Exapro är din främsta marknadsplats för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vi presenterar vårt urval av granulatorer under kategorin Farmaceutiska och kemiska produkter. Dessa maskiner är professionellt underhållna och erbjuder en utmärkt blandning av effektivitet, hållbarhet och värde.

Våra granulatorer utmärker sig när det gäller att bearbeta material till granulat, vilket gör dem idealiska för olika tillämpningar inom läkemedels- och kemisk industri. Oavsett om du producerar tabletter, kapslar eller andra kemiska föreningar säkerställer dessa maskiner en jämn partikelstorlek och högkvalitativ granulering. De tillgodoser ett brett spektrum av produktionsbehov, från partier i pilotskala till storskalig tillverkning.

Varje granulator går igenom en sträng granuleringsprocess, vilket säkerställer kvalitet och prestanda. Vår maskinpark är kostnadseffektiv och lovar betydande besparingar jämfört med ny utrustning utan att kompromissa med effektiviteten. Kända varumärken som Glatt, Fette och Diosna ingår i vårt urval, kända för sin tillförlitlighet och avancerade teknik. Priserna sträcker sig mellan €10 000 och €100 000, vilket passar olika budgetskalor.

För detaljerad information eller för att begära en offert, kontakta vårt dedikerade team, redo att hjälpa dig med dina specifika behov. På Exapro handlar vi om att underlätta ditt företags tillväxt genom kvalitet och överkomliga priser. Lita på Exapro för dina behov av industrimaskiner och höj din produktivitet idag.

HOSOKAWA ALPINE AG ARC MS300 Farmaceutisk granulator Het affär

År: 2020

Utrustning: Rullkomprimator typ: ARC MS300 Tillverkare: HOSOKAWA ALPINE AG (Tyskland) ANVÄNDNINGSOMRÅDEN: Kol-, kemikalie-, livsmedels- och gödningsmedelsproduktion tillverkningsår: 2020 SKICK: NY (INTE ANVÄND) Antal enheter i lager: 1 PLATS: NOVOKUZNETSK

VIANI EV 380 Farmaceutisk granulator

År: 2014

BESKRIVNING: Granulator monterad på en mobil ram av rostfritt stål. Maskinen är särskilt lämplig för siktning av granulat som erhålls genom att eliminera klumpar, göra granulatet enhetligt till önskad storlek och framför allt undvika att krossa produkten och skapa damm. Brett användningsområde, olika typer av torra, våta och värmekänsliga pulver. ANVÄNDNINGSOMRÅDEN: Farmaceutiska, kemiska, kosmetiska, livsmedels-, diet- och medicintekniska produkter samt …


MANES SE 300 Farmaceutisk granulator

År:

BESKRIVNING: Granulator monterad på en mobil ram av rostfritt stål. Maskinen är särskilt lämplig för siktning av granulat som erhålls genom att eliminera klumpar, göra granulatet enhetligt till önskad storlek och framför allt undvika att krossa produkten och skapa damm. Brett användningsområde, olika typer av torra, våta och värmekänsliga pulver. ANVÄNDNINGSOMRÅDEN: Farmaceutiska, kemiska, kosmetiska, livsmedels-, diet- och medicintekniska produkter samt …


Granulator Quadro Comil U10

År: 2000

Hastighet (rpm) 3600 rpm
Motor kraft 1.5 kW

Glatt WSG 60/100 Farmaceutisk granulator

År: 1987

Kapacitet 280 kg/h
Motor kraft 37 kW

Collette GRAL 25 Farmaceutisk granulator Låga arbetstider

År: 1996

Volym 17 L
Motor kraft 3 kW
Hastighet (rpm) 2957 rpm

JACKSON & CROCKATT NO.7 Farmaceutisk granulator

År:

BESKRIVNING: Granulator monterad på en målad stålram. ANVÄNDNINGSSEKTORER: Läkemedel, kemi, kosmetika, mat, kost, medicintekniska produkter, tillverkning. HUVUDDRAG: Granulatorn erbjuder möjligheten att tillfredsställa olika granulometriska behov helt enkelt genom att variera sikten. Snabb och enkel rengöring utan speciella mekaniska verktyg. Maskinen är särskilt lämplig för att sikta granulat för att eliminera klumpar, standardisera granulatet till önskad storlek och framför allt undvika …

QUADRO COMIL 194 AS atex siktgranulator i rostfritt stål

År: 1987

Kapacitet 1800 kg/h
Produkttyp Fasta ämnen
Hastighet (rpm) 1500 rpm
Motor kraft 2 kW

DIOSNA P400 Farmaceutisk granulator

År:

