Exapro erbjuder vi ett brett urval av begagnade skålskärare, viktiga för slakteri- och livsmedelsindustrin. Dessa maskiner är utformade för att finhacka, blanda och emulgera kött, grönsaker och andra livsmedelsingredienser, vilket säkerställer en konsekvent och högkvalitativ produkt. Priserna på våra skålskärare varierar från 5 000 euro för basmodeller till 70 000 euro för avancerade enheter med hög kapacitet från ledande varumärken som Seydelmann, Krämer+Grebe, Laska och Vemag. Varje maskin har unika specifikationer som skålkapacitet, knivhastighet, uteffekt och automationsnivå, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer en skålskärare bör du ta hänsyn till viktiga faktorer som skålens kapacitet, knivarnas typ och hastighet, enkel rengöring och underhåll samt säkerhetsfunktioner. Dessa element är avgörande för att uppnå högkvalitativa, enhetliga produkter, optimera produktionseffektiviteten och upprätthålla hygienstandarder. Att investera i våra begagnade skålskärare ger inte bara tillgång till premiumutrustning till betydligt lägre priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för hållbara maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta maskinen för att förbättra din livsmedelsbearbetning.

Utforska Exapro& 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga skålskärare som levererar exceptionell prestanda och värde för dina slakt- och livsmedelsbearbetningsbehov.

Kramer Grebe VSM 325 Skålskärare Het affär

År:

Skålkapacitet 325 L
Kraft 114 kW
rpm 17003500 rpm


Kramer Grebe 325 Skålskärare

År: ~ 1990

Skålkapacitet 325 L
Kraft 115 kW

Fatosa C200 Skålskärare Het affär

År: 2009

FATOSA C200 skärare Årsmodell 2009, Bra skick, Frekvensomriktare ska bytas ut, 6 extra nya knivar.


Mado MSM766M Skålskärare

År: 2010

Skålkapacitet 100 L
Kraft 52 kW

KRAMER+GREBE SM 80 Skålskärare

År:

Skålkapacitet 80 L
Kraft 1.8 kW
rpm 3000 rpm

Alpina Swopper V 550-S

År: 2011

Skålkapacitet 550 L
Kraft 212 kW
rpm 3380 rpm

KILIA 65 LIT

År:

Skålkapacitet 65 L

KILIA 65 LIT

År:

Skålkapacitet 65 L

Alpina PB 90 Skålskärare

År:

Skålkapacitet 90 L
Kraft 22 kW

Seydelmann K120 DC8

År: 1987

Skålkapacitet 120 L
rpm 5400 rpm


Metalbud Nowicki KN-200 Tajfun

År: 2005

Skålkapacitet 200 L
Kraft 91 kW
rpm 4800 rpm

Nowicki KN1-125

År: 1999

Skålkapacitet 125 L
Kraft 51 kW


Kramer 500 liters

År: 1989

Skålkapacitet 500 L
rpm 3000 rpm

TEC MAQ CUT·MIX-120 Höghastighets fräs-mixer

År: 1997

Skålkapacitet 120 L
Kraft 29 kW
rpm 4000 rpm

DMS DMK80V2

År: 2018

Skålkapacitet 80 L
Kraft 23 kW
rpm 3600 rpm

Kilia 3000RS Skålskärare

År:

Skålkapacitet 90 L
Kraft 28 kW


Mästerlig effektivitet i livsmedelsbearbetning: En omfattande guide till skålfräsar</h2

Bowl cutters är centrala i livsmedelsindustrin, särskilt för att förbereda finhackade och emulgerade livsmedelsprodukter som korv, pâtés och pålägg. Dessa maskiner är utformade för att bearbeta olika typer av kött, grönsaker och andra ingredienser snabbt och enhetligt, vilket säkerställer hög produktkvalitet och konsistens. Att förstå typerna, funktionerna och de viktigaste övervägandena för att köpa skålskärare kan avsevärt förbättra produktionsförmågan och driftseffektiviteten. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av skålskärare, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av skaftfräsar

Skålfräsar finns i olika konfigurationer för att möta specifika bearbetningsbehov och skalor. De primära typerna inkluderar:

Manuella skålskärare

Manuella skålfräsar kräver att en operatör manuellt styr skärprocessen. Dessa maskiner är lämpliga för småskalig verksamhet eller specialproduktion där precision och kontroll är av största vikt.

  • Manuella skålskärare med liten kapacitet: Dessa skärare är idealiska för hantverksmässig och småskalig produktion och hanterar mindre partier och ger större kontroll över produktens textur och konsistens.

    •  

    

  • Medium Capacity Manual Cutters: Dessa maskiner är lämpliga för medelstora verksamheter och balanserar kapacitet och manuell kontroll, vilket möjliggör mer omfattande produktion utan att kompromissa med kvaliteten.

  •  

Semi-Automatiska skålskärare

Semi-automatiska skålskärare kombinerar manuell drift med automatiserade funktioner, såsom automatisk skålrotation och hastighetskontroll. Dessa maskiner är idealiska för medelstora till storskaliga verksamheter som kräver konsekvent produktion med viss grad av manuell tillsyn.

