Exapro erbjuder vi ett omfattande urval av använda flaskor och ampuller, viktiga för exakta och effektiva förpackningar inom läkemedels-, kosmetik- och kemisk industri. Dessa maskiner är designade för att fylla små behållare som flaskor och ampuller med vätskor, vilket säkerställer noggrannhet, sterilitet och konsistens. Våra flaskor och ampuller varierar i prisfrån €15 000 för basmodeller till €200 000 för avancerade, högkapacitetsenheter från ledande märken som Bosch, Marchesini, IMA och Romaco. Varje maskin har unika specifikationer såsom fyllningsvolymintervall, hastighet, automationsnivå och kompatibilitet med olika typer av vätskor, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer ett fyllmedel för flaskor eller ampuller, överväg nyckelfaktorer som typen av vätska som fylls, erforderlig fyllningsnoggrannhet och hastighet, behållarestorlek och material samt enkel rengöring och underhåll. Dessa element är avgörande för att uppnå sterila förpackningar av hög kvalitet, optimera produktionseffektiviteten och upprätthålla överensstämmelse med industristandarder. Att investera i våra använda flaskor och ampuller ger inte bara tillgång till förstklassig utrustning till avsevärt reducerade priser utan stödjer också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för robusta maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta fyllningsmaskinen för att förbättra din förpackningsverksamhet.

Utforska Exapros listor idag för att upptäcka pålitliga flaskor och ampuller som ger exceptionell prestanda och värde för dina förpacknings- och konditioneringsbehov.


CIONI A6/FC Flaska / ampuller fyllmedel

År: 2006

Kapacitetsenheter/timme 13000 u/h
Flaskans diameter 19.5 mm

Roterande flaskfyllare PKB MAD

År: 1984

Kapacitetsenheter/timme 12000 u/h
Flaskans höjd 250 mm
Motor kraft 2.5 kW
Flaskans diameter 100 mm
Typ Automatisk

Skruvfyllare för vialer Groninger DFH 020 // KV 01

År: 1983

Kapacitetsenheter/timme 2400 u/h
Flaskans höjd 250 mm
Flaskans diameter 80 mm
Typ Automatisk

BOSCH ALK 4080

År: 1998

Kapacitetsenheter/timme 24000 u/h
Flaskans höjd 110 mm
Flaskans diameter 18 mm

Bosch MLF 3002

År: 1996

Kapacitetsenheter/timme 6000 u/h
Flaskans höjd 185 mm
Flaskans diameter 55 mm
Typ Automatisk

MARCHESINI ML652

År: 2011

Kapacitetsenheter/timme 15000 u/h
Flaskans höjd 60 mm
Flaskans diameter 21.5 mm
Typ Automatisk

Tofflon (China) FF0604 + LYO10

År: 2022

Kapacitetsenheter/timme 6000 u/h

Bausch Et Strobel KSF 1020 Flaska / ampuller fyllmedel

År: 1980

Kapacitetsenheter/timme 4500 u/h
Typ Automatisk
Flaskans diameter 28 mm
Motor kraft 2 kW

Bausch & Ströbel KSF 1027

År: 1997

Kapacitetsenheter/timme 3600 u/h
Flaskans höjd 130 mm
Flaskans diameter 52 mm

CIONI A6/FC

År:

Kapacitetsenheter/timme 13000 u/h
Typ Automatisk
Flaskans diameter 12 mm

MARCHESINI ML652 + TM2

År: 2011

Kapacitetsenheter/timme 15000 u/h
Flaskans höjd 60 mm
Flaskans diameter 21.5 mm
Typ Automatisk

Serac Gaia R6C1V1E1/650

År: 2010

Kapacitetsenheter/timme 3600 u/h
Flaskans höjd 250 mm

BAUSCH STROBEL FFV 4010

År: 1992

Kapacitetsenheter/timme 12000 u/h
Flaskans höjd 61.5 mm
Flaskans diameter 30.4 mm
Typ Automatisk

