Exapro erbjuder vi ett brett urval av begagnade gräddeavskiljare som är nödvändiga för effektiva mejeriprocesser. Dessa maskiner är utformade för att separera grädde från mjölk med hög precision, vilket säkerställer jämn kvalitet och maximerar utbytet. Våra gräddseparatorer varierar i pris från 5 000 euro för basmodeller till 80 000 euro för avancerade enheter med hög kapacitet från ledande varumärken som Alfa Laval, Westfalia, GEA och Tetra Pak. Varje maskin har unika specifikationer som bearbetningskapacitet, separationseffektivitet, skålhastighet och automatiseringsnivå, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionskrav.

När du väljer en gräddseparator bör du ta hänsyn till viktiga faktorer som den mjölkvolym som ska bearbetas, erforderlig separationseffektivitet, enkel rengöring och underhåll samt energiförbrukning. Dessa faktorer är avgörande för att uppnå högkvalitativ grädde, optimera produktionseffektiviteten och upprätthålla hygienstandarder. Att investera i våra begagnade gräddseparatorer ger inte bara tillgång till förstklassig utrustning till avsevärt reducerade priser, utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för hållbara maskiner. Förlita dig på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta gräddseparatorn för att förbättra din mejeriverksamhet.

Utforska Exapro 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga gräddseparatorer som levererar exceptionell prestanda och värde för dina mejeribearbetningsbehov.


Pieralisi SV-20 Låga arbetstider

År: 2000

Rpm 7150 rpm
Skålens diameter 316 mm
Skålkapacitet 9 L
Utgång L/h 3000

Sepamatic 410 Gräddseparator

År: 2006

Seperator Sepamatic 410 Jag har till salu en Seperator Sepamatic 410

Westfalia KDA30-02-177

År: 1978

Rpm 5350 rpm
Utgång L/h 10000

LUMA WORKSHOPS Gräddkokare 60 LITER

År: 2003

Skålkapacitet 60 L
Skålens diameter 420 mm

GEA Westfalia KDC 30-02-676

År: 1991

Quarkseparator Munstycksseparator lämplig för tillverkning av kvargliknande produkter. Torrsubstans ca. 18 %. Delaren renoverades 2020 inklusive nya beställningar. På KDC30 kan hela separatorn steriliseras vid avstängning. Inklusive alla verktyg, filter, ventiler, verktyg och CIP utloppspump. Kapacitet 2 000 kg per timme Tillverkningsår: 1991 Renoveringsår: 2020 Effekt 30kW Mått (l x b x h): 1725 x 1785 x 1560 mm Vikt: …

Westfalia MSD 20-06-076

År: 2002

Rpm 6480 rpm
Skålens diameter 439 mm
Skålkapacitet 10000 L
Utgång L/h 10000

GEA Westfalia SB7-03-076

År: 1990

Rpm 9210 rpm
Utgång L/h 5000
Skålens diameter 271 mm
% fett 10


Westfalia MSA20

År: 1976

Rpm 6500 rpm
Utgång L/h 12000

Farck spa mod. 3000/3 TVR

År: 2009

Rpm 0 rpm
Skålkapacitet 0 L

westfalia - Gea Sa 160 Gräddseparator

År: 1998

Skålkapacitet 70000 L
% fett 20
Utgång L/h 70000

Alfa Laval MRPX214TGV-74

År:

Rpm 1450 rpm
Utgång L/h 10000
Skålkapacitet 10000 L

Westfalia 5 Ton

År:

Westfalia 5 tons gräddavskiljare Hel krom Machie är i bra skick


Nagema SMZD Gräddseparator

År: 1991

Skålkapacitet 25000 L

Gasti Dogamix

År: 1989

Rpm 3400 rpm
Utgång L/h 3000


Het Stempel Lofator

År:

Skålkapacitet 4000 LFörbättrad mejeriproduktion Förädling: En omfattande guide till gräddseparatorer

Gräddeavskiljare är viktiga maskiner i mejeriindustrin, som ger effektiv och exakt separation av grädde från mjölk. Dessa maskiner förbättrar produktiviteten, säkerställer en jämn produktkvalitet och stöder olika mejeriprocesser. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena för att köpa gräddseparatorer kan avsevärt förbättra din mejerihanteringsförmåga. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av gräddseparatorer, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av gräddseparatorer

Typ av gräddseparatorer

Gräddsseparatorer finns i olika typer och konfigurationer för att möta specifika mejeribearbetningsbehov. Här är en översikt över huvudtyperna:

Centrifugala gräddseparatorer

Centrifugala gräddseparatorer är den vanligaste typen som används i mejerihanteringen. De använder centrifugalkraften för att separera grädde från mjölk på ett effektivt sätt.

  • Manuella centrifugalseparatorer: Drivs för hand och är lämpliga för småskaliga verksamheter och hantverksmässiga mejeriproducenter. Dessa separatorer är idealiska för bearbetning av låga volymer och kräver minimalt underhåll.
  • Elektriska centrifugalseparatorer: Drivs med el, vilket ger högre effektivitet och kapacitet jämfört med manuella modeller. De är idealiska för medelstora till storskaliga mejerier och erbjuder konsekvent och snabb separering.

