Exapro är din främsta marknadsplats för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vi presenterar vårt urval av kuggslipmaskiner under kategorin Verktygsmaskiner för metall. Dessa maskiner är professionellt underhållna och erbjuder en utmärkt blandning av precision, hållbarhet och värde.

Våra kuggslipmaskiner utmärker sig i att producera högprecisionsväxlar, vilket säkerställer utmärkt ytfinish och exakta dimensioner. De är idealiska för fordons-, flyg- och tillverkningsindustrin, där produktion av precisionsredskap är avgörande. Dessa maskiner kan hantera en mängd olika redskapstyper och storlekar, tillgodose olika produktionsbehov.

Varje kugghjulsslipmaskin går igenom en strikt kontrollprocess, vilket säkerställer kvalitet och prestanda. Vår maskinpark är kostnadseffektiv och lovar betydande besparingar jämfört med ny utrustning utan att kompromissa med effektiviteten. Kända varumärken som Reishauer, Gleason och Kapp ingår i vårt urval, kända för sin tillförlitlighet och avancerade teknik. Priserna sträcker sigmellan €50 000 och €500 000, för olika budgetskalor.

För detaljerad information eller för att begära en offert, kontakta vårt dedikerade team, redo att hjälpa dig med dina specifika behov. På Exapro handlar vi om att underlätta ditt företags tillväxt genom kvalitet och överkomliga priser. Lita på Exapro för dina behov av industrimaskiner och höj din produktivitet idag.


REISHAUER RZ400 Kugghjulsslipmaskin

År: 2003

Max hjul Ø 400 mm
CNC typ Siemens 840D
Max. arbetsstyckets vikt 300 kg
CNC Ja
Max. kugghjulsbredd 300 mm

REISHAUER RZ300E

År: 1982

Max hjul Ø 300 mm
Modul - 0.5
CNC typ
Modul + 5
CNC Nej
Max. kugghjulsbredd 180 mm

Klingelnberg AGW 421

År: 1976

Max hjul Ø 350 mm
Modul - 50
Motor kraft 14 kW
Modul + 1
CNC typ

Reishauer REISHAUER NZA4 Kugghjulsslipmaskin

År:

Max hjul Ø 300 mm
Modul - 0.5
CNC typ
Modul + 5
CNC Nej
Max. kugghjulsbredd 170 mm

REISHAUER NRK

År: 1977

Max hjul Ø 350 mm
Max. kugghjulsbredd 40 mm
CNC typ
Max. spindelhastighet 1900 rpm

KAPP KX160Twin Kugghjulsslipmaskin

År: 2013

Max hjul Ø 170 mm
Modul - 0.5
CNC typ SIN840D
Modul + 4.5
CNC Ja

Reishauer RZ 150

År: 2004

Max hjul Ø 150 mm
Modul - 0.5
CNC typ Siemens 840 D
Modul + 3
CNC Ja
Max. kugghjulsbredd 100 mm

Reishauer Kownatzki RKZ400

År:

Modul + 10
CNC Ja
Max. spindelhastighet 2050 rpm
Modul - 1
CNC typ NC pult
Max. arbetsstyckets vikt 500 kg

41 500 €

Visa produkt

BA Bosnien och Hercegovina


Pfauter PE1200G

År: 1995

Max hjul Ø 1200 mm
Modul - 1
CNC typ - Machine control unit is Bosch CC220 (Germ
Modul + 20
CNC Ja
Max. kugghjulsbredd 750 mm

GLEASON PHOENIX 400 HG Kugghjulsslipmaskin

År:

Max hjul Ø 400 mm
CNC typ CUPROC SERIES 2000
CNC Ja

Gleason Pfauter P 200 G

År: 1999

Max hjul Ø 60 mm
CNC Ja
Motor kraft 80 kW
Modul + 4
CNC typ Siemens


CSEPEL FKP 326-10 Kugghjulsslipmaskin

År: 1991

Max hjul Ø 320 mm
Modul - 0.5
CNC typ
Modul + 6
CNC Nej
Max. kugghjulsbredd 150 mm

