Exapro, en ledande marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett urval av PCB-rengöringsmaskiner, som blandar innovation med kostnadseffektivitet. Dessa maskiner kommer från uppskattade tillverkare som Kolb, Speedline och Teknek och lovar effektivitet, högkvalitativ rengöring och hållbarhet. Med priser som sträcker sig från €5 000 till €50 000, vänder sig Exapro till företag av varierande skala och säkerställer en balans mellan prisvärdhet och kvalitet.

PCB-rengöringsmaskiner är viktiga inom elektronikindustrin för deras förmåga att ta bort föroreningar från kretskort, vilket säkerställer optimal prestanda och tillförlitlighet. Dessa maskiner är idealiska för att rengöra flussrester, damm och andra föroreningar från PCB, vilket säkerställer livslängden och funktionaliteten hos elektroniska komponenter.

På Exapro, tillsammans med konkurrenskraftiga priser, kan proffs utvärdera viktiga maskinparametrar, för att säkerställa att de gör ett välgrundat köp som är anpassat efter deras behov. Utforska Exapros samling och förbättra din elektronikproduktionskapacitet med pålitliga och effektiva PCB-rengöringsmaskiner

TEKNEK SMT400 PCB rengöringsmaskin

År: 2017

Enhet i gott arbetsskick. Mer än 1 tillgänglig. En mångsidig in-line-rengörare för ytmonteringsprocesser tillgänglig för enkelsidig eller dubbelsidig rengöring av 300-600 mm breda kretskort. SMT-kortsrengöraren är särskilt utformad för att helt integreras i avancerade ytmonteringsprocesser. Den gör korten fria från föroreningar för lödpastatryck och minskar antalet defekter, vilket ökar kvaliteten och tillförlitligheten.

DEK 1850 PCB rengöringsmaskin

År: 2000

Här finns en stencilrengörare från DEK. Nuvarande skick okänt, men verkar vara i funktionsdugligt skick - basfunktioner kan kontrolleras före leverans. För ytterligare detaljer, vänligen fråga.

Plasmatreat FG 5005S PCB rengöringsmaskin

År: 2015

Vi erbjuder Plasmatreat plasmamaskin inklusive alla tillbehör. Systemet användes för ett litet PCB-bord. Den innehåller 2 munstycken. Huvudsakliga funktioner Digital högfrekvent plasmagenerator, systemkontroll och effektkontroll med integrerad mikrokontroller Kontrollpanel med pekskärm för visning av status- och felmeddelanden samt ergonomisk användning Integrerad servicehandbok Effekt: 2kVA (FG5002) Uy8kbmh Strömförsörjning 3x 400V Drifttemperaturområde: 0-40 grader Celsius Serviceinstallation i elcentral Omfattande övervakningsfunktioner för maximal …

KOLB PS 31 KOLB ONE-CHAMBER-STENCIL CLEANING SYSTEM PCB rengöringsmaskin

År: 2008

Total rengöringstid (i minuter) 22
Max PCB-längd (mm) 800 mm
Max PCB-bredd (mm) 950 mm
Kolb PS 41 PCB rengöringsmaskin

År: 2007

Kolb enkammarrengöringssystem PS 41 för rengöring av lödramar och lödhållareFörstå PCB-rengöringsmaskiner på Exapro Electronics Marketplace

På Exapro är vi specialiserade på att koppla samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom vårt omfattande utbud inkluderar kategorin Elektronik avgörande utrustning för tryckta kretskort (PCB), speciellt PCB-rengöringsmaskiner. Låt oss fördjupa oss i vad dessa maskiner innebär, deras betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja dem.

Vad är PCB-rengöringsmaskiner?

PCB-rengöringsmaskiner är viktiga för att bibehålla tillförlitligheten och prestandan hos kretskort. Dessa maskiner tar bort föroreningar som flussrester, oljor, damm och andra partiklar som kan påverka funktionaliteten och livslängden hos elektroniska enheter. Att säkerställa att PCB är rena är avgörande i industrier som flyg-, bil-, telekommunikations- och konsumentelektronik, där även mindre föroreningar kan leda till betydande fel.

Typer av PCB-rengöringsmaskiner

  1. Vattenbaserade rengöringsmaskiner: Använd vattenbaserade rengöringslösningar i kombination med rengöringsmedel för att rengöra PCB. De är effektiva för att ta bort flussrester och joniska föroreningar.
  2. Rengöringsmaskiner för lösningsmedel: Använd kemiska lösningsmedel för att lösa upp och ta bort föroreningar. De är effektiva för att rengöra oljor, fetter och andra organiska rester.
  3. Ultraljudsrengöringsmaskiner: Använd högfrekventa ljudvågor för att skapa mikroskopiska bubblor i en rengöringslösning som imploderar och tar bort föroreningar från PCB. De är mycket effektiva för invecklade och svåråtkomliga områden.
  4. Avfettningsmaskiner för ångor: Använd lösningsmedel som värmts upp till ånga för att rengöra och ta bort föroreningar. Ångan kondenserar på PCB:erna, löser upp och tvättar bort rester.
  5. Kombinationsrengöringsmaskiner: Inkludera flera rengöringsmetoder, såsom ultraljud och vattenbaserade, för att tillhandahålla omfattande rengöringslösningar.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer PCB-rengöringsmaskiner

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara utmanande, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa nya PCB-rengöringsmaskiner kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för småföretag eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få dessa maskiner till en bråkdel av kostnaden för nya, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnade PCB-rengöringsmaskiner vanligtvis mellan €5 000 och €50 000, vilket återspeglar den mängd som finns tillgänglig i termer av ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa granskningsprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

PCB-rengöringsmaskiner är avgörande för att upprätthålla elektroniska sammansättningar av hög kvalitet. Oavsett om du funderar på att investera i en eller sälja den, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, tillförlitlighet och värde. Ge dig ut i framtiden för elektroniktillverkning med Exapro – där innovation möter tradition.

