Exapro erbjuder vi ett brett utbud av begagnade räknemaskiner som är nödvändiga för precision och effektivitet inom läkemedels- och kemiindustrin. Dessa maskiner är utformade för att noggrant räkna och dispensera produkter som tabletter, kapslar och små kemiska komponenter, vilket säkerställer jämn kvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Våra räknemaskiner ligger i prisintervallet från 5.000 euro för basmodeller till 100.000 euro för avancerade enheter med hög kapacitet från ledande varumärken som Cremer, IMA, Aylward och Busch. Varje maskin har unika specifikationer som räknehastighet, produktkompatibilitet, noggrannhet och automatiseringsnivå, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer en räknemaskin bör du ta hänsyn till viktiga faktorer som typen av produkter som räknas, erforderlig räkningshastighet och noggrannhet, integration med förpackningslinjer samt enkel drift och underhåll. Dessa element är avgörande för att uppnå högkvalitativ, tillförlitlig räkning, optimera produktionseffektiviteten och minimera stilleståndstiden. Att investera i våra begagnade räknemaskiner ger inte bara tillgång till premiumutrustning till betydligt lägre priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för hållbara maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta maskinen för att förbättra din farmaceutiska eller kemiska processverksamhet.

Utforska Exapro 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga räknemaskiner som levererar exceptionell prestanda och värde för dina exakta räkningsbehov.

Swiftpack 2x16 Räknemaskin

År: 1997

Hastighet för surfplattor (per min) 16000
Hastighet för kapslar (per min) 16000

unknown unknown Räknemaskin

År:

BESKRIVNING: Linjär tablett- och kapselräknare. Linjärt koncept för optimal produktseparation och produktdetektering som säkerställer korrekta räkningar. ANVÄNDNINGSOMRÅDEN: Läkemedel, kemikalier, kosmetika, livsmedel, dietprodukter, medicintekniska produkter, tillverkning. HUVUDFUNKTIONER: Tabletträknaren är utformad för sömlös integrering i kompletta flasklinjer, men kan också användas som en fristående lösning för många farmaceutiska och nutraceutiska applikationer. Den räknar tabletter, hårda kapslar eller softgel med garanterad noggrannhet och …

Collischan TC 8410 Räknemaskin

År: 2007

Tablet Counter är designad för att elektroniskt räkna produkter, till förutbestämda kvantiteter, styrda via industriell PLC och operatörs-HMI. Behållare matas via en enfilstransportör med stjärnhjulsmatningssystem, varje behållare tara och bruttovägd före och efter fyllning. Det faktiska innehållet mäts noggrant och viktavvikelser på behållarna elimineras. Viktområde 300g Produkten matas från en bulkbehållare av rostfritt stål och vibreras ner i två dubbelspårskanaler, …

Flexomatic Räknemaskin

År: 2001

Fyllningsmaskin för tabletter Tillverkare Flexomatic maskinen är i gott skick Den kan räkna små runda och formade från 3mm till 12mm Hastigheten är 12 000 per minut

KING TB4 Buteljeringsenhet

År: 2006

Elektrisk kraft 400 V
Hastighet för kapslar (per min) 800
Hastighet för surfplattor (per min) 2600
Hastighetsbehållare (per min) 20

CREMER Unknown

År:

BESKRIVNING: Linjär tablett och kapselräknare med 8 kanaler. Det linjära konceptet använder tre vibrerande plattor för optimal produktseparation och produktdetektering som säkerställer 100 % exakta räkningar. ANVÄNDNINGSSEKTORER: Läkemedel, kemi, kosmetika, mat, kost, medicintekniska produkter, tillverkning. HUVUDDRAG: CREMER tablettdisken Designad för sömlös integrering i kompletta flasklinjer, den kan också användas som en fristående lösning för många farmaceutiska och nutraceutiska tillämpningar. Den …

Cremer CF830 Räknemaskin

År:

Cremer modell CF830 8-filig tablett/kapseldisk komplett med pneumtiskt grindsystem, 3,8 m lång x 100 mm bred lamellband med variabel hastighet. Rostfri konstruktion, manual medföljer. Mått: 3,8m x 1,4m x 2,2m hög. Som bilder visar, kan den levereras som en komplett linje för att inkludera: King LH5 enkelsida, omslagsetikett 1m roterande bord i rostfritt stål Cappper - tryck på eller skruvlock

C.E. King TC12 Räknemaskin

År:

C.E. King-räknare med uppdaterade kontroller och räknehuvuden 2012 12 körfält, automatisk grind, CE-märkt kan levereras som en linje mot extra kostnad

