Flexotryck, känt för sin mångsidighet, snabbhet och kvalitet, är en dominerande kraft i branscher som sträcker sig från förpackningar och etiketter till tapeter och pappersvaror. I hjärtat av denna verksamhet är Flexo-tryckmaskiner, som erbjuder möjligheten att skriva ut på olika underlag som papper, plast och till och med icke-absorberande material.

Exapro, en ledande marknadsplats för begagnade industrimaskiner, kan potentiella köpare hitta ett brett spektrum av Flexo-tryckmaskiner. Dessa maskiner finns i olika prisklasser, med kostnader som sträcker sig mellan €41 000 till €178 000. Oavsett om du tittar på en äldre men pålitlig modell eller en nästan ny maskin med avancerade funktioner, tillgodoser Exapro alla behov och budgetar.

Nyckeltillverkare som Mark Andy, Nilpeter och Bobst har en framträdande plats, vilket säkerställer kvalitet och prestanda. När du navigerar på Exapro-marknaden är det avgörande att ta hänsyn till maskinparametrar som utskriftsbredd, antal färger och torksystem för att säkerställa att den valda maskinen stämmer överens med specifika produktionsmål.

Exapro erbjuder en dynamisk plattform för både köpare och säljare, som lovar värde, variation och verifierbar kvalitet i Flexo-tryckmaskineriets värld.

Gandossi Fossati 2800x1600 Flexo tryckmaskin Het affär

År: 1982

Rotation Gandossi & Fossati 2800x1600 tvåfärgad med förmatare och staplare. Maskin i gott tekniskt skick. Möjlighet till testning på plats. Möjlighet till utbildning. Två färger, extra veck för att producera små höjder vid fefco 401 - Tillverkningsår 1982 - Matare med wakum - Två tryckenheter - Roterande enhet - Förmatare med hydraulisk drivning - Maskinens arbetsområde 2800x1600 - Efter rekonditionering …

Shiki FX-10 OFF-SET Offset fem färger

År: 2004

Färger OBS 5
Webbbredd 270 mm
Utskriftsbredd 254 mm

Uteco GOLD 612 RR Flexo tryckmaskin

År: 1989

Färger OBS 6
Webbbredd 860 mm
Corona behandling Nej
Utskriftsbredd 800 mm
Avrullningsdiameter 800 mm

Gruppo stampa Manzoni NESAFLEX 502-E Flexo tryckmaskin

År: 1996

Utskriftsbredd: 750 mm Materialgenomgång: 800 mm Minsta format: 350 mm Maximalt format: 1200 mm Pitch: 10 mm Utskriftsmöjligheter: 2+0 och 1+1 Mekanisk hastighet: 150 meter/minut Klichétjocklek: 3 mm totalt Elsystem: 380V trefas 50 Hz /// Installerad effekt 46 Kw Tryckluft: 6 - 8 bar Maskinens färg: RAAL grön Maskinens struktur: Maskinen är av stapeltyp, med oberoende mottryckscylindrar för varje färg, …

Begagnad slippapper bredformatstryckmaskin

År: 2019

Färger OBS 1
Webbbredd 1800 mm
Utskriftsbredd 1650 mm
Fart 25 m/min

Weifang Cambridge JQ650-8DS-II Flexo tryckmaskin

År: 2015

Färger OBS 8
Webbbredd 650 mm
Avrullningsdiameter 1000 mm
Utskriftsbredd 630 mm
Fart 100 m/min
Växellös Ja


Windmoller&Holchers alina

År: 1980

Färger OBS 4
Webbbredd 1600 mm
Avrullningsdiameter 1300 mm
Utskriftsbredd 1500 mm
Fart 200 m/min
Växellös Nej

KDO Seeltec Flexo tryckmaskin Het affär

År: 1996

Färger OBS 6
Webbbredd 260 mm
Avrullningsdiameter 720 mm
Utskriftsbredd 260 mm
Fart 80 m/min
Växellös Nej

Windmoller&Holchers Desconocido

År: 1975

Färger OBS 6
Webbbredd 800 mm
Avrullningsdiameter 1200 mm
Utskriftsbredd 780 mm
Fart 200 m/min
Växellös Nej

Fischer & Krecke Flexopress S16 Flexo tryckmaskin

År: 2000

Färger OBS 8
Webbbredd 1100 mm
Avrullningsdiameter 1000 mm
Utskriftsbredd 1050 mm
Fart 350 m/min
Växellös Ja