Huvudfördelar med PCB-rengöringsmaskiner

PCB-rengöringsmaskiner är oumbärliga i elektroniktillverkningsindustrin på grund av deras många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Förbättrad tillförlitlighet

Att ta bort föroreningar från PCB säkerställer att elektroniska komponenter fungerar tillförlitligt, vilket minskar risken för fel och förbättrar den övergripande produktkvaliteten.

Förbättrad prestanda

Rena kretskort underlättar bättre elektrisk anslutning och signalintegritet, vilket förbättrar prestanda hos elektroniska enheter.

Förlängd livslängd

Genom att eliminera rester som kan orsaka korrosion eller kortslutning hjälper PCB-rengöringsmaskiner till att förlänga livslängden för elektroniska enheter.

Gällande efterlevnad

Många industrier kräver strikt efterlevnad av renhetsstandarder för PCB. Rengöringsmaskiner hjälper tillverkarna att följa dessa regler.

Mångsidighet

Moderna PCB-rengöringsmaskiner kan hantera ett brett utbud av föroreningar och korttyper, vilket gör dem till värdefulla tillgångar inom olika elektroniktillverkningssektorer.

Huvudmaskinparametrar för PCB-rengöringsmaskiner

När man utvärderar eller förstår PCB-rengöringsmaskiner, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Rengöringsmetod

Typen av rengöringsmetod som används (vattenhaltig, lösningsmedel, ultraljud, ångavfettning eller kombination) påverkar maskinens lämplighet för olika föroreningar och applikationer.

Tankstorlek

Reningstankens dimensioner, bestämmer storleken och antalet PCB som kan rengöras på en gång.

Frekvens (för ultraljudsrengörare)

Frekvensen för ultraljudsvågorna, vanligtvis mätt i kilohertz (kHz), påverkar rengöringseffektiviteten och lämpligheten för olika föroreningar.

Cykeltid

Längden på en komplett rengöringscykel, som påverkar genomströmning och produktivitet.

Temperaturkontroll

Förmågan att kontrollera temperaturen på rengöringslösningen, vilket kan förbättra rengöringens effektivitet och processkontroll.

Filtreringssystem

Närvaron av ett filtreringssystem för att ta bort föroreningar från rengöringslösningen, förlänger dess användbarhet och säkerställer konsekvent rengöringskvalitet.

Automatisk nivå

Graden av automatisering, allt från manuella till helautomatiska system, som påverkar användarvänlighet och driftseffektivitet.

Konstruktionsmaterial

De material som används i maskinens konstruktion, vanligtvis rostfritt stål, som påverkar hållbarhet, korrosionsbeständighet och underhållskrav.

Användningsområde för PCB-rengöringsmaskiner

PCB-rengöringsmaskiner, med tanke på deras mångsidighet och kapacitet för att säkerställa högkvalitativ rengöring, kan användas på en mängd olika områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Aerospace Industry

Används för att rengöra PCB i kritiska flygtillämpningar, där tillförlitlighet och prestanda är av största vikt.

Fordonsindustrin

Nödvändigt för rengöring av elektroniska komponenter i fordon, för att säkerställa hållbarhet och funktionalitet under tuffa förhållanden.

Konsumentelektronik

Tillämpas i produktionen av smartphones, surfplattor, datorer och annan hemelektronik, vilket säkerställer hög prestanda och lång livslängd.

Telekommunikation

Används för att rengöra PCB i kommunikationsenheter, bibehålla signalintegritet och tillförlitlighet.

Medicinska apparater

Kritiskt för rengöring av PCB i medicinsk utrustning, för att säkerställa säkerhet och överensstämmelse med stränga industristandarder.

Industriutrustning

Används i olika industriella elektroniktillämpningar, vilket säkerställer pålitlig prestanda i krävande miljöer.

Tillverkare av PCB-rengöringsmaskiner

Flera kända tillverkare inom elektronikindustrin är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av PCB-rengöringsmaskiner:

Teknek

Teknek är en ledande leverantör av kontaktrengöringsutrustning och erbjuder avancerade lösningar för PCB-rengöring.

Crest Ultrasonics

Specialiserat sig på ultraljudsrengöringsutrustning och tillhandahåller högkvalitativa lösningar för olika PCB-rengöringsapplikationer.

Kyzen

Kyzen är känd för sin rengöringskemi och sin utrustning och erbjuder omfattande lösningar för PCB-rengöring och kontamineringskontroll.

Manncorp

Tillhandahåller en rad PCB-rengöringsmaskiner, kända för sin effektivitet och tillförlitlighet inom elektroniktillverkningsindustrin.

Schunk Sonosystems

Erbjuder ultraljudsrengöringssystem utformade för precisionsrengöring av PCB och andra elektroniska komponenter.

Smart Sonic

Specialiserat sig på ultraljudsstencil- och PCB-rengöringssystem, som tillhandahåller effektiva och effektiva rengöringslösningar.

När du överväger ett köp eller undersöker PCB-rengöringsmaskiner är det viktigt att undersöka dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika rengöringskrav.

Slutsats

PCB-rengöringsmaskiner är ovärderliga tillgångar inom elektroniktillverkningsindustrin, och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för att säkerställa renhet och tillförlitlighet hos tryckta kretskort. Oavsett om det gäller flyg-, bil-, telekommunikations- eller hemelektronik, dessa maskiner säkerställer överlägsen produktkvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av PCB-rengöringsmaskiner en enkel och pålitlig process, vilket gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – producerar exceptionella elektroniska produkter.