IMA Precisa 12

År: 2005

Hastighet för surfplattor (per min) 1500
Hastighetsbehållare (per min) 1500
Hastighet för kapslar (per min) 1500

Swiftpack Tablet Counter line SP16

År: 1998

Swiftpack Tablet Räknarlinje SP16 Räknarlinje Räknelinje två 16-filiga swiftpack-räknare uppdaterade räknarna uppdaterades 2022 swiftpack flaska avkoda swiftpack tvåfiliga konvojör swiftpack swift lift automatisk surfplatta bosch kapsylskruv eller presslock Räknarna uppdaterades ny plc och pekskärm 2022

ABACO G1 Räknemaskin

År: 2016

Hastighet för surfplattor (per min) 600

King TB4 Räknemaskin

År:

Elektrisk kraft 240 V
Hastighet för kapslar (per min) 800
Hastighet för surfplattor (per min) 2000
Hastighetsbehållare (per min) 30

King KB 4 Räknemaskin

År:

King TB4 räknemaskin i funktionsdugligt skick. Snygg och ren maskin

KING DISPENSA TABLET AND CAPSULE CHECK COUNTER Räknemaskin

År:

Hastighet för surfplattor (per min) 1000
Hastighet för kapslar (per min) 300


Swiftpack Counting line

År: 2004

Hastighetsbehållare (per min) 60

Contador hematológico Niho mot de Celltac

År:

Nihon kohden hematologiska disk från Celltac. Det fungerar korrekt.

King TB4

År: 1995

Elektrisk kraft 240 V
Hastighet för kapslar (per min) 800
Hastighet för surfplattor (per min) 2600
Hastighetsbehållare (per min) 30

Hachmang HA 6008 Räknemaskin

År: 1999

Begagnad Hachmang HA 6008 MCI räknare, Från år 1999. 8 kanaler.

D T Swiftpack SV2

År: 2002

Tabletträknare Tillverkare D T Swiftpack Modell SV2 År 2002 Beläget i Storbritannien 12 körfält


Precision och effektivitet: En omfattande guide till räknemaskiner inom läkemedels- och kemiindustrin

Räknemaskiner är viktiga inom läkemedels- och kemiindustrin och ger exakta och effektiva lösningar för räkning av tabletter, kapslar, piller och andra små föremål. Dessa maskiner säkerställer precision, förbättrar produktiviteten och upprätthåller höga standarder för kvalitetskontroll. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena vid inköp av räknemaskiner kan avsevärt förbättra din produktionskapacitet och produktintegritet. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av räknemaskiner, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av räknemaskiner

Räknemaskiner finns i olika typer och konfigurationer för att möta specifika industriella behov. Här är en översikt över de viktigaste typerna:

Räknemaskiner för tabletter och kapslar

Designade specifikt för läkemedelsindustrin, dessa maskiner räknar noggrant tabletter och kapslar för förpackning och kvalitetskontroll.

 • Elektroniska tabletträknare: Använd avancerade sensorer och elektroniska räknesystem för att säkerställa exakt räkning av tabletter och kapslar. Idealisk för produktionslinjer med hög hastighet.
 • Optiska räknemaskiner: Utnyttjar optiska sensorer och kameror för att räkna artiklar, vilket ger hög noggrannhet och hastighet. Lämplig för ett brett spektrum av storlekar och former på tabletter och kapslar.

Flerkanaliga räknemaskiner

Dessa maskiner har flera kanaler eller banor, vilket möjliggör samtidig räkning av flera produktflöden, vilket ökar effektiviteten och genomströmningen.

  • Flerkanalsräknare med enkelhuvud: Lämplig för produktion av medelstora till stora volymer, ger noggrann räkning med måttlig hastighet.
  • Multi-Head Multi-Channel Counters: Idealisk för storskalig produktion, erbjuder höghastighetsräkning med flera huvuden som arbetar samtidigt.

Räknemaskiner med plattor

Slatträknare använder ett slatsystem för att räkna artiklar när de passerar genom maskinen, vilket ger en pålitlig och enkel räknemetod.

  • Roterande räknare: Använd roterande lameller för att räkna artiklar, perfekt för medel- till höghastighetsoperationer. Kända för sin robusthet och tillförlitlighet.
  • Linjära räknare: Utnyttjar linjär rörelse för att räkna, lämplig för applikationer med lägre hastigheter och hög noggrannhet.

Flödesräknare

Flödesräknare mäter flödet av artiklar genom en sensor, vilket ger en beröringsfri räkningslösning.