Reishauer ZB

År: 2021

Max hjul Ø 700 mm
Modul - 1.5
CNC typ
Modul + 7
CNC Nej
Max. kugghjulsbredd 250 mm

STANKO 5A841

År: 1975

Max hjul Ø 350 mm
CNC Nej
Max. arbetsstyckets vikt 150 kg
Modul + 8
CNC typ


KAPP KX300P Kugghjulsslipmaskin

År: 2012

Max hjul Ø 300 mm
Modul - 0.5
CNC typ
Modul + 10
CNC Ja

Hoefler H 2500 / 1200 Kugghjulsslipmaskin

År: 1980

Max hjul Ø 500 mm
Modul - 3
CNC typ
Modul + 32
CNC Nej
Max. kugghjulsbredd 1200 mm

Reishauer NZA

År:

Max hjul Ø 300 mm
Modul - 5
CNC typ
Modul + 5
CNC Nej
Max. kugghjulsbredd 84 mm


Introduktion till kuggslipmaskiner

Kugghjulsslipmaskiner är en viktig del av verktygsmaskiner inom metallbearbetningsindustrin, speciellt utformade för att skapa högprecisionsväxlar som används i olika mekaniska applikationer. Dessa maskiner spelar en avgörande roll för att säkerställa att kugghjulen uppfyller exakta specifikationer vad gäller storlek, form och ytfinish, vilket är avgörande för att maskiner ska fungera smidigt inom industrier som fordon, flyg, tillverkning och tung utrustning.

Typer av kuggslipmaskiner

Kugghjulsslipmaskiner finns i olika typer, var och en skräddarsydd för specifika slipprocesser och kugghjulstyper:

 1. Profilslipmaskiner: Dessa maskiner används för att skapa den exakta kuggprofilen. Slipskivan är klädd till den önskade formen, vilket säkerställer att den slutliga växeln matchar exakta specifikationer. Denna typ är idealisk för att producera högprecisionsväxlar.

 2. Kontinuerligt genererande slipmaskiner: Dessa maskiner är utformade för hög produktionseffektivitet och använder en gängad slipskiva för att kontinuerligt slipa kugghjulen, lämplig för medelstor till stor serieproduktion.

 3. CNC-kuggslipmaskiner: Dessa maskiner är utrustade med datornumerisk styrning (CNC) och erbjuder hög precision och automatisering. De är mångsidiga och kan hantera komplexa kugghjulsgeometrier, vilket gör dem lämpliga för skräddarsydd och specialiserad kuggtillverkning.

 4. Slipmaskiner med koniska kugghjul: Specialiserade för att slipa koniska kugghjul, som används i applikationer som kräver en förändring av rotationsaxeln, såsom differentialer för fordon.

 5. Slipmaskiner för snäckhjul: Dessa maskiner slipar snäckväxlar, som används i applikationer som kräver högt vridmoment och låg hastighet.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en kuggslipmaskin bör flera nyckelfunktioner och specifikationer beaktas:

 • Slipnoggrannhet: Maskinens precision när det gäller att producera de exakta kugghjulsdimensionerna, vanligtvis mätt i mikrometer.
 • Automatisk nivå: I vilken utsträckning maskinen kan arbeta autonomt, inklusive funktioner som automatisk lastning och lossning, mätning under processen och adaptiv kontroll.
 • Maskinstyvhet: Maskinens strukturella stabilitet, vilket påverkar kvaliteten och precisionen i kuggslipprocessen.
 • Kontrollsystem: Det sofistikerade styrsystemet, som vanligtvis involverar CNC för högprecisionsoperationer.
 • Hjulhastighet och matningshastighet: Slipskivans hastighet och hastigheten med vilken material avlägsnas, vilket påverkar effektiviteten och kvaliteten på slipprocessen.
 • Kylsystem: Viktigt för att upprätthålla temperaturen under slipning för att förhindra termiska skador på kugghjulen.

