Offsettryck är fortfarande guldstandarden i branschen, uppskattad för sin exceptionella kvalitet, precision och kostnadseffektivitet. Exapro, en ledande marknadsplats för begagnade industrimaskiner, visar upp ett utvald urval av offset 5-färgstryckmaskiner, som möjliggör överlägsen utskriftskvalitet med en extra femte färg för djupare design mångsidighet. Denna extra färg säkerställer att varumärken uppnår unika nyanser och konsekventa varumärkesnyanser, vilket gör den till en tillgång för ett brett spektrum av sektorer från förlag till förpackningsindustrin.

Pris mellan €53 000 och €169 000, Exapro erbjuder maskiner som passar både blivande företag och etablerade enheter. Denna prisklass garanterar värde, tillgodoser dem som söker grundläggande funktionalitet eller ett lyxigare industriellt val utan prislappen för den nya maskinen. Med erbjudanden från branschjättar som Heidelberg, Komori och Ryobi säkerställer Exapro att varje köp är en sund investering.

Exapros offset 5-färgstryckmaskiner är en blandning av kvalitet, effektivitet och prisvärdhet. Oavsett om det är för kommersiella, konstnärliga eller företagsändamål, utlovar dessa maskiner oöverträffade utskriftsresultat.

Heidelberg SM 102-5+L Offset fem färger

År: 2002

Max. papperslängd 72 cm
Nr kopior 105 Mio
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 102 cm
Fullända Ja
Beläggningsenhet Ja

SHINOHARA 75V Offset fem färger

År: 2002

Max. papperslängd 51 cm
Nr kopior 11 Mio
Max. pappersbredd 41 cm

Roland Man Roland 300 Offset fem färger

År: 2000

Max. papperslängd 74 cm
Nr kopior 140 Mio
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 52 cm
Fullända Ja
Beläggningsenhet Nej

MAN Roland 305 Offset fem färger

År: 1995

Max. papperslängd 720 cm
Nr kopior 59 Mio
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 520 cm
Fullända Ja
Beläggningsenhet Ja

POLLY 566 Offset fem färger

År: 2004

Offsetmaskin med fem sektioner (5+0). 4 tryckenheter för tryckning av produkter i fullfärg i en körning. Den femte sektionen är avsedd för tryckning i en separat färg eller lackering. Det maximala pappersformatet är 485x660 mm, den maximala tryckytan är 475x650 mm. Alkoholbefuktning, vakuumbälten på mataren. Specifikationer - Maximal arkstorlek, mm: 485×660 - Minsta arkstorlek, mm: 330×330 - Maximal papperstjocklek, mm: …

Man Roland 705 3/b Offset fem färger

År: 1997

Max. papperslängd 104 cm
Nr kopior 160 Mio
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 74 cm
Fullända Ja
Beläggningsenhet Ja

SHINOHARA 75V Offset fem färger

År: 2002

Max. papperslängd 57.5 cm
Nr kopior 105 Mio
Max. pappersbredd 74 cm

SHINOHARA 75V Offset fem färger

År: 2002

Max. papperslängd 57.5 cm
Nr kopior 105 Mio
Max. pappersbredd 74 cm

Adast 856P Bra värde

År: 1998

Max. papperslängd 520 cm
Nr kopior 45913312 Mio
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 720 cm
Fullända Nej
Beläggningsenhet Ja

man roland 2002 Offset fem färger

År: 2002

Max. papperslängd 54 cm
Nr kopior 130 Mio
Max. pappersbredd 72 cm
Fullända Ja

Heidelberg Speedmaster 74/5H-P3

År: ~ 1996

Max. papperslängd 53 cm
Nr kopior 91 Mio
Torktumlare UV
Max. pappersbredd 74 cm
Fullända Ja
Beläggningsenhet Ja

Heidelberg Heidelberg SM 74-5 Bra värde

År: 1998

Max. papperslängd 74 cm
Nr kopior 300 Mio
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 52 cm
Fullända Nej
Beläggningsenhet Nej

Moss MO-2012/5+ 1 SPU Offset fem färger

År: 2011

Max. papperslängd 32 cm
Max. pappersbredd 22.5 cm

Heidelberg XL 75-5-P+L-C Offset fem färger

År: 2011

Nr kopior 152 Mio
Torktumlare OCH
Kromade cylindrar Nej
Fullända Ja
Beläggningsenhet Ja

ROLAND R 800 Offset fem färger

År: 1987

Max. papperslängd 140 cm
Nr kopior 87 Mio
Max. pappersbredd 100 cm

Heidelberg Printmaster GTO Offset fem färger

År: 1989

Max. papperslängd 32 cm
Nr kopior 66 Mio
Beläggningsenhet Ja
Max. pappersbredd 52 cm
Fullända Ja