COMAS MONODOSE 6 STAZIONI

År: 2006

BESKRIVNING: "Monodose 6 stazioni" är en höghastighets halvautomatisk fyllnings- och stängningsmaskin utformad för att utföra dosering, fyllning och svetsning av små endos runda plastflaskor och flaskor. ANVÄNDNINGSSEKTORER: Läkemedel, kemi, kosmetika, mat, kost, medicintekniska produkter, tillverkning. HUVUDDRAG: Monoblocmaskin byggd i AISI 304 rostfritt stål för fyllning och förslutning av olika typer av bandpaket. Påfyllnings- och svetsmonoblocket är försett med fem 10 …

CIONI A6 FC Flaska / ampuller fyllmedel

År:

Kapacitetsenheter/timme 13000 u/h
Typ Automatisk
Flaskans diameter 19.5 mm

CDA K-net Automatisk flaskpåfyllning

År:

Kapacitetsenheter/timme 800 u/h

Cioni A6FC

År:

Kapacitetsenheter/timme 12000 u/h
Flaskans höjd 500 mm
Flaskans diameter 19 mm
Typ Automatisk

Farmomac F370 18VL 8C (IMA)+ complete line vials

År: ~ 2000

Kapacitetsenheter/timme 7500 u/h
Flaskans höjd 168 mm
Flaskans diameter 65 mm
Typ Automatisk

Flexicon FF20 Flaska / ampuller fyllmedel Het affär

År:

Kapacitetsenheter/timme 2000 u/h
Typ Halvautomatisk
Flaskans diameter 60 mm


Precision och effektivitet: En omfattande guide till injektionsflaskor och ampuller

Vials och ampuller är viktiga maskiner inom läkemedels- och kosmetikindustrin, som ger möjlighet att exakt fylla små behållare med vätskor, pulver eller andra ämnen. Dessa maskiner säkerställer precision, sterilitet och effektivitet i förpackningsprocessen, vilket är avgörande för att upprätthålla produktens integritet och överensstämmelse med industristandarder. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena för att köpa injektionsflaskor och ampuller kan förbättra din produktionskapacitet avsevärt. Exapro, en ledande onlinemarknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av flaskor och ampuller, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av injektionsflaskor och ampuller

Vials och ampuller finns i olika typer och konfigurationer för att möta specifika produktionsbehov. Här är en översikt över huvudtyperna:

Flytande fyllmedel

Flytande fyllmedel är designade för att hantera flytande produkter, vilket säkerställer exakt dosering och minimerar produktavfall.

 • Volymmetriska fyllmedel: Mät och dispensera vätskor baserat på volym. Lämplig för produkter där exakt volymkontroll är avgörande.
 • Peristaltiska fyllmedel: Använd en peristaltisk pump för att flytta vätskor genom flexibla slangar. Idealisk för sterila och renrumsmiljöer på grund av minimal kontamineringsrisk.
 • Pistongfillers: Använd en kolv för att dra och dispensera vätskor. Lämplig för ett brett spektrum av viskositeter, från tunna vätskor till tjocka geler.

Pulverfyllmedel

Pulverfyllmedel är utformade för att fylla flaskor och ampuller med torra pulverämnen, vilket säkerställer noggrannhet och konsistens.

 • Auger Fillers: Använd en matarskruv för att fördela en viss mängd pulver. Lämplig för fina och friflytande puder.
 • Vakuumfyllmedel: Använd ett vakuum för att fylla pulver i flaskor och ampuller, för att säkerställa exakt dosering för lätta och fluffiga pulver.

Ampullfyllmedel

Ampullfyllmedel är speciellt utformade för att fylla ampuller, små förseglade flaskor som används för endosmediciner eller prover.

 • Öppna ampuller: Fyll ampuller innan du försluter dem. Lämplig för applikationer där fyllnings- och förseglingsprocesserna är separata.
 • Stängda ampuller: Fyll och förslut ampuller i en enda process, säkerställ sterilitet och minimera kontamineringsrisker.

Kombinationsfyllmedel

Kombinationsfyllmedel kan hantera både vätskor och pulver, vilket erbjuder mångsidighet för anläggningar som förpackar en mängd olika produkter.

