Välkommen till Exapro, din destination för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vårt sortiment inkluderar mångsidig och högpresterande waferutrustning, perfekt för olika applikationer inom halvledarindustrin.

Pris mellan €20 000 och €150 000, är vår waferutrustning idealisk för processer som wafertillverkning, inspektion och testning. Nyckelfunktioner inkluderar precisionshantering, automatiseringsmöjligheter och avancerad processkontroll.

Vi presenterar stolt maskiner från topptillverkare som Applied Materials, Lam Research och Tokyo Electron. Varje utrustning genomgår rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa högsta prestanda och lång livslängd.

Med Exapro innebär att välja begagnade industrimaskiner att få det bästa värdet för din investering utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Lita på oss för att ge din halvledartillverkningsverksamhet möjlighet att nå nya höjder av produktivitet. Utforska vårt breda sortiment idag och låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för dina industriella behov.


Agilent Intuvo 9000 GC MS Mätmaskin Het affär

År: 2020

Utrustning för analys av FAME. Agilent Intuvo 9000 gaskromatografisystem (GC) är utformat för snabb gaskromatografi och hög genomströmning samtidigt som det förenklar arbetsflödet i laboratoriet.

Begagnad BALZERS HLT 160 Mätmaskin

År: 1994

BALZERS HLT 160 är en robust, tillförlitlig och känslig läcksökare för detektering av högtrycks- och lågtrycksläckage. Tack vare sin precision och noggrannhet är den idealisk för provning inom industri, fordonsindustri och teknik. HLT 160 har flera viktiga egenskaper som gör den till ett så effektivt verktyg för läcksökning. För det första är enheten utrustad med en mängd olika detekteringsfunktioner som …

Dage 5000 Mätmaskin

År: 2005

Dage 5000 Bond Tester Säljes renoverad och färdigtestad 2018 WP, BS, DS och andra moduler tillgängliga på begäran.


Förstå waferutrustning på Exapro Semiconductor Machinery Marketplace

På Exapro kopplar vi samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom vårt omfattande utbud inkluderar kategorin Elektronik och Halvledarmaskiner viktig utrustning som Wafer-utrustning. Låt oss utforska vad dessa maskiner innebär, deras betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja dem.

Vad är Wafer Equipment?

Waferutrustning avser den mängd maskiner och verktyg som används vid produktion och bearbetning av halvledarwafers. Dessa wafers är grundmaterialet för integrerade kretsar och andra mikroelektroniska enheter. Utrustningen som används för bearbetning av wafer omfattar olika steg, inklusive wafertillverkning, rengöring, inspektion, tärning och förpackning. Wafer-utrustning säkerställer den exakta, högkvalitativa tillverkning som krävs för att producera pålitliga och effektiva halvledarenheter.

Typer av waferutrustning

  1. Utrustning för tillverkning av wafers: Maskiner som används för att skapa halvledarwafers av kisel eller andra material, inklusive kristalltillväxt, wafer skivning och poleringsutrustning.
  2. Utrustning för rengöring av wafers: Verktyg som används för att rengöra wafers under olika tillverkningsstadier för att ta bort föroreningar och säkerställa ytans renhet.
  3. Fotografiutrustning: Maskiner som överför mönster till skivans yta med hjälp av ljusexponering, avgörande för att definiera kretselement.
  4. Etsningsutrustning: Verktyg som tar bort utvalda materialområden från waferns yta för att skapa önskade mönster.
  5. Deponeringsutrustning: Maskiner som används för att deponera tunna filmer av material på waferns yta, inklusive system för kemisk ångavsättning (CVD) och fysikalisk ångavsättning (PVD).
  6. Utrustning för kemisk mekanisk planarisering (CMP): Verktyg som jämnar ut och plattar ut skivans yta för att säkerställa jämn tjocklek.
  7. Utrustning för inspektion av wafers: Maskiner som inspekterar wafers för defekter, enhetlighet och andra kvalitetsparametrar med hjälp av optisk mikroskopi eller elektronmikroskopi.
  8. Utrustning för tärning av skivor: Verktyg som skär skivan i individuella spån eller stansar.
  9. Utrustning för bindning av wafers: Maskiner som binder samman wafers i 3D-integrerade kretsar (3D IC) och andra avancerade förpackningstekniker.
  10. Utrustning för testning av skivor: Verktyg som testar den elektriska funktionen hos enskilda stansar på en skiva.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer waferutrustning

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara komplicerat, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa ny waferutrustning kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för småföretag eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få dessa maskiner till en bråkdel av kostnaden för nya, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnad waferutrustning vanligtvis mellan €10 000 och €500 000, vilket återspeglar det utbud som finns tillgängligt när det gäller ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa kontrollprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

Waferutrustning är avgörande för effektiv och exakt halvledartillverkning. Oavsett om du funderar på att investera i det eller sälja det, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, pålitlighet och värde. Ge dig ut i framtiden för halvledartillverkning med Exapro – där innovation möter tradition.