Volym 400 L
Motor kraft 6 kW
Hastighet (rpm) 3000 rpm

Aeromatic PMA 600

År: 1990

Kapacitet 280 kg/h
Hastighet (rpm) 3000 rpm
Volym 600 L
Motor kraft 30 kW

Glatt GPCG3

År: 1989

Kapacitet 5 kg/h
Hastighet (rpm) 3000 rpm
Volym 8,5 L

Zanchetta Rotolab - Granulatorblandare

År: 1998

Volym 2 L
Hastighet (rpm) 955 rpm

EIRICH R7

År: 1983

Kapacitet 0 kg/h
Hastighet (rpm) 0 rpm
Motor kraft 5.5 kW
Volym 50 L
Produkttyp Fasta ämnen

Frewitt MG 633 Farmaceutisk granulator

År:

Kapacitet 1000 kg/h
Motor kraft 1 kW
Hastighet (rpm) 2850 rpm

Collette (GEA) Gral 600

År: 1983

Volym 600 L
Motor kraft 37 kW
Hastighet (rpm) 135 rpm

Aeromatic Single spot SP65

År: 1995

Volym 65 L
Motor kraft 3000 kW
Hastighet (rpm) 400 rpm

Rapid 8045 granulator

År: 1997

Hastighet (rpm) 420 rpm
Motor kraft 37 kW

DIOSNA P400-A Farmaceutisk granulator

År:

Volym 400 L
Motor kraft 32 kW
Hastighet (rpm) 3000 rpm


Introduktion till granulatorer inom läkemedels- och kemisk industri

Granulatorer är avgörande utrustning inom läkemedels- och kemisk industri, som används för att omvandla pulver till granulat, som är lättare att hantera, bearbeta och använda i olika applikationer. Granulering förbättrar flödesegenskaperna, kompressibiliteten och homogeniteten hos pulver, vilket gör dem lämpliga för tablettkomprimering, kapselfyllning och andra doseringsformer i läkemedel. Inom den kemiska industrin används granulatorer för att producera enhetliga granulat för katalysatorer, gödningsmedel, tvättmedel och andra kemiska produkter.

Typer av granulatorer

Det finns flera typer av granulatorer som används inom läkemedels- och kemisk industri, var och en med specifika applikationer och fördelar:

 1. Våtgranulatorer: Dessa granulatorer använder ett flytande bindemedel för att agglomerera pulverpartiklar. Bindemedelslösningen sprayas på pulvret under blandning och bildar våta granuler som sedan torkas. Denna metod är idealisk för att producera täta, starka granulat.

 2. Torra granulatorer: Även känd som rullkomprimering eller slugging, den här metoden innebär att pulver komprimeras till stora, täta ark eller sniglar, som sedan mals till granulat. Torrgranulering är lämplig för fuktkänsliga eller värmekänsliga material.

 3. Högskjuvningsgranulatorer: Dessa maskiner använder ett höghastighetsblandningsblad och en hackare för att blanda pulver och en bindemedelslösning, vilket snabbt bildar granuler. Högskjuvningsgranulatorer är kända för sin effektivitet och används i stor utsträckning inom läkemedelsindustrin.

 4. Granulatorer med flytande bädd: I dessa granulatorer fluidiseras pulverpartiklarna i en luftström och en bindemedelslösning sprutas uppifrån och bildar granuler. Fluid bed-granulering är idealisk för enhetlig granulstorlek och effektiv torkning.

 5. Oscillerande granulatorer: Dessa maskiner använder en oscillerande rotor för att mekaniskt bearbeta pulver genom en sikt och forma granuler. De är lämpliga för mindre produktionsskalor och ger god kontroll över granulstorleken.

 6. Kontinuerliga granulatorer: Dessa maskiner är utformade för produktion i stora volymer och bearbetar kontinuerligt pulver till granuler, vilket erbjuder hög effektivitet och jämn produktkvalitet.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en granulator bör flera nyckelfunktioner och specifikationer beaktas för att säkerställa att den uppfyller produktionsbehoven:

 • Kontroll av granulstorlek: Möjligheten att justera granulstorleken är avgörande för att uppfylla specifika produktkrav.

 • Kapacitet: Granulatorns genomströmningskapacitet, mätt i kg/h eller ton/h, beroende på produktionsskala.

 • Bindemedelskompatibilitet: För våtgranulatorer är kompatibilitet med olika typer av bindemedel och lösningsmedel avgörande.

 • Temperaturkontroll: Viktigt för värmekänsliga material, för att säkerställa att granuleringsprocessen inte försämrar produkten.

