Exapro erbjuder vi ett brett utbud av begagnade 5K-kameror, nödvändiga för videoproduktion med ultrahög upplösning inom broadcast-, film- och ljudindustrin. Dessa avancerade kameror är utformade för att fånga otroligt detaljerade och livfulla bilder, vilket ger oöverträffad klarhet och färgnoggrannhet. Våra 5K-kameror ligger i prisintervallet från 5 000 euro för basmodeller till 50 000 euro för toppmodeller, professionella enheter från ledande varumärken som RED, Blackmagic Design, Canon och Sony. Varje kamera har unika specifikationer som sensorstorlek, bildhastighet, dynamiskt omfång och anslutningsmöjligheter, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer en 5K-kamera bör du ta hänsyn till viktiga faktorer som typ av projekt (t.ex. långfilmer, TV-serier, kommersiella produktioner), önskad upplösning och bildfrekvens, prestanda i svagt ljus och tillgången till kompatibla objektiv och tillbehör. Dessa faktorer är avgörande för att uppnå högkvalitativ videoproduktion, optimera effektiviteten i arbetsflödet och uppfylla kraven i olika inspelningsmiljöer. Att investera i våra begagnade 5K-kameror ger inte bara tillgång till toppmodern utrustning till betydligt lägre priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för högpresterande teknik. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta kameran för att höja din videoproduktionskapacitet.

Utforska Exapro& 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga 5K-kameror som levererar exceptionell prestanda och värde för dina behov av sändning, film och ljudproduktion.Freefly Ember S5K

År:

Freefly Ember S5K (4TB)


Sony PMW-F5

År:

Sony Cinealta 4K Sony PMW-f5 är tillgänglig i begagnat skick, fullservad av tekniska labbet och täcks av en 3 månaders garanti. Den kommer med en sökare DVF-L350 och ett 4K-alternativ för att spela in i 4K XAVC direkt på minneskortet. Huvuddragen hos Sony PMW F5 CMOS Super 35 4K 8,9 Mpx-sensor Biokamera med inbyggt Sony FZ-fäste och PL-fästeadapter Inspelningsformat XAVC …


Höj din produktion: En omfattande guide till 5K-kameror

I det ständigt föränderliga landskapet för sändnings-, film- och ljudproduktion representerar 5K-kameror den visuella teknikens framkant. Dessa kameror erbjuder överlägsen upplösning och bildkvalitet och är oumbärliga för att producera högupplöst innehåll för olika plattformar, inklusive film, tv och onlinemedia. Att förstå typerna, funktionerna och övervägandena för att köpa 5K-kameror kan avsevärt förbättra dina produktionsmöjligheter och säkerställa förstklassiga resultat. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av 5K-kameror, vilket ger tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av 5K-kameror

5K-kameror finns i olika konfigurationer för att möta specifika produktionsbehov och miljöer. De primära typerna inkluderar:

Cinema-kameror

Cinemakameror är utformade för professionell filmproduktion och erbjuder avancerade funktioner och HDR-kapacitet (High Dynamic Range). Dessa kameror ger enastående bildkvalitet, färgnoggrannhet och flexibilitet i efterproduktionen.

  • Full-Frame Cinema Cameras: Kamerorna är utrustade med fullformatssensorer som fångar fler detaljer och ger ett överlägset skärpedjup, perfekt för långfilmer och avancerade kommersiella projekt.
  • Super 35 Cinema Cameras: Dessa kameror använder en Super 35-sensorstorlek, en standard inom filmindustrin, som balanserar kvalitet och mångsidighet för olika produktionsskalor.

Broadcast-kameror

Broadcast-kameror är skräddarsydda för direktsänd TV-produktion, sport- och nyhetssändningar. De är byggda för att hantera dynamiska inspelningsmiljöer och ger robusta anslutningsmöjligheter för direktsändning.

 • Studiokameror: Dessa kameror är utformade för kontrollerade studiomiljöer och erbjuder högupplöst utdata, omfattande kontrollalternativ och kompatibilitet med olika sändningsutrustningar.
 • Fältkameror: Bärbara och hållbara fältkameror är lämpliga för utomhussändningar och liveevenemang och ger högkvalitativa 5K-bilder när du är på språng.

Spegelfria kameror och DSLR-kameror

Spegelfria kameror och DSLR-kameror har blivit populära inom professionell videoproduktion tack vare sin kompakta storlek, utbytbara objektiv och höga bildkvalitet. Dessa kameror är mångsidiga och lämpar sig för ett brett spektrum av tillämpningar, från indiefilmer till företagsvideor.

  • Spegelfria kameror: Spegelfria kameror är kända för sin lätta design och avancerade autofokussystem och är utmärkta för både video- och stillbildsfotografering.
  • DSLR-kameror: Även om de traditionellt används för fotografering erbjuder många DSLR-kameror nu utmärkta 5K-videofunktioner, vilket gör dem till ett mångsidigt val för multimedieskapare.

Aktionskameror

Actionkameror är kompakta, robusta och utformade för att fånga högkvalitativ video under extrema förhållanden. De är idealiska för äventyrssporter, dokumentärfilm och alla scenarier där bärbarhet och hållbarhet är avgörande.

