Exapro erbjuder vi ett omfattande urval av begagnade kameror som är nödvändiga för professionell videoproduktion inom broadcast-, film- och ljudindustrin. Dessa kameror är utformade för att leverera högkvalitativa bilder med exceptionell klarhet, färgnoggrannhet och detaljrikedom, vilket tillgodoser ett brett spektrum av produktionsbehov från dokumentärfilm till direktsändning. Våra kameror ligger i prisintervallet från 2 000 euro för instegsmodeller till 50 000 euro för avancerade, professionella enheter från välkända varumärken som Sony, Canon, RED, Blackmagic Design och Panasonic. Varje kamera har unika specifikationer som sensorstorlek, upplösning (4K, 5K och mer), bildhastighet, dynamiskt omfång och anslutningsmöjligheter, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionskrav.

När du väljer kamera bör du ta hänsyn till viktiga faktorer som typ av projekt (t.ex. film, tv, dokumentär, live-evenemang), önskad upplösning och bildfrekvens, prestanda i svagt ljus och tillgången till kompatibla objektiv och tillbehör. Dessa faktorer är avgörande för att uppnå högkvalitativ videoproduktion, optimera effektiviteten i arbetsflödet och anpassa sig till olika inspelningsmiljöer. Att investera i våra begagnade kameror ger inte bara tillgång till premiumutrustning till betydligt lägre priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för högpresterande teknik. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta kameran för att höja din videoproduktionskapacitet.

Utforska Exapro& 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga kameror som levererar exceptionell prestanda och värde för dina behov inom broadcast, film och ljudproduktion.

Arri ALEXA LF

År:

1 Peli Case 1620 (svart) 1 Arri Alexa LF (med trådlös videomodul) 1053 timmars drifttid 1 Arri LPL-fäste + skydd 1 Arri batteriadapter BAB-HV Bebob V-Cine 1 Arri bryggplatta BP-12 1 Arri nivelleringsblock LB-1 1 Arri kamerahandtag CCH-1 + förlängningsblock 1 Arri handtagsförlängning HEB-2 1 Arri sökarfäste VMB-1 1 Arri sökare EVF-2 + ögonmussla 1 Arri EVF-kabel lång + kort …RED MONSTRO 8K Kamera

År:

Begagnad RED MONSTRO 8K-kamera synlig i Italien 1.500 timmar
RED ONE MX

År:

1 x RED MX digitalkamerahus PL-fäste 1 x Portlock RED ONE för PL-fäste 1 x RED One övre handtag 1 x RED One främre handtag 1 x RED One bottenplatta 1 x RED-vagga 2 x stänger 19 mm (längd 40-45 cm) 2 x stänger 19 mm (längd 30 cm) 1 x RED axel svärdhake 1 x RED MX LCD-monitor 5″ …


Omfångsrik guide till professionella kameror för sändning, film och ljudproduktion

.

I den dynamiska världen av broadcast-, film- och ljudproduktion är professionella kameror hörnstenen för att fånga högkvalitativt visuellt innehåll. Dessa kameror är utformade för att uppfylla de rigorösa kraven i olika produktionsmiljöer, från långfilmer och tv-program till live-evenemang och onlinemedia. Genom att förstå vilka typer, funktioner och överväganden man bör göra när man köper professionella kameror kan man avsevärt förbättra sin produktionsförmåga och säkerställa enastående resultat. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av professionella kameror, vilket ger tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av professionella kameror

Professionella kameror finns i olika typer, var och en skräddarsydd för specifika produktionsbehov och miljöer. De primära typerna inkluderar:

Cinemakameror

Cinemakameror är utformade för avancerad filmproduktion och erbjuder överlägsen bildkvalitet, dynamiskt omfång och flexibilitet i efterproduktionen. Dessa kameror används för att skapa långfilmer, reklamfilmer och TV-program med hög budget.

  • Full-Frame Cinema Cameras: Utrustade med stora sensorer som fångar fler detaljer och ger ett filmiskt skärpedjup. Idealisk för filmproduktioner i toppklass.
  • Super 35 biografkameror: En standard i branschen som balanserar kvalitet och mångsidighet för olika produktionsskalor.

Broadcast-kameror

Broadcast-kameror är konstruerade för direktsänd TV-produktion, sport- och nyhetssändningar. Dessa kameror är byggda för att hantera dynamiska inspelningsmiljöer och erbjuder robusta anslutningsmöjligheter för direktsändning.

 • Studiokameror: Optimerade för kontrollerade studiomiljöer med omfattande kontrollalternativ och högupplösta utdata.
 • Fältkameror: Bärbara och tåliga, utformade för utomhussändningar och liveevenemang, vilket garanterar högkvalitativa bilder när du är på språng.

ENG-kameror (elektronisk nyhetsinsamling)

ENG-kameror används för nyhetsrapportering och fältproduktion. De är lätta, bärbara och utformade för snabb utplacering och enkel användning i miljöer med högt tempo.

  • Kompakta ENG-kameror: Perfekta för ensamarbetande journalister och snabb nyhetsbevakning.
  • Professionella ENG-kameror: Utrustade med avancerade funktioner för mer omfattande nyhetsrapportering och direktsändningar.

Spegelfria kameror och DSLR-kameror

Spegelfria kameror och DSLR-kameror har blivit populära inom professionell videoproduktion tack vare sin kompakta storlek, utbytbara objektiv och höga bildkvalitet. Dessa kameror är mångsidiga och lämpar sig för ett brett spektrum av tillämpningar, från indiefilmer till företagsvideor.