  • Semi-automatiska skärmaskiner med medelhög kapacitet: Dessa maskiner erbjuder en balans mellan kapacitet och automatisering, vilket gör dem lämpliga för växande verksamheter.

    •  

    

  • Semiautomatiska skärmaskiner med stor kapacitet: Dessa maskiner är utformade för större produktionsbehov och ger högre genomströmning samtidigt som kvalitet och konsekvens bibehålls.

  • Large Capacity Semi-Automatic Cutters.

Helautomatiska skålskärare

Helautomatiska skålskärare är konstruerade för produktionsmiljöer med höga volymer och har avancerade automatiserings- och styrsystem. Dessa maskiner minimerar manuellt ingripande, vilket säkerställer hög effektivitet och konsekvens.

  • Automatiska skärmaskiner med stor kapacitet: Dessa maskiner är idealiska för storskalig industriell produktion och erbjuder högsta möjliga automatisering, hastighet och effektivitet.

    •  

    

  • Höghastighetsautomater: Dessa maskiner har höghastighetsblad och avancerad automatisering och är lämpliga för verksamheter som kräver snabb bearbetning och hög produktion.

  • High-Speed Automatic Cutters.

Exapro erbjuder en mängd olika skålskärare, vilket säkerställer att företag kan hitta utrustning som uppfyller deras specifika produktionsbehov.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en skålskärare är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer inkluderar:

Skålens kapacitet

Skålens kapacitet är en kritisk faktor som avgör hur mycket produkt som kan bearbetas i en enda sats. Skålkapaciteten kan variera från liten (10-20 liter) för hantverksmässig produktion till stor (200+ liter) för industriell verksamhet. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer om skålkapacitet, vilket hjälper dig att hitta en maskin som uppfyller dina produktionsvolymbehov.

Bladens hastighet och konfiguration

Bladens hastighet och konfiguration påverkar texturen och konsistensen hos den bearbetade produkten. Justerbara bladhastigheter ger större flexibilitet och gör det möjligt att bearbeta olika ingredienser till olika texturer. Maskiner med flera bladkonfigurationer erbjuder mångsidighet för olika typer av livsmedelsprodukter.

Automation och styrning

Avancerade automations- och styrsystem förbättrar precision och konsekvens i livsmedelsbearbetningen. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt och realtidsövervakning kan avsevärt öka produktiviteten och säkerställa en jämn produktkvalitet. Exapro’s plattform innehåller maskiner med olika nivåer av automatisering, så att du kan hitta rätt balans mellan funktionalitet och användarvänlighet.

Material och konstruktion

Maskinens hållbarhet och hygien är avgörande vid livsmedelsbearbetning. Maskiner som är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål är mer motståndskraftiga mot korrosion och lättare att rengöra, vilket säkerställer att livsmedelssäkerhetsstandarder följs. Leta efter maskiner med släta ytor och design som är lätt att rengöra för att upprätthålla höga hygiennivåer.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhetsfunktioner är viktiga för att skydda operatörer och säkerställa säker drift. Leta efter maskiner med säkerhetsspärrar, nödstoppsknappar och skyddshöljen för att minimera risken för olyckor. Exapro tillhandahåller information om säkerhetsfunktioner på begagnade maskiner, vilket hjälper till att fatta välgrundade beslut.

Ledande varumärken inom skålskärare

Reputabla varumärken och tillverkare är ofta synonyma med högre kvalitet och bättre support. Några ledande varumärken på marknaden för skålfräsar inkluderar:

   • Seydelmann: Seydelmann är kända för sina skålfräsar med hög precision och erbjuder robusta lösningar som är lämpliga för olika livsmedelsapplikationer.

   •  

   • Kutter: Kutter’s skålknivar är kända för sin hållbarhet och avancerade teknik, vilket gör dem till ett populärt val inom köttindustrin.

   • K+G Wetter: K+G Wetter erbjuder ett sortiment av högpresterande skålfräsar, kända för sin tillförlitlighet och precision i krävande applikationer.

   •  

   • Friedrich Dick: Friedrich Dicks skålfräsar kännetecknas av sin effektivitet och mångsidighet och erbjuder tillförlitlig prestanda för storskaliga operationer.

   • Friedrich Dick: Friedrich Dick&rsquo

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Pris på begagnade skaftfräsar

Kostnaden för begagnade skålfräsar varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika egenskaper. Generellt kan priserna variera från några tusen till flera tiotusentals dollar. Till exempel kan en begagnad Seydelmann manuell skålskärare prissättas runt 5 000 till 15 000 dollar, medan en avancerad K + G Wetter helautomatisk skålskärare kan kosta mellan 30 000 och 70 000 dollar. Exapros marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Bowlskärare är viktiga verktyg i livsmedelsindustrin och erbjuder effektiva och pålitliga lösningar för att förbereda finhackade och emulgerade livsmedelsprodukter. Genom att förstå de olika typerna av maskiner och de viktigaste faktorerna att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som överensstämmer med deras produktionsbehov. Exapro erbjuder en omfattande plattform för inköp av högkvalitativa begagnade maskiner, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en manuell, halvautomatisk eller helautomatisk skålskärare, gör Exapro’s omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för din livsmedelsbearbetning.