Komori Spica 529 Bra värde

År: 2009

Max. papperslängd 53 cm
Nr kopior 113 Mio
Max. pappersbredd 75 cm

Man Roland 505 Offset fem färger

År: 2006

Max. papperslängd 74 cm
Max. pappersbredd 53 cm

Begagnad Heidelberg Speedmaster 74 5P3HLX -AxisControl-

År: 2010

Nr kopior 176 Mio
Beläggningsenhet Ja
Fullända Ja
Kromade cylindrar Ja

Man Roland 605 3B L Offset fem färger

År: 1991

Max. papperslängd 72 cm
Torktumlare OCH
Max. pappersbredd 102 cm
Kromade cylindrar Ja


Offset 5-färgstryckmaskiner på Exapro

Inom utskriftsvärlden utvecklas tekniken ständigt, men behovet av högkvalitativa flerfärgstryck är konstant. Eftersom företag strävar efter att sätta märke med sina tryckta material är maskineriet bakom kulisserna avgörande. Gå in i riket av offset 5-färgstryckmaskiner.

Förstå offset 5-färgstryckmaskinen

Offset 5-färgstryckmaskinen är ett under av modern tryckteknik. Som namnet antyder använder detta maskineri offsettryckmetoden, där en färgad bild överförs från en plåt till en gummifilt och sedan till tryckytan. Den "5-färgade" aspekten betyder att maskinen är utrustad för att hantera fem bläckfärger samtidigt, vilket möjliggör fylliga, skiktade och levande utskrifter. Detta extra färgdjup möjliggör mer intrikata mönster, tydligare bilder och större mångsidighet för att möta de höga kraven på dagens utskriftsbehov.

Varför Exapro?

Att navigera på den expansiva maskinmarknaden kan vara en skrämmande uppgift. Med Exapro får proffs ett försprång, både när det gäller köp och försäljning. Exapro kurerar ett urval av högkvalitativa, begagnade industrimaskiner, vilket säkerställer att varje köp uppfyller branschens rigorösa standarder.

Att välja begagnade maskiner kan ge betydande kostnadsbesparingar utan att kompromissa med kvaliteten. Den avskrivningsträff som vanligtvis kommer med helt nya maskiner kringgås, vilket säkerställer bättre valuta för pengarna. Priserna för dessa maskiner varierar vanligtvis beroende på olika faktorer som maskinens ålder, märke, skick och eventuella ytterligare funktioner den kan ha. På Exapro ligger sortimentet för offset 5-färgstryckmaskiner för närvarande bekvämt mellan €53 000 och €169 000. 

Med Exapro ansluter köpare och säljare globalt, vilket utökar möjligheter och säkerställer att rätt maskin hittar sin perfekta affärsmatch. Det innebär en bredare publik för säljare och ett bredare urval för köpare. Exapro är stolt över sin transparenta process. Köpare och säljare kan göra affärer med förtroende och veta att de är välinformerade varje steg på vägen.

Offset 5-färgstryckmaskiner är en bas för företag som kräver olika utskrifter av hög kvalitet. Och när man överväger att skaffa eller avlasta en sådan maskin, utmärker sig Exapro som marknadsplatsen för kräsna proffs. Dess engagemang för kvalitet, transparens och globala anslutningar gör den till en ovärderlig tillgång för både köpare och säljare inom begagnade industrimaskiner.

 

De största fördelarna med offset 5-färgstryckmaskiner

Offsettryck, särskilt med 5-färgsfunktioner, är ett pålitligt val för många tryckeriproffs på grund av de otaliga fördelar det erbjuder.

Överlägsen utskriftskvalitet: Offsettryck är känt för att producera utskrifter av exceptionell kvalitet. Processen möjliggör exakt färgåtergivning, skarpa typsnitt och rena linjer. Den ytterligare femte färgen i dessa maskiner ger ett extra lager av djup, vilket möjliggör mer intrikata mönster och färgkombinationer.

Kostnadseffektivt för stora volymer: Även om den initiala installationen för offsettryck kan vara tidskrävande, minskar enhetskostnaden per utskrift avsevärt med större volymer. Därför är offsettryck ofta mer ekonomiskt än andra metoder för omfattande utskriftsjobb.

Mångsidighet av material: Offsettryckmaskiner kan skriva ut på en mängd olika material, inklusive olika papperstyper, kartonger och till och med vissa plaster. Detta gör den idealisk för en rad produkter från glansiga tidningar till visitkort och broschyrer.

Konsekventa utskrifter av hög kvalitet: När maskinen är konfigurerad kan du vara säker på enhetliga utskrifter av hög kvalitet. Det betyder att den första utskriften kommer att vara av samma kvalitet som den tusende eller till och med miljonte utskriften.

