Exapro erbjuder vi ett brett utbud av begagnade sändningsfordon som är nödvändiga för bevakning av liveevenemang, nyhetsrapportering och sändningar på plats i mediebranschen. Dessa specialfordon är utrustade med avancerad teknik för att fånga, producera och sända live ljud- och videoinnehåll. Våra sändningsfordon kostar från 50 000 euro för basmodeller till 500 000 euro för avancerade, fullt utrustade enheter från ledande varumärken som Mercedes-Benz, Iveco, Sony och Grass Valley. Varje fordon har unika specifikationer som satellitupplänkningskapacitet, redigeringssviter, ljud- och videoutrustning och kraftsystem, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika sändningsbehov.

Vid val av sändningsfordon bör man beakta nyckelfaktorer som typen av evenemang som täcks, det nödvändiga sändningsområdet, produktionsområdets kapacitet och layout samt kvaliteten på den inbyggda utrustningen. Dessa faktorer är avgörande för att säkerställa tillförlitliga och högkvalitativa direktsändningar, optimera produktionseffektiviteten och uppfylla kraven i olika sändningsscenarier. Att investera i våra begagnade sändningsfordon ger inte bara tillgång till förstklassig utrustning till avsevärt reducerade priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för robusta maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta det perfekta sändningsfordonet för att lyfta din medieverksamhet.

Utforska Exapro 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga sändningsfordon som levererar exceptionell prestanda och värde för dina livesändningsbehov.


Släpp loss kraften i mobilitet: En guide till sändningsfordon

Broadcasting-fordon, ofta kallade OB-bilar (Outside Broadcast) eller mobila produktionsenheter, är viktiga tillgångar inom broadcast-, film- och ljudindustrin. Dessa fordon möjliggör direktsändning och produktion på plats av evenemang som sport, konserter, nyheter och andra liveevenemang. Utrustade med avancerad teknik och produktionsutrustning säkerställer sändningsfordonen leverans av högkvalitativt innehåll från praktiskt taget vilken plats som helst. Att förstå typer, funktioner och överväganden vid inköp av sändningsfordon kan avsevärt förbättra den operativa kapaciteten och produktionskvaliteten. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av sändningsfordon, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av fordon för broadcasting

Broadcasting-fordon finns i olika konfigurationer, var och en utformad för att möta specifika produktionsbehov och miljöer. De primära typerna inkluderar:

Satellitupplänksbilar

Satellitupplänksbilar är utrustade med parabolantenner och transmissionsutrustning för att skicka direktsändningssignaler direkt till satelliter. Dessa fordon är viktiga för direktsändning av nyheter, sportevenemang och andra realtidssändningar och ger tillförlitlig överföring från avlägsna platser.

   • Standard Uplink Trucks: Dessa lastbilar är lämpliga för allmänna sändningsbehov och är utrustade med grundläggande satellitupplänks- och produktionsutrustning.
   • Advanced Uplink Trucks: Dessa fordon har avancerad satellitteknik och förbättrade produktionsmöjligheter, idealiska för högupplösta (HD) och ultrahögupplösta (UHD) sändningar.
   </ul

Exapro erbjuder en mängd olika satellitupplänksbilar, vilket säkerställer att företag kan hitta rätt fordon för sina specifika sändningskrav.

Produktionslastbilar

Produktionsbilar, även kända som mobila studior, är utrustade med omfattande produktionsanläggningar, inklusive kameror, ljudutrustning, redigeringssviter och kontrollrum. Dessa fordon möjliggör fullskalig produktion på plats, vilket gör dem idealiska för stora evenemang och komplexa produktioner.

  • Single-Expand Trucks: Dessa lastbilar har en enda expanderbar sida för att öka det inre arbetsutrymmet och är lämpliga för medelstora produktioner.
  • Truckar med dubbla expanderbara sidor: Med två expanderbara sidor ger dessa truckar en rymlig interiör som rymmer större besättningar och mer omfattande produktionsutrustning.

Exapro’s lager innehåller olika produktionsbilar, som tillgodoser olika produktionsskalor och krav.

ENG-bilar (elektronisk nyhetsinsamling)

ENG-bilar är konstruerade för snabb utplacering och mobilitet och är utrustade med viktig sändnings- och överföringsutrustning. Dessa fordon används vanligtvis för nyhetsbevakning, vilket ger snabb respons och direktrapporteringskapacitet.

  • Kompakta ENG-bilar: Dessa små och smidiga bilar är idealiska för stadsmiljöer och snabba insatser.
  • Fullstora ENG-bilar: Dessa skåpbilar erbjuder mer utrymme och utrustningskapacitet och är lämpliga för mer omfattande nyhetsbevakning och längre insatser.