Självrengörande gräddseparatorer

Självrengörande gräddseparatorer avlägsnar automatiskt föroreningar och slam från separationsprocessen, vilket minskar stilleståndstiden och underhållskraven.

 • Kontinuerliga självrengörande separatorer: Dessa separatorer är konstruerade för kontinuerlig drift och tömmer automatiskt ut separerade fasta ämnen, vilket garanterar minimala avbrott och jämn prestanda. Lämplig för storskaliga mejerianläggningar.
 • Självrengörande batch-separatorer: Fungerar i batch-läge och är lämpliga för medelstora mejerier. De kombinerar hög effektivitet med minskat underhållsbehov.

Hermetiska gräddseparatorer

Hermetiska gräddseparatorer är konstruerade för att arbeta i en sluten miljö, vilket förhindrar luftinblandning och bibehåller kvaliteten på den separerade grädden och mjölken.

  • Höghastighets hermetiska separatorer: Erbjuder snabb separering med bibehållen produktkvalitet. Idealisk för bearbetning av stora volymer mjölk i industriella mejerier.
  • Standard hermetiska separatorer: Ger effektiv separering med fokus på att bibehålla produkternas renhet och kvalitet. Lämplig för ett brett spektrum av mejeriverksamheter.

Exapro erbjuder en mängd olika gräddseparatorer, vilket säkerställer att företag kan hitta utrustning som uppfyller deras specifika operativa behov.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en gräddseparator är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer inkluderar:

Kapacitet och genomströmning

Krämseparatorns kapacitet och genomströmning avgör hur stor volym mjölk den kan bearbeta inom en given tidsram. Se till att separatorn kan uppfylla dina produktionsmål, oavsett om det gäller små hantverksmässiga partier eller storskalig industriell produktion. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer om kapacitet och genomströmning, vilket hjälper dig att hitta en maskin som matchar dina behov.

Separationseffektivitet

Separationseffektivitet är avgörande för att maximera gräddeutbytet och bibehålla produktkvaliteten. Leta efter separatorer med hög separationseffektivitet, vilket säkerställer minimal förlust av grädde och optimal kvalitet på skummjölken.

Separationseffektivitet

Automation och styrning

Avancerade automatiserings- och styrsystem förbättrar precisionen, konsekvensen och effektiviteten i separationsprocessen. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt, realtidsövervakning och automatiserade justeringar kan avsevärt öka produktiviteten och säkerställa en jämn produktkvalitet. Exapros plattform omfattar maskiner med olika automatiseringsnivåer, vilket gör att du kan hitta rätt balans mellan funktionalitet och användarvänlighet.

Materialkompatibilitet

Se till att gräddseparatorn är kompatibel med de mjölktyper som du bearbetar, till exempel komjölk, getmjölk eller buffelmjölk. Mångsidighet i materialkompatibilitet kan förbättra driftsflexibiliteten.

Hygien och livsmedelssäkerhet

Att upprätthålla höga hygienstandarder är viktigt i mejerihanteringen. Leta efter maskiner som är utformade för enkel rengöring och sanering, med funktioner som konstruktion i rostfritt stål och åtkomliga komponenter för att minimera kontamineringsrisker. Det är viktigt att följa branschstandarder som ISO, HACCP och GMP.

Energieffektivitet

Energieffektiva maskiner minskar driftskostnaderna och miljöpåverkan. Överväg separatorer med energibesparande funktioner som effektiva motorer, isolering och automatisk avstängning för att förbättra den totala effektiviteten.

Ledande varumärken inom gräddseparatorer

Reputerade varumärken garanterar högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på marknaden för gräddseparatorer:

  • Alfa Laval: Alfa Laval är känt för sina innovativa maskiner med hög precision och erbjuder robusta lösningar som passar för olika mejeriprocesser.
  • GEA: GEA’s maskiner är kända för sin hållbara och avancerade teknik och är populära inom mejeriindustrin.
  • Westfalia: Westfalia erbjuder en rad högpresterande gräddseparatorer som är kända för sin tillförlitlighet och effektivitet i krävande applikationer.
  • De Laval: Erbjuder mångsidiga gräddseparatorer som kännetecknas av effektivitet och robusthet, lämpliga för storskalig verksamhet.
  • Feldmeier Equipment: Kända för högkvalitativa maskiner som är utformade för precisions- och höghastighetsseparering, idealiska för komplex och högvolyms mejerihantering.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Pris på begagnade gräddseparatorer

Kostnaden för begagnade gräddseparatorer varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika egenskaper. Generellt kan priserna variera från flera tusen till flera tiotusentals dollar. Till exempel kan en begagnad Alfa Laval centrifugalseparator kosta mellan 10 000 och 30 000 dollar, medan en avancerad GEA självrengörande separator kan kosta mellan 50 000 och 100 000 dollar. Exapros marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Gräddsseparatorer är viktiga verktyg inom mejeriindustrin och erbjuder effektiva och tillförlitliga lösningar för att separera grädde från mjölk. Genom att förstå de olika typerna av separatorer och viktiga faktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för inköp av högkvalitativa begagnade maskiner, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en manuell centrifugalseparator, ett avancerat självrengörande system eller en hermetisk separator, gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för din mejeriverksamhet.