Förbättrad detalj och precision: Offsettryckmetoden kan återge intrikata detaljer och fotografiska nyanser mer exakt än vissa andra tryckmetoder.

Snabb produktionshastighet: När maskinen väl har ställts in kan offsetskrivare producera stora kvantiteter på kort tid, vilket gör den idealisk för storskaliga upplagor.

Hållbarhet: På grund av processens natur tenderar offsettryck att vara mer motståndskraftiga mot slitage, fukt och andra miljöfaktorer jämfört med vissa andra tryckmetoder.

Reducerat underhåll: Eftersom det är mindre direktkontakt med tryckplåtarna vid offsettryck, tenderar plåtarna att hålla längre och kräver mindre frekventa utbyten.

Offset 5-färgstryckmaskiner erbjuder en perfekt blandning av kvalitet, effektivitet och mångsidighet. Oavsett om det är för kommersiella ändamål eller specialiserade projekt, fördelarna de ger gör dem till ett favoritval inom tryckeribranschen.

 

Huvudmaskinparametrar för offset 5-färgstryckmaskin

När man överväger en offset 5-färgstryckmaskin är det viktigt att förstå dess kärnparametrar. Dessa parametrar dikterar maskinens kapacitet, dess lämplighet för specifika jobb och hur den kan passa in i en utskrift. Här är de viktigaste maskinparametrarna för offset 5-färgstryckmaskiner:

Maximal arkstorlek: Detta anger den största arkstorleken som maskinen kan ta emot. Det är en viktig parameter för dem som vill skriva ut större material, som affischer eller broadsheets.

Minsta arkstorlek: Det minsta arket som maskinen kan hantera. Vissa utskriftsjobb kan kräva småskaliga utskrifter, så att känna till denna parameter hjälper till att mäta maskinens mångsidighet.

Utskriftshastighet: Normalt mäts i ark per timme (sph), den här parametern ger en uppfattning om maskinens produktionskapacitet över tid.

Substrattjocklek: Detta indikerar utbudet av materialtjocklekar som maskinen kan hantera, från tunna papper till tjockare kartonger.

Antal visningar: Ett mått på maskinens användning. En maskin som har gjort fler avtryck kan ha mer slitage jämfört med en med färre avtryck.

Plåtstorlek: Bestämmer storleken på plåtarna som maskinen använder, vilket kan påverka bildstorleken och placeringen på det tryckta materialet.

Antal bläckvalsar: Antalet bläckvalsar kan påverka bläckfördelningskvaliteten på plåtarna.

Dämpningssystem: Oavsett om det använder ett konventionellt eller alkoholbaserat fuktsystem, vilket kan påverka utskriftskvalitet och torktider.

Vikt och mått: Viktigt för logistiska överväganden, särskilt när man tänker på transport eller var maskinen ska placeras i en anläggning.

Strömförbrukning: Hur mycket elektricitet maskinen förbrukar, vilket kan vara en hänsyn till driftskostnaderna.

Matningssystem: Information om pappersmatningssystemet, inklusive om det är en kontinuerlig matning, en arkmatning osv.

Automatiska funktioner: Moderna maskiner är ofta utrustade med automatiserade funktioner för uppgifter som att byta plåt, tvätta eller till och med bläckjusteringar. Dessa kan avsevärt förbättra effektiviteten och användarvänligheten.

Färgkontrollsystem: Vissa avancerade maskiner erbjuder automatiska färgkontrollsystem som justerar bläckfördelningen för konsekvent färgnoggrannhet under en utskrift.

Torksystem: Information om hur maskinen torkar de utskrivna arken, som kan vara UV-härdande, infraröd eller luft.

Anslutning och integration: I en era av Industry 4.0 är det viktigt att veta om maskinen kan integreras i bredare digitala hanteringssystem.

När man överväger en offset 5-färgstryckmaskin är det viktigt att förstå dessa parametrar. De ger en heltäckande bild av maskinens kapacitet, effektivitet och potentiella passform inom en viss operation eller för specifika utskriftsbehov.

 

Användningsområde

Offset 5-färgstryckmaskiner är mångsidiga delar av utrustning som används inom ett brett spektrum av industrier och applikationer. Här är de primära användningsområdena för dessa maskiner:

Förlag: Dessa maskiner används flitigt inom förlagssektorn för att producera tidskrifter, tidskrifter, böcker och andra publikationer som kräver högkvalitativa tryck i flera färger.

Kommersiellt tryck: Detta omfattar ett stort utbud av produkter, såsom broschyrer, flygblad, affischer och visitkort. Med tanke på den konsekventa högkvalitativa produktionen och kostnadseffektiviteten hos offsetmaskiner för stora serier, är de en favorit i denna sektor.

