Exapro erbjuder vi ett brett urval av begagnade grävlastare som är nödvändiga för olika uppgifter inom bygg- och gruvindustrin. Dessa mångsidiga maskiner kombinerar kapaciteten hos en lastare och en grävmaskin, vilket ger oöverträffad användbarhet på arbetsplatser. De är idealiska för grävning, dikning, återfyllning och materialhantering, vilket gör dem till ovärderliga tillgångar inom byggnation, jordbruk och landskapsarkitektur.

Våra grävlastare varierar i pris från 20 000 euro för standardmodeller upp till 100 000 euro för avancerade enheter med hög kapacitet från toppmärken som Caterpillar, JCB, John Deere och Case. Varje maskin har sina unika egenskaper som grävdjup, lastarkapacitet, motoreffekt och redskapskompatibilitet, vilket säkerställer att dina specifika operativa behov tillgodoses.

När du väljer en grävlastare bör du överväga nyckelfaktorer som hydraulisk kraft, manövrerbarhet och mångsidigheten hos redskapen. Dessa element avgör maskinens effektivitet och anpassningsförmåga till olika uppgifter, från tung utgrävning till exakt landskapsarkitektur.

Investering i våra begagnade grävlastare ger inte bara tillgång till premiummaskiner till reducerade kostnader utan främjar också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för högkvalitativ utrustning. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta grävlastaren för att förbättra produktiviteten och effektiviteten i ditt projekt.

Utforska Exapro& 

Utforska Exapro’s listor idag för att hitta pålitliga grävlastare som levererar enastående prestanda och värde för dina bygg- och gruvbehov.


Komatsu WB 97 R Grävlastare Låga arbetstider

År: 1996

Komatsu WB 97 R hjullastare - År 1996 CE - Arbetstimmar ca 5.800 - Effekt Kw. 70 - Vikt Kg. 8.140 - Max. massa kg. 9.500 - Lasthöjd m. 4,20 - Lyftkapacitet T. 4 - Inklusive n.2 skopor och gafflar Fullt funktionsdugliga, med alla CE-certifikat

3 030 €

Visa produkt

GS South Georgia och South Sandwich Islands


Introduktion till grävlastare

Grävlastare är en mångsidig och viktig typ av maskiner inom bygg- och gruvindustrin. Grävlastare är kända för sin multifunktionalitet och kombinerar kapaciteten hos en traktor, en lastare och en grävlastare i en kompakt maskin. Denna hybridkaraktär gör dem oumbärliga på arbetsplatser som kräver grävning, dikning, återfyllning och materialhantering. Att förstå nyanserna hos grävlastare kan avsevärt förbättra beslutsprocessen vid inköp av dessa maskiner och säkerställa att köparna väljer modeller som bäst uppfyller deras operativa behov. Exapro erbjuder ett omfattande utbud av begagnade grävlastare, vilket är en utmärkt resurs för dem som vill köpa maskiner av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Nyckelkomponenter och funktionalitet

Traktor

Traktorbasen ger rörlighet och fungerar som maskinens ryggrad. Den har vanligtvis stora, robusta däck som är utformade för att ta sig fram i olika typer av terräng. Motorn i traktorn är kraftpaketet som driver både lastarens och grävskopans funktioner. När man utvärderar en grävlastare är motorns hästkrafter, bränsleeffektivitet och övergripande hållbarhet kritiska faktorer. Exapro-listorna innehåller detaljerade specifikationer om dessa aspekter, vilket gör det möjligt för köpare att fatta välgrundade beslut.

Lastare

Lastarskopan är fäst framtill på maskinen och används för att lyfta, flytta och lasta material som jord, grus och skräp. Lastaren kan också utrustas med olika redskap som pallgafflar eller gripklor, vilket ökar dess mångsidighet. Köpare bör överväga lastarens kapacitet, lyfthöjd och utbudet av tillgängliga redskap för att säkerställa att den uppfyller projektets krav. På Exapro kan du filtrera maskiner efter dessa egenskaper för att hitta den perfekta matchningen för dina behov.

Grävskopa

Grävskopan är placerad längst bak på maskinen och är ett kraftfullt grävverktyg som är utformat för att gräva diken, hål och fundament. Den kan också utföra andra uppgifter som att bryta asfalt och lägga beläggning. Viktiga faktorer för en traktorgrävare är grävdjup, räckvidd och den kraft den kan utöva. Vissa modeller har utdragbara grävskopor som kan ge extra räckvidd vid behov. Exapro ger en detaljerad översikt över dessa specifikationer för varje maskin som listas, vilket gör det lättare att jämföra olika modeller.

Faktorer att beakta vid köp av en grävlastare

Kraft och prestanda

Motorns hästkrafter och vridmoment är primära indikatorer på en grävlastare’s prestanda. Högre hästkrafter innebär i allmänhet mer kraftfull gräv- och lyftkapacitet. Det är dock viktigt att balansera effektbehov med bränsleeffektivitet, särskilt för projekt med lång varaktighet. Exapro’s plattform innehåller maskiner med en mängd olika effektklasser, vilket säkerställer att köpare kan hitta alternativ som överensstämmer med deras specifika krav.