Nilpeter 6 colors Flexo tryckmaskin

År: 1995

Färger OBS 6
Utskriftsbredd 240 mm

Weigang ZBS 450 Flexo tryckmaskin

År: 2008

Färger OBS 4
Webbbredd 450 mm
Avrullningsdiameter 600 mm
Utskriftsbredd 450 mm
Fart 50 m/min
Corona behandling Ja

SIAT lTC 6/50 Flexo tryckmaskin

År: 2000

Färger OBS 6
Webbbredd 550 mm
Avrullningsdiameter 800 mm
Utskriftsbredd 500 mm
Fart 200 m/min
Växellös Nej

SPG DSI 5330L

År: 2015

Perfekt fungerande maskin UV digital flexo 7 färger. Linjen inkluderar: 1 avrullare 2 sidor väftrengörare Corona, 13" (330 mm) DSI-press UV flexi tryckstation Laminator, kall folie Semi-rotativ skärare Knivlåda 2 lindningsaxlarFLEXO OMAT 650 - 4 COLOR Flexo tryckmaskin

År: 1996

Färger OBS 4
Webbbredd 650 mm
Utskriftsbredd 650 mm

Gallus R200 Flexo tryckmaskin

År: 2001

Färger OBS 7
Corona behandling Ja
Utskriftsbredd 215 mm

Windmöller & hölscher Soloflex Flexo tryckmaskin

År: 2002

Färger OBS 8
Fart 200 m/min
Utskriftsbredd 820 mm


Flexo Printing Machines på Exapro: Modernizing the Printing World

För yrkesverksamma inom tryckeribranschen är det viktigt att hålla sig uppdaterad med den senaste tekniken. Kostnaderna förknippade med ny utrustning kan dock ofta vara avskräckande. Det är här Exapro kommer in i bilden. Som en framstående marknadsplats för begagnade industrimaskiner erbjuder Exapro en rad utskriftslösningar, bland vilka Flexo-tryckmaskinerna sticker ut i kategorin tryckmaskiner.

Flexotryckmaskiner, eller flexografimaskiner, är kända för sin mångsidighet och effektivitet. De har sitt ursprung som en modern version av boktryck och använder en flexibel reliefplatta för att trycka in grafik på en mängd substrat, från papper och plast till metallfilmer och till och med icke-porösa material.

Deras anpassningsförmåga säkerställer att de tillgodoser en rad olika utskriftsbehov, oavsett om det är etiketter, förpackningar eller till och med tapeter. Maskinerna har också en snabb utskriftshastighet, vilket säkerställer högre utskrifter utan att kompromissa med kvaliteten på utskriften. Dessutom, med möjligheten att använda vattenbaserat bläck, håller dessa maskiner på att bli ett miljövänligt alternativ i tryckerivärlden.

Varför välja Exapro för dina Flexo-utskriftsbehov?

I den vidsträckta sfären av industrimaskiner har Exapro etablerat sig som en ledstjärna för proffs som vill köpa eller sälja kvalitetsutrustning. När man fördjupar sig i tryckeribranschen är en kategori som alltid har väckt stor uppmärksamhet, Flexo-tryckmaskinerna. Men vad gör dessa maskiner så anmärkningsvärda, och varför ska proffs överväga Exapro för sina maskinbehov?

Flexo-tryckmaskiner, synonymt med mångsidighet och kvalitet, har revolutionerat tryckeribranschen. Dessa maskiner använder en metod där en flexibel reliefplatta används för att trycka in levande, högkvalitativa mönster på en mängd substrat, vare sig det är papper, plast eller till och med metallfilmer. Precisionen och anpassningsförmågan hos denna maskin gör den till ett toppval för proffs som strävar efter excellens.

Men var passar Exapro in i den här bilden? Exapro-plattformen utgör en brygga mellan säljare som vill skiljas från sina välskötta maskiner och köpare som är angelägna om att säkra utrustning i toppklass utan den höga prislappen för ett helt nytt köp. När du väljer att navigera på Exapro-marknaden är du säker på transparens. Detaljerade maskinspecifikationer, bilder och ofta videor följer med listorna, vilket säkerställer att du vet exakt vad du investerar i.

Kritisk komponent i maskinvalet är utan tvekan kostnadsfaktorn. Flexo-tryckmaskiner, erkända för sin anpassningsförmåga och effektivitet, kommer till olika prisklasser när man surfar på begagnatmarknaden. På Exapro faller prisklassen för begagnade Flexo-tryckmaskiner mellan €41 000 och €178 000. Det här sortimentet visar inte bara det mångsidiga utbudet som finns tillgängligt utan också djupet av överväganden man måste ta hänsyn till när man utvärderar kostnad mot värde.