 • Lätt att rengöra: Funktioner som underlättar enkel rengöring och underhåll, avgörande för att undvika korskontaminering, särskilt inom läkemedelsindustrin.

 • Automations- och kontrollsystem: Avancerade granulatorer kan inkludera automatiserad processkontroll, dataloggning och integration med tillverkningsexekveringssystem (MES).

Fördelar med att använda granulatorer

Investering i högkvalitativa granulatorer ger många fördelar:

 • Förbättrad produktlikhet: Granulering säkerställer enhetlig partikelstorlek och fördelning, vilket förbättrar produktkvaliteten.

 • Förbättrade flödesegenskaper: Granulat flödar lättare än pulver, vilket förbättrar effektiviteten i nedströmsprocesser som tablettering och inkapsling.

 • Bättre komprimerbarhet: Granulerade material är mer komprimerbara, vilket är viktigt för att bilda tabletter och andra fasta doseringsformer.

 • Minskad damm och segregering: Granulat genererar mindre damm och är mindre benägna att segregera, vilket förbättrar säkerheten och konsistensen.

 • Mångsidighet: Granulatorer kan bearbeta ett brett utbud av material, vilket gör dem lämpliga för olika tillämpningar inom läkemedel och kemikalier.

Att tänka på när du köper en granulator

Tänk på följande faktorer för att välja rätt granulator för dina behov:

 • Materialegenskaper: Förstå egenskaperna hos materialet som ska granuleras, inklusive fukthalt, värmekänslighet och nödvändig granulstorlek.

 • Produktionsskala: Bestäm volymen material som ska bearbetas för att välja en granulator med lämplig kapacitet.

 • Regulatorisk efterlevnad: Se till att granulatorn uppfyller branschspecifika regulatoriska standarder, såsom GMP (Good Manufacturing Practice) för läkemedel.

 • Lätt att rengöra och underhålla: Överväg maskiner med design som är lätta att rengöra för att minimera stilleståndstiden och undvika korskontaminering.

 • Budget: Balansera den initiala investeringen med långsiktiga driftskostnader, inklusive underhåll, förbrukningsvaror och energiförbrukning.

 • Service och support: Utvärdera tillgängligheten av teknisk support och underhållstjänster för maskinen.

 • Utbildning: Bedöm behovet av förarutbildning för att effektivt använda maskinens avancerade funktioner.

Populära varumärken och prissättning

Flera välrenommerade varumärken tillverkar granulatorer kända för sin tillförlitlighet och prestanda. Här är några anmärkningsvärda:

 • Frewitt: Känd för högprecisionsgranulatorer lämpliga för både läkemedels- och kemisk industri. Priserna varierar vanligtvis från 50 000 USD till 500 000 USD, beroende på modell och specifikationer.

 • Glatt: Erbjuder ett urval av granulatorer med fluidiserad bädd och högskjuvning, som ofta används inom läkemedelstillverkning. Prissättningen varierar i allmänhet från $100 000 till $1 miljon.

 • Alexanderwerk: Specialiserat sig på torrgranuleringsutrustning och erbjuder robusta och effektiva rullkomprimatorer. Priserna faller vanligtvis mellan 60 000 och 400 000 USD.

 • Fitzpatrick: Tillhandahåller en mängd olika granuleringsutrustning, inklusive rullkomprimatorer och högskjuvningsblandare. Priserna varierar vanligtvis från 70 000 USD till 600 000 USD.

 • GEA Group: Känd för avancerad granuleringsteknik, inklusive kontinuerliga granulatorer och högskjuvningsblandare. Prissättningen varierar i allmänhet från 150 000 USD till över 1 miljon USD.

Slutsats

Granulatorer är viktiga inom läkemedels- och kemisk industri för att omvandla pulver till hanterbara och bearbetbara granuler. Med olika typer som våta, torra, högskjuvnings-, fluidbädds-, oscillerande och kontinuerliga granulatorer, beror valet av rätt maskin på specifika produktionsbehov och materialegenskaper. Nyckelfaktorer att överväga inkluderar granulatstorlekskontroll, kapacitet, bindemedelskompatibilitet, temperaturkontroll, enkel rengöring och automatisering. Ledande varumärken som Frewitt, Glatt, Alexanderwerk, Fitzpatrick och GEA Group erbjuder en rad högkvalitativa granulatorer för att passa olika applikationer och budgetar. Genom att noggrant utvärdera produktionsvolym, materialegenskaper, regelefterlevnad och budget kan företag investera i rätt granulator för att förbättra sin tillverkningskapacitet och säkerställa en konsekvent produktion av hög kvalitet.