Om Exapro, marknadsplatsen för begagnat industrimaskin

Bara för att vi säljer maskiner betyder det inte att vi är maskiner!

Since 2000 we've helped buyers and sellers trade used machinery through our online marketplace. We work in 9 different languages and have a team of agents here to assist you throughout the entire sale process.

Our concept: combining transparency and efficiency on an international level

Exapro is a B2B marketplace dedicated to its customers and partners. We pay great attention to our worldwide clients in order to answer their specific questions and help them complete a purchase or sale across continents. We treat all inquiries with full transparency, technical competence, and responsibility, as we believe this is the key to successful deals. We can do this because our multi-lingual agents are passionate about international trade. So inquire now to talk to an agent who speaks your language or understands your market.

This is why we stand out - why global businesses, professional end users and small companies alike choose us. We're standing by ready to talk to you and communicate with our customers on a daily basis. We're real people, not just a website.

We provide a global network of international clients and local markets, where we promote used machinery.

What we do: helping buyers and sellers of used machines

Any company, plant or professional reseller wanting to sell some of their plant equipment should register and offer their machines on the Exapro marketplace.

  1. Exapro Agents optimize all offers and promote them both online and offline 
  2. They then select the requests and only proceed with serious buyers
  3. Exapro puts the buyer and seller in touch to organize a visit on site
  4. Once the deal is made, we send a commission invoice to the seller

For more details visit our page how Exapro works.

Exapros historia

I mer än tio år har Exapro expanderat, lagt till nya marknader och nya språk, med ännu fler planerade under de kommande åren.

Exapro slår sig ihop med Kitmondo och Virtuoso Data för att lansera Valorexo, världens första helautomatiska digitala värderingsverktyg för industriell utrustning. Valorexo använder miljontals prisdatapunkter för att generera värderingsrapporter för marknaden för begagnade maskiner.

2021

Exapro köper över marknadsplatsen Kitmondo för att täcka fler industrisektorer och tjäna de nordamerikanska marknaderna bättre. Det förstärker därmed sina marknadsföringstjänster för auktionsförrättare och betjänar kvalificerad trafik till över 400 auktioner per år.

2018


Exapro lanserar sin nya webbplats som erbjuder fler och förbättrade verktyg till köpare och säljare

2016


Turkiska och ryska läggs till på webbplatsen

2012

Exapro öppnar två nya dotterbolag i USA och Costa Rica för att täcka de amerikanska marknaderna, polska läggs till på hemsidan

2011


Tjeckiska, tyska, italienska och spanska läggs till på webbplatsen

2007


Verksamheten finns i Prag för att genomföra företagets europeiska utveckling

2005


Företag grundat i Saumur, Frankrike, webbplatsen är tillgänglig på engelska och franska

2000

Syftet, orsaken och övertygelsen som inspirerar Exapro för industrin

Varje företag har ett högre syfte som driver dess vision och samlar sina intressenter. Utan ett syfte och värderingar har ett projekt små chanser att växa mot något slutmål: en dröm som skulle skapa en bättre värld i den nisch där det tjänar.

why exapro

Inspirerad av Simon Sineks arbete med "den gyllene cirkeln" har Exapro tydligt formulerat sitt "VARFÖR" som har drivit det framåt sedan det skapades 2000.

Ansluta

Digitalisering
Lösningsdriven och innovativ
Människor och teknik kombinerat

Industrivärlden

Vilja att störa
Industrins framtid
Störande uppstartsmetod

Optimera

B2B inom branschen
Växter är köpare och säljare
Global täckning

Global tillverkning

Alla sektorer
Nya och kommande tjänster
Industri 5.0

Exapros vision

På Exapro handlar vi och marknadsför begagnade maskiner runt om i världen. Vår passion för begagnade maskiner uppstod inte av en slump. I slutet av 90-talet insåg vi att det fanns en stor lucka på marknaden: den förväntade kopplingen mellan föråldrad utrustning och deras potentiella användning utfördes inte korrekt och bara på regional basis. Tillverkningsvärlden skulle kunna dra oerhört nytta av en optimal onlinemarknadsplats för handel med begagnade maskiner.