Förpackningar: Förpackningsindustrin, som kräver levande och konsekventa färger för lådor, kartonger och etiketter, vänder sig ofta till 5-färgs offsetmaskiner för att uppnå önskat resultat.

Direktepost: För reklammaterial och annonser som skickas direkt till konsumenter, såsom vykort, kataloger och försändelser, erbjuder offsettryck både kvalitet och effektivitet.

Tidningar: Även om många tidningar använder specifika höghastighetsoffsetpressar, kan vissa mindre publikationer eller specialupplagor använda arkmatade 5-färgsmaskiner för ökad flexibilitet och färgdjup.</p >

Pappersvaror: Avancerat eller skräddarsytt brevpapper, inklusive brevhuvuden, kuvert och gratulationskort, kan tillverkas med dessa maskiner för att säkerställa rika färger och skarpa detaljer.

Företagsmaterial: Årsrapporter, företagstidningar och annan företagslitteratur måste ofta uppfylla höga krav på tryckkvalitet, vilket gör offset 5-färgsmaskiner till ett idealiskt val.

Konstreproduktioner: För konstnärer och gallerier som vill reproducera konstverk i tryckt form är de detaljerade och exakta färgegenskaperna hos dessa maskiner avgörande.

Display för försäljningsställen: Detta reklammaterial, som ofta finns i butiksmiljöer, måste fånga uppmärksamheten med fet, tydlig grafik och text. Offsettryck kan uppnå dessa krav effektivt.

Specialutskrift: Detta kan inkludera föremål som kalendrar, klistermärken eller till och med vissa typer av textilier som kräver exakt och levande färgåtergivning.

Farmaceutisk och medicinsk: Patientinformationsbroschyrer, förpackningar och annat tryckt material inom den medicinska och farmaceutiska sektorn använder ofta offsettryck för dess tillförlitlighet och tydlighet.

Varhelst det finns en efterfrågan på högkvalitativa, konsekventa flerfärgstryck, särskilt i medelstora till stora volymer, kommer offset 5-färgstryckmaskiner sannolikt att vara med i mixen. Deras mångsidighet och effektivitet gör dem till ovärderliga tillgångar i en uppsjö av sektorer.

 

Ledande tillverkare av offset 5-färgstryckmaskiner

Trycksindustrin har sett uppkomsten av flera framstående tillverkare kända för att producera högkvalitativa offsettryckmaskiner, inklusive de med 5-färgskapacitet. Här är några av de mest kända tillverkarna:

Heidelberg: Heidelbergs utbud av offsetpressar, inklusive de med 5-färgsfunktioner, är utan tvekan ett av de mest erkända namnen i tryckerivärlden. .

Komori: Denna japanska tillverkare är känd för sina innovativa och högpresterande offsetpressar. Deras Lithrone-serie inkluderar till exempel modeller med 5-färgskonfigurationer.

Man Roland (nu känd som manroland Goss webbsystem efter en sammanslagning): Detta tyska varumärke har ett mångårigt rykte inom tryckeribranschen. Deras R700-serie har varit ett populärt val för dem som söker flerfärgsoffset.

KBA (Koenig & Bauer): En annan tysk jätte inom tryckmaskinvärlden, KBA erbjuder en rad arkmatade offsetpressar lämpliga för olika applikationer, inklusive multi- färgutskrifter.

Ryobi (nu känd som RMGT - Ryobi MHI Graphic Technology): Med ett starkt fokus på innovation och hållbarhet är Ryobis offsetpressar kända för sin effektivitet och kompakta design. Deras 920-serie, till exempel, erbjuder 5-färgstryck med extra funktioner som LED-UV-härdning.

Akiyama: Akiyama International Company Ltd. tillverkar en rad tryckmaskiner, inklusive flerfärgsoffsetpressar kända för sin precision och tillförlitlighet.

Mitsubishi: Även om Mitsubishi kanske är mer känd för sina bilar och elektronik, har Mitsubishi också en division dedikerad till tryckmaskiner. Deras Diamond-serie erbjuder robusta lösningar för offsettryck, inklusive maskiner med 5-färgskonfigurationer.

Dessa tillverkare har etablerat sig som ledande inom området, med en dokumenterad meritlista när det gäller att leverera högkvalitativa, effektiva och pålitliga maskiner. Om du funderar på att köpa en offset 5-färgstryckmaskin, är maskiner från något av dessa märken sannolikt en solid investering. Du kan alltid rådfråga vårt team om ytterligare detaljer för att bestämma den bästa passformen för dina specifika behov och budget.

 

Du kan kontrollera funktionen hos en av våra begagnade offsetmaskiner med Heidelberg SM 52-5 P Offset fem färger
Starta sälja eller köper din begagnade maskin med Exapro nu!