Storlek och vikt</h4

Grävlastare finns i olika storlekar och vikter, vilket påverkar deras manövrerbarhet och lämplighet för olika uppgifter. Kompakta modeller är idealiska för byggarbetsplatser i städer med begränsat utrymme, medan större modeller är bättre lämpade för omfattande gruvdrift eller storskaliga byggprojekt. Exapro’s filtreringsalternativ gör att du kan söka efter grävlastare efter storlek och vikt, vilket hjälper dig att hitta rätt maskin för dina arbetsplatsbegränsningar.

Fästen och mångsidighet

En av de viktigaste fördelarna med grävlastare är deras förmåga att rymma olika redskap. Köpare bör överväga utbudet av tillgängliga redskap och hur lätt de kan bytas ut. Vanliga redskap är hydraulhammare, skruvar och komprimatorer, som var och en utökar maskinens funktionalitet. På Exapro finns detaljerade listor med information om kompatibla redskap, vilket hjälper dig att välja en maskin med den mångsidighet du behöver.

Hydrauliskt system

Hydraulsystemets effektivitet och kraft påverkar direkt grävlastarens prestanda. Ett robust hydraulsystem säkerställer smidig drift av lastaren och traktorgrävaren, vilket möjliggör exakt kontroll och effektivt utförande av arbetsuppgifterna. Köpare bör leta efter maskiner med tillförlitliga hydraulsystem med hög kapacitet och överväga hur enkelt underhållet är och hur tillgängliga reservdelarna är. Exapro’s plattform ger insikter i de listade maskinernas hydraulsystem, vilket gör det lättare att utvärdera deras prestanda.

Operatörens komfort och teknik

Moderna grävlastare är ofta utrustade med avancerad teknik och funktioner som är utformade för att förbättra förarkomforten och produktiviteten. Ergonomiska säten, intuitiva reglage och klimatkontroll är viktiga för att minska förarens trötthet under långa arbetspass. Dessutom kan avancerade funktioner som GPS, telematik och automatiserade funktioner avsevärt förbättra effektiviteten och precisionen på arbetsplatsen. Exapro’s detaljerade listor innehåller ofta information om dessa avancerade funktioner, vilket hjälper köpare att välja maskiner som maximerar förarens komfort och effektivitet.

Ledande varumärken och modeller

Flera välrenommerade varumärken dominerar marknaden för grävlastare, var och en med unika egenskaper och fördelar. Exapro har listor från dessa toppmärken, vilket garanterar tillgång till högkvalitativa och pålitliga maskiner:

  • Caterpillar (Cat): Cat-grävlastare som modellerna 420F2 och 430F2 är kända för sin hållbarhet och höga prestanda och är populära val. De erbjuder robusta motorer, avancerade hydraulsystem och ett brett utbud av redskap.

   •  
  • .
  • John Deere: John Deere-modeller som 310L och 410L är kända för sin tillförlitlighet och användarvänlighet och erbjuder utmärkta gräv- och lyftfunktioner samt funktioner som är utformade för förarkomfort och produktivitet.

    

  • JCB: Som pionjärer inom grävlastarbranschen erbjuder JCB mångsidiga modeller som 3CX och 4CX, kända för sin effektivitet och avancerade teknikintegration, inklusive telematiksystemet JCB LiveLink.

    

  • .

   Case:

.

Priser på begagnade grävlastare

Kostnaden för begagnade grävlastare varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, märke och specifika egenskaper. Generellt kan begagnade grävlastare variera från $ 20 000 till $ 100 000. Till exempel kan en välskött, relativt ny Cat 420F2 kosta mellan 60 000 och 80 000 dollar, medan en äldre John Deere 310G kan vara tillgänglig för 20 000 till 30 000 dollar. Exapro’s marknadsplats gör det möjligt för köpare att jämföra priser över ett brett utbud av listor, vilket ger transparens och hjälper till att hitta de bästa erbjudandena.

Slutsats

Grävlastare är en viktig tillgång i bygg- och gruvindustrin på grund av sin mångsidighet och effektivitet. Genom att förstå de viktigaste komponenterna, funktionerna och de kritiska faktorerna att tänka på vid köp kan köpare fatta välgrundade beslut som överensstämmer med deras projektkrav. Ledande varumärken erbjuder en rad olika modeller och det finns en grävlastare som passar praktiskt taget alla operativa behov, vilket säkerställer att projekten slutförs på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Oavsett om du väljer en ny eller begagnad maskin, erbjuder Exapro en omfattande plattform för att hitta högkvalitativa grävlastare, med detaljerad information och konkurrenskraftiga priser för att hjälpa köpare att välja den bästa maskinen för deras behov.