En av de största fördelarna med Exapro är dess stora nätverk. Med säljare från hela världen som listar sina maskiner, är köpare bortskämda med valmöjligheter. Oavsett om du letar efter en maskin med specifika funktioner eller en från en föredragen tillverkare, är chansen stor att Exapro har något som passar dina krav.

För säljare är Exapros stora räckvidd en välsignelse. Din maskin visas upp för en global publik, vilket ökar sannolikheten för en snabb och lönsam försäljning. Dessutom erbjuder plattformens dedikerade team support, vilket säkerställer att säljprocessen är smidig och problemfri.

Flexo-tryckmaskiner står som ett bevis på underverken med utskriftsinnovation, och Exapro är din pålitliga följeslagare på resan med att köpa eller sälja dessa industriella underverk.

 

De största fördelarna med Flexo-tryckmaskiner 

Flexo-tryckmaskiner, ett populärt val i tryckeribranschen, ger bordet en mängd fördelar. Här är en djupdykning i de främsta fördelarna de erbjuder:

Mångsidighet hos substrat: En av de utmärkande egenskaperna hos flexotryck är dess förmåga att skriva ut på en mängd olika substrat. Oavsett om det är papper, plast, cellofan, metalliska filmer eller till och med icke-absorberande material, kan flexotryckmaskiner hantera dem alla.

Hög utskriftshastighet: Flexo-maskiner är designade för höghastighetsproduktion. Detta säkerställer snabba handläggningstider, vilket gör det till ett utmärkt val för storskaliga utskrifter.

Tåliga tryckplåtar: Fotopolymerplåtarna som används i flexografi är kända för sin hållbarhet. Detta leder till längre utskrifter utan behov av frekventa plåtbyten.

Konsekvent kvalitet: När de väl har ställts in kan flexotryckmaskiner producera konsekventa högkvalitativa utskrifter under hela körningen. Speciellt de moderna maskinerna erbjuder skarpa bilder och livfulla färger.

Ekonomisk för stora upplagor: På grund av effektiviteten och hastigheten i flexoprocessen är den särskilt kostnadseffektiv för långa upplagor.

Miljövänlig: Med branschens ökande lutning mot hållbarhet är flexotryckmaskinernas förmåga att använda vattenbaserat bläck en betydande fördel. Dessa bläck är låga i VOC (flyktiga organiska föreningar), vilket gör dem till ett grönare alternativ.

Snabb inställningstider: Även om den initiala installationen kan vara komplicerad, när den väl bemästras, kan inställningstiderna för flexomaskiner vara relativt korta, särskilt jämfört med vissa andra utskriftsmetoder.

Integration med andra processer: Flexo-tryckmaskiner kan ofta integreras med andra processer som stansning, laminering eller lackering inom samma produktionslinje. Detta effektiviserar produktionsprocessen och sparar både tid och pengar.

Anpassningsförmåga till innovationer: Flexotryckbranschen har sett många tekniska framsteg under åren. Moderna flexomaskiner är designade för att anpassa sig till innovationer, vilket säkerställer att de förblir relevanta och effektiva i föränderliga tider.

Förbättrad avfallshantering: De senaste framstegen inom flexotryckteknik har lett till minskat svinn, både när det gäller material och bläck. Detta leder inte bara till kostnadsbesparingar utan är också i linje med hållbara och miljömässigt ansvarsfulla utskriftsmetoder.

Flexo-tryckmaskiner erbjuder en balanserad blandning av kvalitet, effektivitet och mångsidighet. Oavsett om du är inom förpackningsindustrin, etiketttryckning eller någon annan sektor som kräver högkvalitativa utskrifter på olika underlag, ger flexografi en övertygande lösning.

 

Användningsområde

När man diskuterar användningsområdet för Flexo-tryckmaskiner, särskilt i samband med köp och försäljning på en plattform som Exapro, är det viktigt att känna igen de branscher och applikationer där dessa maskiner främst används. Att känna till de primära användningsområdena kan vägleda potentiella köpare att fatta välgrundade beslut baserat på deras affärsbehov, och säljare kan positionera sina maskiner mer effektivt för målgrupper. Här är de primära användningsområdena för flexotryckmaskiner:

Förpackningar: En av de mest framträdande sektorerna som förlitar sig på flexotryck är förpackningsindustrin. Oavsett om det är livsmedelsförpackningar, läkemedel eller konsumentvaror, ger flexografi högkvalitativa utskrifter som är idealiska för olika förpackningsmaterial, inklusive flexibel plast, wellpapp och etiketter.