Fördelar med kuggslipmaskiner

Investering i högkvalitativa kuggslipmaskiner ger många fördelar:

 • Precision och noggrannhet: Säkerställer att kugghjulen uppfyller exakta specifikationer, vilket är avgörande för en smidig drift av maskiner.
 • Effektivitet: Moderna kuggslipmaskiner är mycket effektiva, vilket minskar produktionstider och kostnader.
 • Mångsidighet: Kan producera ett brett utbud av växeltyper och storlekar, för att tillgodose olika industriella behov.
 • Kvalitativ ytfinish: Ger överlägsen ytfinish, minskar slitage och ökar livslängden på växlar.
 • Konsistens: Automatiserade maskiner säkerställer konsekvent kvalitet över stora produktionsserier.

Att tänka på när du köper kuggslipmaskiner

Tänk på följande faktorer för att välja rätt kuggslipmaskin för dina behov:

 • Produktionsvolym: Bestäm volymen av växlar som ska produceras för att välja en maskin med lämplig kapacitet och hastighet.
 • Kugghjulstyper och -storlekar: Se till att maskinen kan hantera de specifika typer och storlekar av växlar du behöver producera.
 • Precisionskrav: Matcha maskinens precisionskapacitet med dina kvalitetsstandarder.
 • Budget: Balansera den initiala investeringen med långsiktiga driftskostnader, inklusive underhåll och förbrukningsvaror.
 • Service och support: Överväg tillgången till teknisk support och underhållstjänster för maskinen.
 • Utbildning: Bedöm behovet av förarutbildning för att effektivt använda maskinens avancerade funktioner.

Populära varumärken och prissättning

Flera välrenommerade varumärken tillverkar kuggslipmaskiner, kända för sin precision och tillförlitlighet. Här är några anmärkningsvärda:

 • Reishauer: En ledare inom kontinuerligt genererande kuggslipmaskiner, kända för hög produktivitet och precision. Priserna för Reishauer-maskiner varierar vanligtvis från 200 000 USD till över 1 miljon USD, beroende på modell och specifikationer.

 • Gleason: Specialiserat sig på vinkelkugghjulsslipmaskiner och erbjuder en rad andra kuggsliplösningar. Gleasons maskiner kostar mellan $250 000 och $1,5 miljoner.

 • Klingelnberg: Klingelnberg är känt för slipmaskiner med både koniska och cylindriska kugghjul och erbjuder högprecisionslösningar med priser som vanligtvis sträcker sig från 300 000 USD till 1,2 miljoner USD.

 • Liebherr: Tillhandahåller en mängd olika kuggslipmaskiner, inklusive profil- och kontinuerligt genererande sliptyper. Priserna för Liebherr-maskiner varierar vanligtvis från $200 000 till $1 miljon.

 • Samputensili: Erbjuder innovativa kuggslipmaskiner med avancerad teknik för hög precision. Samputensili-maskiner kostar mellan $250 000 och $1 miljon.

Slutsats

Kugghjulsslipmaskiner är viktiga verktyg vid tillverkning av högprecisionsväxlar som krävs för olika industriella tillämpningar. Valet av maskintyp—om profil, kontinuerlig generering, CNC-, fas- eller snäckväxelslipning—beror på de specifika behoven i produktionsprocessen. Nyckelfaktorer att överväga inkluderar slipnoggrannhet, automationsnivå, maskinstyvhet, styrsystem och kylsystem. Ledande varumärken som Reishauer, Gleason, Klingelnberg, Liebherr och Samputensili erbjuder en rad högkvalitativa kuggslipmaskiner, med priser som återspeglar den avancerade teknik och precision de tillhandahåller. Genom att noggrant utvärdera produktionsvolym, kugghjulstyper, precisionskrav och budget kan företag säkerställa att de investerar i rätt kuggslipmaskin för att förbättra sin tillverkningskapacitet och säkerställa konsekvent högkvalitativ kuggtillverkning.