna inkluderar:

Horisontella brotschmaskiner

Horisontella brotschmaskiner arbetar med brotschen som rör sig horisontellt över arbetsstycket. Dessa maskiner används ofta för ytbrotschning och för att skapa interna funktioner i långa eller skrymmande delar.

Lul>

  • Maskiner för ytbrotschning: Dessa maskiner är konstruerade för brotschning av plana eller konturerade ytor på metalldelar. De är idealiska för applikationer där stora ytor behöver bearbetas.

  •  
  • Maskiner för invändig brotschning: Används för brotschning av invändiga former som kilspår, splines och hål. Horisontella maskiner för invändig brotschning är lämpliga för detaljer som är för långa för vertikala maskiner.

    

Exapro erbjuder en mängd olika horisontella brotschmaskiner, vilket säkerställer att företag kan hitta utrustning som uppfyller deras specifika behov.

Vertikala brotschmaskiner

Vertikala brotschmaskiner arbetar med brotschen som rör sig vertikalt genom arbetsstycket. Dessa maskiner används vanligtvis för invändiga brotschningsuppgifter och kan hantera kortare arbetsstycken mer effektivt än horisontella maskiner.

  • Vertikala brotschmaskiner av dragtyp: Brotschen dras uppåt genom arbetsstycket och är idealisk för att skapa invändiga detaljer som kilspår och splines.

  •  
  •  

  • Vertikala brotschmaskiner av typen Push-Type: Brotschen trycks nedåt genom arbetsstycket och är lämplig för både invändig och ytlig brotschning.

  •  

Exapro’s lager innehåller olika vertikala brotschmaskiner, som tillgodoser olika industriella applikationer och produktionsvolymer.

Roterande brotschmaskiner

Roterande brotschmaskiner används för att skära former i änden av ett arbetsstycke genom att rotera brotschverktyget. Den här metoden är effektiv för att skapa polygoner, splines och andra komplexa former på cylindriska delar.

  • Invändig roterande brotschning: Används för att skapa inre funktioner som hexagoner och kvadrater i cylindriska delar.

   • Intern roterande brotschning

  • Extern roterande brotschning: Används för att skapa yttre former på änden av cylindriska delar, t.ex. kugghjul och skruvar.

  • Extern roterande brotschning.

Kontinuerliga brotschmaskiner

Kontinuerliga brotschmaskiner är konstruerade för högvolymproduktion. De arbetar kontinuerligt och arbetsstyckena matas genom maskinen i en jämn ström, vilket gör dem idealiska för storskalig tillverkning.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en brotschmaskin är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer är bland annat:

Brotsningskraft

Broschkraften, mätt i ton, avgör maskinens förmåga att skära genom material. Maskiner med högre kraft kan hantera tuffare material och skapa mer komplexa former. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer om brotschkraft, vilket hjälper dig att hitta en maskin som uppfyller dina projektkrav.

Slaglängd

Slaglängden är det avstånd som brotschen färdas genom arbetsstycket. Längre slaglängder är nödvändiga för brotschning av djupare eller längre delar. Se till att den maskin du väljer kan hantera dimensionerna på dina typiska arbetsstycken.

Hastighet och automatisering

Hastigheten med vilken brotschningsoperationen utförs påverkar produktionseffektiviteten. Maskiner med justerbara hastigheter ger bättre kontroll över brotschningsprocessen, särskilt för olika material och komplexitetsnivåer. Avancerade maskiner med automatiseringsfunktioner som programmerbara inställningar, automatisk lastning/lossning och övervakning i realtid ökar produktiviteten och minskar det manuella arbetet.

Precision och tolerans

Precision och tolerans är avgörande för att säkerställa högkvalitativa färdiga detaljer. Leta efter maskiner med funktioner som förbättrar noggrannheten, till exempel styv konstruktion, precisionsstyrningar och avancerade styrsystem. Exapro erbjuder maskiner med olika precisionsnivåer för att möta olika kvalitetskrav.

Hållbarhet och underhåll

Maskinens hållbarhet och dess underhållskrav är avgörande för långsiktig driftseffektivitet. Maskiner som är tillverkade av högkvalitativa material, t.ex. härdat stål, är mer motståndskraftiga mot slitage. Lättskötta konstruktioner och åtkomliga komponenter förenklar underhållet, vilket minskar stilleståndstiden och driftskostnaderna. Exapro tillhandahåller information om begagnade maskiners skick och underhållshistorik, vilket underlättar ett välgrundat beslutsfattande.

Ledande varumärken inom brotschmaskiner

Reputabla varumärken och tillverkare är ofta synonyma med högre kvalitet och bättre support. Några ledande varumärken på marknaden för brotschmaskiner inkluderar:

  • Ekin: Ekin är kända för sina brotschmaskiner med hög precision och erbjuder robusta lösningar som passar för olika industriella applikationer.

  • Pioneer: Pioneers brotschmaskiner är kända för sin hållbarhet och avancerade teknik, vilket gör dem till ett populärt val inom tunga maskiner och fordonsindustrin.

  • Pioneer.

  • Stenhoj: Stenhoj tillhandahåller ett sortiment av högpresterande brotschmaskiner, kända för sin tillförlitlighet och precision i krävande applikationer.

  • Stenhoj
  • Colonial Tool Group: Colonial Tool Groups brotschmaskiner kännetecknas av sin effektivitet och mångsidighet och erbjuder tillförlitlig prestanda för storskaliga operationer.

  • Colonial Tool Group: Colonial Tool Group&rsquo

.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Priser på begagnade brotschmaskiner

Kostnaden för begagnade brotschmaskiner varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika egenskaper. Generellt kan priserna variera från några tusen till flera tiotusentals dollar. Till exempel kan en begagnad horisontell brotschmaskin från Ekin kosta mellan 10 000 och 30 000 dollar, medan en avancerad vertikal brotschmaskin från Pioneer kan kosta mellan 40 000 och 70 000 dollar. Exapros marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Broteringsmaskiner är viktiga verktyg i metallbearbetningsindustrin och erbjuder exakta, effektiva och tillförlitliga lösningar för att forma metalldelar. Genom att förstå de olika typerna av maskiner och viktiga faktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som överensstämmer med deras produktionsbehov. Exapro erbjuder en omfattande plattform för inköp av högkvalitativa begagnade maskiner, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en horisontell, vertikal, roterande eller kontinuerlig brotschmaskin, gör Exapro’s omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för din metallbearbetning.