  • Infraröda flödesräknare: Använd infraröda sensorer för att detektera och räkna artiklar, perfekt för applikationer som kräver varsam hantering av känsliga produkter.
  • Ultraljudsflödesräknare: Använder ultraljudsvågor för att räkna, vilket ger hög noggrannhet och är lämpligt för en mängd olika små föremål.

Kombinerade räkne- och fyllningsmaskiner

Dessa maskiner integrerar räkne- och fyllningsfunktioner och effektiviserar förpackningsprocessen genom att kombinera två kritiska steg till ett.

  • Integrerade räkne- och fyllningssystem: Ger sömlös räkning och fyllning av flaskor, ampuller eller paket, vilket förbättrar produktionseffektiviteten och minskar den manuella hanteringen.

Exapro erbjuder en mängd olika räknemaskiner, vilket säkerställer att företag kan hitta utrustning som uppfyller deras specifika operativa behov.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en räknemaskin är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer inkluderar:

Räkningens noggrannhet

Räknemaskinens noggrannhet är avgörande för att säkerställa produktintegritet och uppfylla lagstadgade standarder. Leta efter maskiner med högprecisionssensorer och räknemekanismer för att garantera exakta räkningar.

Hastighet och genomströmning

Räknemaskinens hastighet och genomströmning påverkar den totala produktionseffektiviteten. Höghastighetsmaskiner är viktiga för storskaliga operationer, medan långsammare maskiner kan räcka för mindre produktionskörningar. Tänk på maskinens räknehastighet (mätt i artiklar per minut) för att säkerställa att den uppfyller dina krav på produktionsvolym.

Versatilitet och flexibilitet

Förmågan att hantera olika typer och storlekar av produkter är avgörande för en mångsidig verksamhet. Leta efter maskiner med justerbara inställningar och utbytbara komponenter för att rymma en rad olika produkter, från tabletter och kapslar till små kemiska föremål.

Automation och styrning

Avancerade automatiserings- och styrsystem förbättrar precision, konsekvens och effektivitet i räkneoperationer. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt, realtidsövervakning och automatiserade justeringar kan avsevärt öka produktiviteten och säkerställa en jämn produktkvalitet. Exapro’s plattform innehåller maskiner med olika automationsnivåer, så att du kan hitta rätt balans mellan funktionalitet och användarvänlighet.

Rengöring och underhåll

Enkel rengöring och underhåll är avgörande för att säkerställa hygien och driftseffektivitet. Maskiner som är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och konstruerade med åtkomliga komponenter förenklar underhållet, vilket minskar stilleståndstiden och driftskostnaderna. Exapro tillhandahåller information om skick och underhållshistorik för begagnade maskiner, vilket underlättar ett välgrundat beslutsfattande.

Ledande varumärken inom räknemaskiner

Reputabla varumärken säkerställer högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på marknaden för räknemaskiner:

  • Cremer: Cremer är kända för sina innovativa räknemaskiner med hög precision och erbjuder robusta lösningar som är lämpliga för olika farmaceutiska applikationer.
  • IMA: IMA’s maskiner är kända för sin hållbara och avancerade teknik och är populära inom läkemedels- och kemiindustrin.
  • Aylward: Aylward erbjuder en rad högpresterande räknemaskiner som är kända för sin tillförlitlighet och noggrannhet i krävande applikationer.
  • Marchesini Group: Marchesinis räknemaskiner kännetecknas av effektivitet och mångsidighet och erbjuder tillförlitlig prestanda för storskalig verksamhet.
  • Cozzoli: Cozzoli erbjuder högkvalitativa maskiner som är utformade för precisions- och höghastighetsräkning, idealiska för komplex och högvolymproduktion.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket garanterar tillgång till pålitliga maskiner med gott stöd.

Priser på begagnade räknemaskiner

Kostnaden för begagnade räknemaskiner varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, varumärke och specifika funktioner. Generellt kan priserna variera från flera tusen till flera tiotusentals dollar. Till exempel kan en begagnad elektronisk tabletträknare från Cremer kosta mellan 10 000 och 30 000 dollar, medan en avancerad flerkanalig räknemaskin från IMA kan kosta mellan 50 000 och 100 000 dollar. Exapro’s marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Räknemaskiner är viktiga verktyg inom läkemedels- och kemiindustrin och erbjuder effektiva och tillförlitliga lösningar för att räkna tabletter, kapslar och andra små föremål. Genom att förstå de olika typerna av räknemaskiner och viktiga faktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för inköp av högkvalitativa begagnade maskiner, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en elektronisk tabletträknare, en flerkanalsräknare, en lamellräknare, en flödesräknare eller ett integrerat räkne- och fyllningssystem, gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för dina behov.

 

</div

</div </div </div