Huvudfördelar med waferutrustning

Waferutrustning är oumbärlig i halvledarindustrin på grund av dess många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Hög precision

Dessa maskiner säkerställer exakt bearbetning och hantering av halvledarskivor, vilket är avgörande för att uppnå högkvalitativa och pålitliga mikroelektroniska enheter.

Kvalitetskontroll

Waferutrustning är avgörande för att inspektera och verifiera kvaliteten på wafers i olika skeden, för att säkerställa att de uppfyller industristandarder och specifikationer.

Processoptimering

Avancerad waferutrustning hjälper till att optimera tillverkningsprocesser, förbättra utbytet och minska defekter genom exakt kontroll och automatisering.

Konsistens

Modern wafer-utrustning ger enhetliga och konsekventa resultat, minskar variationen och säkerställer högkvalitativa resultat över produktionspartier.

Effektivitet

Automatisk waferutrustning erbjuder höghastighetsbehandling och inspektionskapacitet, vilket förbättrar den totala produktionseffektiviteten och genomströmningen.

Huvudmaskinparametrar för waferutrustning

När man utvärderar eller förstår waferutrustning, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Kompatibilitet med waferstorlek

Omfånget av waferstorlekar som utrustningen kan hantera, vanligtvis mätt i millimeter (t.ex. 150 mm, 200 mm, 300 mm).

Precision och noggrannhet

Graden av precision och noggrannhet vid bearbetning, avgörande för högkvalitativ halvledartillverkning.

Genomströmning

Hastigheten med vilken utrustningen kan bearbeta wafers, vilket påverkar den totala produktionseffektiviteten och kapaciteten.

Automatisk nivå

Graden av automatisering, vilket påverkar användarvänligheten, repeterbarheten och integrationen i produktionslinjer.

Miljökontroll

Förmågan att upprätthålla stabila miljöförhållanden (t.ex. temperatur, luftfuktighet, renhet) för optimal bearbetning.

Programfunktioner

Funktioner och funktioner i programvaran som används för kontroll, övervakning och dataanalys.

Användningsområde för waferutrustning

Waferutrustning, med tanke på dess mångsidighet och kapacitet för högkvalitativ bearbetning, kan användas inom en mängd områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Anläggningar för tillverkning av halvledare (Fabs)

Används för hela utbudet av waferbearbetning från råmaterial till färdiga halvledarenheter.

Forskning och utveckling

Nödvändigt för utveckling av ny halvledarteknologi och -processer och för akademisk och industriell forskning.

Kvalitetssäkring

Tillämpas i kvalitetskontrolllaboratorier för att inspektera och verifiera wafers kvalitet och överensstämmelse med industristandarder.

Avancerat förpackning

Används vid produktion av avancerade halvledarpaket, inklusive paketering på wafer-nivå och 3D-integration.

Felanalys

Används för att undersöka och analysera defekter och fel i halvledarenheter, vilket hjälper till att identifiera och lösa produktionsproblem.

Tillverkare av waferutrustning

Flera kända tillverkare inom halvledarmaskinindustrin är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av waferutrustning:

Tillämpat material

Applied Materials är en ledande leverantör av halvledarutrustning och erbjuder avancerade waferbearbetnings- och inspektionsverktyg kända för sin precision och tillförlitlighet.

Lam Research

Lam Research är känd för sin högkvalitativa etsnings- och deponeringsutrustning och tillhandahåller effektiva och mångsidiga verktyg för bearbetning av wafer.

ASML

Specialiserat sig på fotolitografiutrustning och erbjuder robusta och exakta verktyg designade för högpresterande halvledartillverkning.

KLA-Tencor

KLA-Tencor är känt för sitt omfattande utbud av mät- och inspektionssystem och tillhandahåller tillförlitliga och effektiva waferinspektionsverktyg för halvledarindustrin.

Tokyo Electron Limited (TEL)

Erbjuder avancerad teknik för bearbetning av skivor, som tillhandahåller högkvalitativ utrustning utformad för precision och effektivitet vid halvledartillverkning.

Nikon

Specialiserat sig på halvledarlitografisystem och erbjuder mångsidiga och effektiva verktyg för bearbetning av wafer som är lämpliga för olika produktionsmiljöer.

När du överväger ett köp eller undersöker waferutrustning är det viktigt att undersöka dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika krav på bearbetning av halvledarskivor.

Slutsats

Waferutrustning är ovärderlig inom halvledarindustrin och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för bearbetning och inspektion av halvledarwafers. Oavsett om det gäller tillverkningsanläggningar, forskning och utveckling, kvalitetssäkring eller avancerad förpackning, garanterar dessa maskiner överlägsen produktkvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av waferutrustning en enkel och pålitlig process, vilket gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – avancerad halvledarteknik och produktion.