  • Standard actionkameror: Ger 5K-upplösning i ett litet, vattentätt paket, perfekt för filmning när du är på språng.
  • 360-graders actionkameror: Fånga uppslukande 360-graders video i 5K, vilket ger unika perspektiv och kreativa möjligheter.

Exapro erbjuder en mängd olika 5K-kameror, vilket säkerställer att kreatörer kan hitta utrustning som uppfyller deras specifika produktionsbehov.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en 5K-kamera är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att kameran uppfyller dina produktionskrav. Viktiga faktorer inkluderar:

Upplösning och bildfrekvens

Förmågan att filma i 5K-upplösning är grundläggande, men tänk också på de bildhastigheter som kameran stöder. Högre bildfrekvenser (t.ex. 60fps eller 120fps) är nödvändiga för att fånga mjuka rörelser och slowmotion-bilder. Exapro’s listor innehåller detaljerade specifikationer för upplösning och bildfrekvenser, vilket hjälper dig att hitta en kamera som uppfyller dina kreativa behov.

Sensorstorlek och typ

Sensorns storlek och typ har stor betydelse för bildkvalitet, skärpedjup och prestanda i svagt ljus. Fullformatssensorer ger överlägsen bildkvalitet och lågljusegenskaper, medan Super 35-sensorer ger en balans mellan kvalitet och mångsidighet. Spegellösa kameror och DSLR-kameror använder vanligtvis APS-C- eller Micro Four Thirds-sensorer, som är mindre men ändå ger utmärkt bildkvalitet.

Dynamiskt omfång

Ett brett dynamiskt omfång gör att kameran kan fånga fler detaljer i både högdagrar och skuggor, vilket ger större flexibilitet i efterproduktionen. Kameror med HDR-kapacitet (High Dynamic Range) är nödvändiga för att uppnå professionell bildkvalitet.

Dynamiskt omfång

Kompatibilitet med objektiv

Utbytbara objektiv ger flexibilitet när det gäller inramning och kreativt uttryck. Se till att kameran är kompatibel med ett brett utbud av objektiv för att passa olika fotograferingsscenarier. Typen av fattning varierar mellan olika märken, så kontrollera kompatibiliteten för de objektiv du kanske redan äger eller planerar att skaffa.

Koppling och lagring

Professionell produktion kräver ofta robusta anslutningsmöjligheter för övervakning, inspelning och livestreaming. Leta efter kameror med flera ingångs-/utgångsalternativ som HDMI, SDI och XLR. Tänk också på lagringsalternativ och format, eftersom högupplöst 5K-material kräver betydande lagringskapacitet och snabba skrivhastigheter.

Byggkvalitet och ergonomi

Kamerans byggkvalitet och ergonomi påverkar dess användbarhet och hållbarhet, särskilt i krävande produktionsmiljöer. Tänk på kamerans vikt, formfaktor och vädertätning, liksom på kontrollernas placering och användarvänlighet.

Ledande varumärken inom 5K-kameror

Reputabla varumärken och tillverkare är ofta synonyma med högre kvalitet och bättre support. Några ledande varumärken på marknaden för 5K-kameror inkluderar:

  • RED: RED är kända för sina avancerade biografkameror och erbjuder exceptionell bildkvalitet och flexibilitet, vilket gör dem till ett förstahandsval för professionella filmskapare.
  • ARRI: ARRI:s kameror är kända för sin färgvetenskap och sitt dynamiska omfång och används ofta i långfilmer och avancerade produktioner.
  • Sony: Sony tillhandahåller en rad 5K-kameror, från biograf- och broadcastmodeller till spegellösa alternativ, kända för sin avancerade teknik och tillförlitlighet.
  • Canon: Canons 5K-kameror är kända för sin färgnoggrannhet och objektivkompatibilitet och lämpar sig för både biograf- och broadcastapplikationer.
  • Blackmagic Design: Blackmagic erbjuder prisvärda, högkvalitativa 5K-kameror med robusta funktioner, vilket gör dem populära inom indiefilmskapande och liveproduktion.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Priser på begagnade 5K-kameror

Kostnaden för begagnade 5K-kameror varierar mycket baserat på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika funktioner. Generellt kan priserna variera från några tusen till flera tiotusentals dollar. Till exempel kan en begagnad Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 5K kosta cirka 2 000 till 4 000 dollar, medan en avancerad RED- eller ARRI-biografkamera kan kosta mellan 20 000 och 50 000 dollar. Exapros marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

5K-kameror är viktiga verktyg inom broadcast-, film- och ljudindustrin och erbjuder överlägsen upplösning och bildkvalitet för professionellt innehållsskapande. Genom att förstå de olika typerna av kameror och de viktigaste faktorerna att tänka på vid inköp kan företag och kreatörer fatta välgrundade beslut som överensstämmer med deras produktionsbehov. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en biografkamera, broadcast-kamera, spegelfri eller DSLR-kamera eller actionkamera, gör Exapro’s omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för dina produktionsansträngningar.