 • Fyldmedel med dubbla huvuden: Utrustad med olika huvuden för vätske- och pulverfyllning, vilket gör det enkelt att byta mellan produkttyper.
 • Multi-purpose fillers: Designad för att hantera en rad ämnen med utbytbara delar och inställningar.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer ampullflaskor och fyllmedel för ampuller är det viktigt att överväga specifika egenskaper och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina driftskrav. Nyckelfaktorer inkluderar:

Fyllningsnoggrannhet

Fyllningsnoggrannhet är avgörande för att bibehålla produktkvalitet och överensstämmelse med lagstadgade standarder. Leta efter maskiner med hög precision för att säkerställa konsekvent dosering och minimera avfall. Exapros listor ger detaljerade specifikationer om fyllningsnoggrannhet, vilket hjälper dig att hitta en maskin som matchar dina behov.

Hastighet och genomströmning

Hastigheten och genomströmningen av fyllmedlet avgör hur många flaskor eller ampuller som kan fyllas under en given tidsram. Se till att maskinen kan uppfylla dina produktionsmål, oavsett om det gäller småskaliga satser eller storskaliga industriella verksamheter.

Sterilitet och rengöringsbarhet

Att upprätthålla sterilitet är viktigt vid läkemedels- och kosmetisk produktion. Leta efter maskiner som är designade för enkel rengöring och sterilisering, med funktioner som clean-in-place-system (CIP), konstruktion av rostfritt stål och minimala sprickor för att förhindra kontaminering.

Kompatibilitet med injektionsflaskor och ampuller

Se till att fyllmedlet är kompatibelt med de storlekar och typer av flaskor och ampuller du använder. Maskiner med justerbara inställningar och utbytbara delar erbjuder större flexibilitet för hantering av olika behållarstorlekar och former.

Automation och kontroll

Avancerade automations- och kontrollsystem förbättrar precision, konsekvens och effektivitet i fyllningsprocessen. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt, realtidsövervakning och automatiserade justeringar kan öka produktiviteten avsevärt.

Bygg kvalitet och hållbarhet

Maskinens byggkvalitet och hållbarhet är avgörande för långsiktig drifteffektivitet. Maskiner konstruerade av högkvalitativa material, såsom robust rostfritt stål, är mer motståndskraftiga mot slitage. Lättskötta konstruktioner och tillgängliga komponenter förenklar underhållet, minskar stilleståndstider och driftskostnader.

Ledande varumärken inom injektionsflaskor och ampuller

Välkända varumärken säkerställer högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på marknaden för fyllmedel för flaskor och ampuller:

 • Bosch: Bosch är kända för sina högprecisions- och innovativa påfyllningsmaskiner och erbjuder robusta lösningar som är lämpliga för olika farmaceutiska och kosmetiska tillämpningar.
 • IMA: IMA:s maskiner är kända för sin hållbara och avancerade teknik och är populära i branschen.
 • Marchesini Group: Tillhandahåller en rad högpresterande fyllmedel, kända för sin tillförlitlighet och effektivitet i krävande tillämpningar.
 • Romaco: Erbjuder mångsidiga påfyllningsmaskiner som kännetecknas av effektivitet och robusthet, lämpliga för storskalig verksamhet.
 • Syntegon: Känd för högkvalitativa maskiner designade för precision och höghastighetsfyllning, idealisk för komplex produktion och storvolymproduktion.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade märken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Priser för använda flaskor och ampuller

Kostnaden för använda flaskor och ampuller varierar kraftigt beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika egenskaper. I allmänhet kan priserna variera från flera tusen till flera hundra tusen dollar. Till exempel kan ett begagnat Bosch flytande fyllmedel kosta runt $20 000 till $50 000, medan ett high-end IMA pulverfyllmedel kan kosta mellan $100 000 och $200 000. Exapros marknadsplats erbjuder en rad prissättningsalternativ, vilket ger insyn och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Fylare för injektionsflaskor och ampuller är viktiga verktyg inom läkemedels- och kosmetikindustrin, och erbjuder effektiva och pålitliga lösningar för exakta fyllningsuppgifter. Genom att förstå de olika typerna av maskiner och nyckelfaktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver ett flytande fyllmedel, ett pulverfyllmedel, ett ampullfyllmedel eller en kombinationsmaskin, gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för dina produktionsbehov.