  • Spegelfria kameror: Kända för sin lätta design och avancerade autofokussystem, utmärkta för både video- och stillbildsfotografering.
  • DSLR-kameror: Traditionellt används de för fotografering, men många erbjuder nu utmärkta videofunktioner, vilket gör dem till mångsidiga verktyg för multimedieskapare.

Actionkameror

Aktionskameror är kompakta, robusta och utformade för att fånga högkvalitativ video under extrema förhållanden. De är idealiska för äventyrssporter, dokumentärfilm och scenarier som kräver bärbarhet och hållbarhet.

 • Standard actionkameror: Ger högupplöst video i ett litet, vattentätt paket, perfekt för filmning när du är på språng.
 • 360-graders actionkameror: Fånga uppslukande 360-graders video, vilket ger unika perspektiv och kreativa möjligheter.

Exapro erbjuder en mängd olika professionella kameror, vilket säkerställer att kreatörer kan hitta utrustning som uppfyller deras specifika produktionsbehov.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en professionell kamera är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att kameran uppfyller dina produktionskrav. Viktiga faktorer är bland annat:

Upplösning och bildfrekvens

Den upplösning och bildfrekvens som en kamera kan stödja är grundläggande. Högre upplösningar (t.ex. 4K och 5K) och högre bildfrekvenser (t.ex. 60fps eller 120fps) är avgörande för att fånga detaljerade och jämna rörliga bilder. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer för upplösning och bildfrekvens, vilket hjälper dig att hitta en kamera som uppfyller dina kreativa behov.

Sensorstorlek och typ

Sensorns storlek och typ har stor betydelse för bildkvalitet, skärpedjup och prestanda i svagt ljus. Fullformatssensorer ger överlägsen bildkvalitet och lågljusegenskaper, medan Super 35-sensorer ger en balans mellan kvalitet och mångsidighet. Spegellösa kameror och DSLR-kameror använder vanligtvis APS-C- eller Micro Four Thirds-sensorer, som är mindre men ändå ger utmärkt bildkvalitet.

Dynamiskt omfång

Ett brett dynamiskt omfång gör att kameran kan fånga fler detaljer i både högdagrar och skuggor, vilket ger större flexibilitet i efterproduktionen. Kameror med HDR-kapacitet (High Dynamic Range) är nödvändiga för att uppnå professionell bildkvalitet.

Dynamiskt omfång

Kompatibilitet med objektiv

Utbytbara objektiv ger flexibilitet när det gäller inramning och kreativt uttryck. Se till att kameran är kompatibel med ett brett utbud av objektiv för att passa olika fotograferingsscenarier. Typen av fattning varierar mellan olika märken, så kontrollera kompatibiliteten för de objektiv du kanske redan äger eller planerar att skaffa.

Koppling och lagring

Professionell produktion kräver ofta robusta anslutningsmöjligheter för övervakning, inspelning och livestreaming. Leta efter kameror med flera ingångs-/utgångsalternativ som HDMI, SDI och XLR. Tänk också på lagringsalternativ och format, eftersom högupplösta bilder kräver stor lagringskapacitet och snabba skrivhastigheter.

Byggkvalitet och ergonomi

Kamerans byggkvalitet och ergonomi påverkar dess användbarhet och hållbarhet, särskilt i krävande produktionsmiljöer. Tänk på kamerans vikt, formfaktor och vädertätning, liksom på kontrollernas placering och användarvänlighet.

Ledande varumärken inom professionella kameror

Reputerade varumärken och tillverkare är ofta synonyma med högre kvalitet och bättre support. Några av de ledande varumärkena på marknaden för professionella kameror är:

  • RED: RED är kända för sina avancerade biografkameror och erbjuder exceptionell bildkvalitet och flexibilitet, vilket gör dem till ett förstahandsval för professionella filmskapare.
  • ARRI: ARRI:s kameror är kända för sin färgvetenskap och sitt dynamiska omfång och används ofta i långfilmer och avancerade produktioner.
  • Sony: Sony tillhandahåller en rad professionella kameror, från biograf- och broadcastmodeller till spegellösa alternativ, kända för sin avancerade teknik och tillförlitlighet.
  • Canon: Canons professionella kameror är kända för sin färgnoggrannhet och objektivkompatibilitet och lämpar sig för både biograf- och broadcastapplikationer.
  • Blackmagic Design: Blackmagic erbjuder prisvärda, högkvalitativa kameror med robusta funktioner, vilket gör dem populära inom indiefilmskapande och liveproduktion.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Priser på begagnade professionella kameror

Kostnaden för begagnade professionella kameror varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika funktioner. Generellt kan priserna variera från några tusen till flera tiotusentals dollar. Till exempel kan en begagnad Blackmagic Design-kamera kosta cirka 2 000 till 5 000 dollar, medan en avancerad RED- eller ARRI-biografkamera kan kosta mellan 20 000 och 50 000 dollar. Exapros marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Professionella kameror är viktiga verktyg inom sändnings-, film- och ljudindustrin och erbjuder oöverträffad upplösning och bildkvalitet för innehållsskapande. Genom att förstå de olika typerna av kameror och de viktigaste faktorerna att tänka på vid inköp kan företag och kreatörer fatta välgrundade beslut som överensstämmer med deras produktionsbehov. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en biografkamera, broadcast-kamera, ENG-kamera, spegelfri eller DSLR-kamera eller actionkamera, gör Exapro’s omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för dina produktionsinsatser.