OB (Outside Broadcast) skåpbilar

OB-bilar är mångsidiga sändningsfordon utrustade med produktions- och sändningsutrustning för att täcka liveevenemang. De här bilarna används för ett brett spektrum av evenemang, inklusive sport, konserter och offentliga sammankomster.

  • Small OB Vans: Dessa skåpbilar är lämpliga för mindre evenemang och produktioner och är utrustade med grundläggande produktions- och transmissionsutrustning.
  • Stora OB-bilar: Dessa bilar är utrustade med omfattande produktionsanläggningar och flera kameror och är idealiska för storskaliga evenemang.

Exapro erbjuder ett urval av OB-bilar för att möta olika produktionsbehov och budgetar.

Nyckelfunktioner och specifikationer

Vid val av sändningsfordon är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att fordonet uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer inkluderar:

Transmissionskapacitet

Farkostens överföringskapacitet avgör dess förmåga att skicka sändningssignaler. Satellitupplänkning, mikrovågslänkar och IP-överföring är vanliga metoder. Fordon utrustade med flera transmissionsalternativ ger större flexibilitet och tillförlitlighet. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer om överföringsfunktioner, vilket hjälper dig att hitta ett fordon som uppfyller dina sändningsbehov.

Produktionsutrustning

Utbudet och kvaliteten på produktionsutrustningen i fordonet är avgörande för att säkerställa högkvalitativa sändningar. Nyckelutrustning inkluderar kameror, växlar, ljudkonsoler, grafiksystem och redigeringssviter. Leta efter fordon som erbjuder den nödvändiga utrustningen och konfigurationerna för dina produktionskrav.

Invändig layout och utrymme

Inredningens layout och tillgängligt utrymme påverkar produktionsteamets funktionalitet och komfort. Expanderbara sidor och modulära inredningar kan ge extra arbetsyta och flexibilitet. Se till att fordonets layout är anpassad till teamets storlek och utrustningsbehov.

Strömförsörjning och anslutningsmöjligheter

Pålitlig strömförsörjning och anslutning är avgörande för oavbrutna sändningar. Fordonen bör vara utrustade med robusta kraftsystem, inklusive generatorer och batteribackup, samt omfattande anslutningsalternativ som fiber, trådlöst och satellitlänkar.

Tålighet

Hållbarhet och underhåll

Fordonets hållbarhet och dess underhållskrav är avgörande för långsiktig operativ effektivitet. Fordon som är konstruerade med högkvalitativa material och utformade för enkelt underhåll kommer att ha en längre livslängd och lägre driftskostnader. Exapro tillhandahåller information om skick och underhållshistorik för begagnade sändningsfordon, vilket underlättar ett välgrundat beslutsfattande.

Ledande varumärken inom sändningsfordon

Reputabla varumärken och tillverkare är ofta synonyma med högre kvalitet och bättre support. Några ledande varumärken på marknaden för sändningsfordon inkluderar:

  • Sony: Sony är känt för sin avancerade sändningsteknik och erbjuder en rad olika produktionsutrustningar och fordonslösningar som passar olika sändningsbehov.

    

  • Mercedes-Benz: Mercedes-Benz erbjuder hållbara och mångsidiga fordon som kan anpassas för sändningsändamål, vilket garanterar tillförlitlighet och prestanda.

  • Mercedes-Benz: Mercedes-Benz erbjuder ett brett utbud av produktionsutrustning och fordonslösningar för olika sändningsbehov.

  • Grass Valley: Grass Valley’s broadcast-lösningar är kända för sin kvalitet och innovation, vilket gör dem till ett populärt val för produktionsfordon.

  • Grass Valley.

  • .

   Volvo: Volvo erbjuder robusta och tillförlitliga fordon som kan utrustas med toppmodern broadcast- och produktionsutrustning.

  • Volvo.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda sändningsfordon.

Priser på begagnade sändningsfordon

Kostnaden för begagnade sändningsfordon varierar mycket baserat på faktorer som ålder, skick, märke och specifika funktioner. Generellt kan priserna variera från tiotusentals till flera hundra tusen dollar. Till exempel kan en begagnad Sony-utrustad ENG-skåpbil kosta mellan 50 000 och 150 000 dollar, medan en avancerad dubbelexpanderad produktionslastbil kan kosta mellan 200 000 och 500 000 dollar. Exapros marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Broadcasting-fordon är viktiga verktyg inom broadcast-, film- och ljudindustrin och erbjuder mobila, högkvalitativa produktions- och överföringsfunktioner. Genom att förstå de olika typerna av fordon och viktiga faktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som överensstämmer med deras produktionsbehov. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en satellitupplänksbil, en mångsidig produktionsbil, en ENG-skåpbil med snabb respons eller en multifunktionell OB-skåpbil, gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt sändningsfordon för din verksamhet.