Etiketter: Flexo-utskrift används flitigt i etikettproduktion på grund av dess förmåga att producera levande, skarpa och hållbara utskrifter. Detta är särskilt användbart för produktetiketter, där både estetik och hållbarhet är avgörande.

Inköpspåsar: Med övergången från plast till mer miljövänliga material finns det en växande efterfrågan på tryckt papper och återanvändbara tygpåsar. Flexo-tryckmaskiner tillgodoser detta behov med sin förmåga att skriva ut på ett brett utbud av material.

Bakgrunder: De intrikata mönster och mönster som finns på tapeter är ofta resultatet av flexotryck. Maskinernas förmåga att hantera stora upplagor och producera jämn kvalitet gör dem idealiska för tapetproduktion.

Tidningar och publikationer: Vissa publikationer förlitar sig fortfarande på flexo för dess snabbhet och effektivitet, särskilt för storskaliga upplagor.

Kuvertutskrift: Flexografi är en valmetod för att skriva ut bulkkuvert, särskilt de med färgad design eller varumärke.

Säck- och påsutskrift: För industrier som kräver tryckta bulkpåsar, som jordbruk eller konstruktion, erbjuder flexotryck en hållbar och effektiv lösning.

Biljettutskrift: Biljetter till evenemang, transporter eller lotterier använder ofta flexografi på grund av dess förmåga att hantera olika underlag och producera säkra utskrifter av hög kvalitet.

Pappersmaterial: Föremål som anteckningsböcker eller kontorsmateriel som kräver bulktryck med jämn kvalitet kan produceras med flexomaskiner.

Muggar och engångsföremål: Engångsartiklar, särskilt de som är gjorda av papper eller tunn plast som muggar, brickor och bestickärmar, är ofta tryckta med flexografi för livfulla och hållbara mönster.

Att förstå dessa användningsområden kan hjälpa till att skräddarsy maskinbeskrivningar och bestämma maskinens värde baserat på dess tillämpbarhet på aktuella branschkrav.

 

Ledande tillverkare av Flexo-tryckmaskiner 

Flexo tryckeribranschen är hem för flera kända tillverkare kända för sin kvalitet, hållbarhet och innovation. Om du utforskar Exapro eller liknande marknadsplatser kan du stöta på maskiner från följande välrenommerade tillverkare:

Mark Andy: Mark Andy är ett ledande namn inom etikett- och förpackningsutskriftsbranschen och erbjuder en rad Flexo-pressar designade för högkvalitativa utskrifter och effektiv produktion.

Nilpeter: Nilpeter är ett globalt företag med en hundraårig historia och producerar högkvalitativa Flexo-pressar som främst vänder sig till etikettutskriftsindustrin.

Bobst: Även om Bobst oftare förknippas med stansnings- och vikningslimningsutrustning, har de också en rad Flexo eftertrycksmaskiner som är lämpliga för wellpapptryck.

Heidelberg: Heidelberg är en gigant i tryckeribranschen och erbjuder en rad utskriftslösningar, inklusive Flexo-maskiner för specifika applikationer.

Comexi: Comexi är specialiserat på lösningar för den flexibla förpackningstryck- och konverteringssektorn och erbjuder Flexo-pressar kända för sin effektivitet och innovation.

Uteco: Uteco, en italiensk tillverkare, är känt för sina Flexo-pressar som passar till en rad olika tryckapplikationer, inklusive förpackningar och etiketter.

Windmöller & Hölscher (W&H): Detta tyska företag är ett ledande namn inom maskiner för tillverkning av flexibla förpackningar, och deras Flexo-pressar är kända för sin avancerade teknologi och kvalitet.

Gallus: Gallus är medlem i Heidelberg-gruppen och fokuserar på etikettutskrift och erbjuder Flexo-pressar som är populära inom etikettproduktionsindustrin.

MPS-system: MPS är baserat i Nederländerna och producerar avancerade Flexo- och offsetpresslösningar, främst för etikett- och flexibel förpackningstryckning.

KBA-Flexotecnica: Ett dotterbolag till Koenig & Bauer Group, KBA-Flexotecnica erbjuder Flexo-pressar speciellt utformade för den flexibla förpackningssektorn.

När du utforskar maskiner från dessa tillverkare på Exapro eller liknande plattformar är det viktigt att göra grundlig forskning, bedöma maskinens kondition och förstå den specifika modellens kapacitet för att säkerställa att den överensstämmer med dina produktionskrav.