Varje industrimaskin på rätt plats

Vår vision är därför att ge köpare tillgång till begagnade maskiner av god kvalitet till överkomliga priser och att erbjuda säljare ett snabbt sätt att hitta pålitliga kunder till sin utrustning. Vi är övertygade om att varje maskin ska uppfylla sitt syfte. En säljares överskottsmaskiner innebär en köpares möjlighet att köpa märkesvaror och samtidigt minska kostnaderna.

Globalt smält och accepterad

Vårt arbetssätt är kundorienterat. Tack vare ett internationellt team av erfarna Key Account Managers kan vi garantera support till alla typer av kunder: privata enheter, stora produktionsbolag och till och med återförsäljare. Handel i global skala är en del av vårt uppdrag, eftersom det är det mest effektiva sättet att koppla ihop köpare och säljare från olika hörn av världen.

Människoanpassat stöd för att gå den extra milen som den digitala världen ensam inte erbjuder Vi är ett multinationellt och flerspråkigt team som är specialiserat på global handel men också drivs av ett starkt intresse för de tekniska aspekterna av utrustningen vi hjälper till att sälja eller förvärva. Även om vi inte är tekniker, är vi här för att se till att köpare och säljare - de som är de verkliga maskinspecialisterna - ansluter framgångsrikt, oavsett avstånd eller hinder.

De största tillgångarna är våra partners - pålitliga köpare och säljare som vi har etablerat långvariga kontakter med under deras år av närvaro på marknaden för begagnade maskiner. Vi värnar om affärsrelationer, vilket är en av anledningarna till att våra kunder stannar hos oss och upprepade gånger erbjuder eller köper maskiner via Exapros onlineplattform.

Kombinera marknadsplatsen med auktionsvärlden

Det finns två ganska olika marknadsstrategier inom begagnade maskiner:

1. Marknadsstrategin där ett begränsat antal maskiner erbjuds till vad säljaren tror är marknadspriset. Tid är mindre viktigt än den fallande prisförhandlingen.
2. Industriauktioner där maskiner måste säljas inom en begränsad tid till ett stigande pris som återspeglar den aktuella efterfrågan på dem.

Medan vår marknadsplats helt klart tjänar det förra tillvägagångssättet, täcks det senare av aktiva och specialiserade kampanjer genom Bidsuite, den ultimata lösningen för industriella auktionsförrättare.

Vi är övertygade om att väldigt få maskiner förtjänar att skrotas. Vi utesluter därför skrotningsverksamheten från vår affärsmodell.

Framtid för att bättre uppfylla Exapros uppdrag

Det breda bidraget och effekten av Exapros WHY säger tydligt att vår ambition är att bygga vidare på våra styrkor för att förbättra tillverkningsvärlden. Detta innebär att samla all vår webbkunskap, våra globala handelskunskaper och vår omfattande databas för att utveckla nya störande tjänster för industrin under de kommande åren.

Kundrekommendationer: recensioner och feedback från våra användare

Möt laget

Idag hjälper 22 personer köpare och säljare av begagnade maskiner att koppla samman världen över. Varje medlem i Exapro-teamet är ansvarig för en specifik industrisektor och geografiskt område.

Varje vecka tar Exapros agenter hand om hundratals förfrågningar, väljer ut de mest seriösa och föreslår dem till säljarna.

user

Baris

Area Manager - Turkey

user

Darya

HR/Office manager

user

Gabriel

Sales Supervisor

user

Hana

Campaign Manager

user

Ilya

Area Manager - Poland

user

Jan

ExaSaas Assistant

user

Jan

user

Jérémie

Area Manager - Germany

user

Loick

Area Manager - France

user

Maciej

CDO

user

Maxime

COO

user

Nikola

HR assistant

user

Raphael

Area Manager - France

user

Robin

Head of Digital

user

Santi

Area Manager - Italy

user

Soulayma

Campaign Manager

user

Thomas

CEO

Se Exapro, ett team från alla lander

Med många års erfarenhet på en global marknad lyckades vi i Exapro behålla vår unga anda. Vi letar ständigt efter proaktiva och motiverade personer som tycker om att arbeta i en vänlig internationell miljö.

För närvarande öppnade positioner

V.I.E. 12mån+- tysk affärsutveckling
Praktik 6 månader 2021 – Kvalitet
Praktikum 6 månader 2021 - tysktalande position