När du väljer en rörbockningsmaskin är det viktigt att överväga flera viktiga specifikationer. För det första maskinens böjningskapacitet: den ska kunna hantera storlekarna, tjockleken och materialen på de rör du ska arbeta med. För det andra, böjningsteknikerna som den använder, såsom dorn, vals eller roterande dragböjning, var och en lämplig för olika applikationer. För det tredje, överväg maskinens precision och noggrannhet, särskilt om du behöver exakta böjar. För det fjärde, utvärdera dess förmåga att minimera deformation och bibehålla rörets integritet under böjning. Styrsystem spelar också en betydande roll: NC-system är idealiska för enklare uppgifter, medan CNC-system erbjuder mer avancerad styrning för komplex produktion med stora volymer. Slutligen, titta på funktioner som ökar produktiviteten, som böjning i flera stack eller automatiska verktygsbytessystem, och se till att maskinens hållbarhet överensstämmer med dina operativa krav.

 


Schratze-Wirtz WE2W0DS Rörbockningsmaskin

År: 1969

Maskinen är fullt fungerande, med en rik uppsättning verktyg. Rörbockningsverktyg: fi 83 - R300 fi 88,9 - R300 fi 101,6 - R250, R400 fi108 - 450 kr fi 114,3 - R550 fi 133 - R400 fi 137 - R500 fi 168 - R700 fi 193 - R600 fi 219 - R640, R800

Macri Provar 5-90 U-D Rörbockningsmaskin

År: 2010

Max. rörets längd 5100 mm
Max. rör Ø 1950 mm
Akyapak ABM 76 CNC Rörbockningsmaskin

År: 2021

Max. rörets längd 8000 mm
Max. rör Ø 76 mm

PEDRAZZOLI BM42 MR VARIO Rörbockningsmaskin

År: 2009

Max. rörets längd 6000 mm
Max. rör Ø 42 mm

SILFAX GS4 Rörbockningsmaskin

År: 1994

Max. rörets längd 6000 mm

Macri Italia Provar 5-90 U-D

År: 2010

Max. rörets längd 5100 mm
Böjningsvinkel 150 °
Max. rör Ø 90 mm
Total kraft 35 kW

Wortelboer PBM6 Rörbockningsmaskin

År: 2009

Industriell Fasningsmaskin för rör. Nytt skick. Bredd: 1.00 Längd: 7,00 Höjd: 1,70 skick: Till salu


Akbend ABM 76 CNC-4 Rörbockningsmaskin

År: 2018

Maskinen är utrustad med rörbockningsverktyg D33,70, utan styrdorn. Den tidigare ägaren skadade det. Maskinen efter installation, servad 05/2023.

Dural Cnc-60 Rörbockningsmaskin

År: 2020

Max. rörets längd 2500 mm
Böjningsvinkel 190 °
Max. rör Ø 60 mm

Hydroil CHA 80 Rörbockningsmaskin

År: 1988

HYDROIL CHA 80 dornbockare. Denna maskin är totalrenoverad med byte av alla hydraulrör, tryckmätare, skarvar och skruvar + epoxifärg Beskrivning: - levereras med 15 kompletta uppsättningar verktyg från diameter 17,2 mm till diameter 50 mm, inklusive vissa diametrar med 2 olika radier (nytt marknadsvärde för ett enda verktyg: 2 500 €) - hydrauliskt klämskruvstycke - hydraulisk åtdragning av medbringarguiden - …

BEMA REKORD 45 CNC D Rörbockningsmaskin

År: 1999

Max. rörets längd 5000 mm
Max. rör Ø 45 mm

BLM PLANET T3 Rörbockningsmaskin

År: 2001

Max. rör Ø 22 mm
Total kraft 8 kW

Rasi SF60 5K2 W2V3 60

År: 2006

Max. rörets längd 6000 mm
Max. rör Ø 60 mm

Cesurbend PBNC 38 Rörbockningsmaskin

År: 2021

Max. rörets längd 2500 mm
Böjningsvinkel 190 °
Total kraft 3 kW
Max. rör Ø 38 mm
Böjhastighet 10 u/mn

PROVAR 6-90 U-D

År: 2017

Max. rörets längd 5800 mm


Rörbockningsmaskiner, särskilt de som finns på Exapro, är konstruerade för att forma rör av varierande storlekar och material till invecklade böjar och kurvor. De erbjuder mångsidighet vid hantering av olika rörprofiler - runda, kvadratiska, rektangulära eller till och med komplexa anpassade former. Detta gör dem till ett perfekt val för en rad applikationer, från bilavgassystem och flygkomponenter till konstruktionsramar och möbeltillverkning.

Rörbockningsmaskinerna på Exapro kommer från ledande tillverkare, vilket säkerställer konsekvent kvalitet, prestanda och livslängd. De omfattar både CNC (Computer Numerical Control) och NC (Numerical Control) modeller. CNC-rörbockningsmaskiner, med sin automatiserade kontroll och höga precision, är perfekta för industrier som kräver komplex produktion i stora volymer. Å andra sidan erbjuder NC Tube Bending Machines en kostnadseffektiv lösning för enklare, repetitiva bockningsuppgifter.

En av de definierande egenskaperna hos tubbockningsmaskiner är deras förmåga att minimera deformation och bibehålla rörets strukturella integritet under bockningsprocessen. Detta uppnås genom olika metoder som dornböjning, valsböjning eller roterande dragböjning, var och en lämpad för olika applikationer och rörspecifikationer.

Dessa maskiner är också utrustade med funktioner för att öka produktiviteten, såsom multi-stack bockning och automatiska verktygsbytessystem. Detta möjliggör en sömlös övergång mellan olika bockningsuppgifter, vilket minskar stilleståndstiden och optimerar arbetsflödet.

I sfären av begagnade maskiner fungerar Exapro som en pålitlig marknadsplats som förbinder köpare och säljare från hela världen. Plattformen är hem för ett stort utbud av rörbockningsmaskiner, var och en listad med omfattande detaljer och specifikationer för att underlätta din urvalsprocess.

Huvudegenskaper att titta på

Rörbockningsmaskiner är specialutrustning utformad för att böja rör och rör till specifika vinklar utan att kompromissa med deras strukturella integritet. De används i en rad olika branscher, från fordon och flyg till konstruktion och möbeltillverkning. Här är några av de viktigaste egenskaperna hos rörbockningsmaskiner:

  • Bockningskapacitet: Rörbockningsmaskiner kan hantera rör av olika storlekar, tjocklekar och material, inklusive stål, rostfritt stål, aluminium och koppar.
  • Bockningstekniker: Dessa maskiner använder flera bockningstekniker, såsom dornböjning, rullbockning eller roterande dragböjning. Varje teknik är lämplig för olika applikationer och rörspecifikationer.
  • Precision och noggrannhet: Rörbockningsmaskiner erbjuder hög precision och noggrannhet vid bockning av rör till önskade vinklar. Detta gäller särskilt för CNC-rörbockningsmaskiner, som använder datorstyrd programmering för att säkerställa exakta böjar.
  • Minimerad deformation: En kritisk egenskap hos rörbockningsmaskiner är deras förmåga att minimera deformation under bockningsprocessen. De är utformade för att bibehålla rörets strukturella integritet och förhindra att det skrynklas eller kollapsar.
  • Mångsidighet: Rörbockningsmaskiner kan arbeta med olika rörprofiler - runda, kvadratiska, rektangulära eller till och med komplexa anpassade former.
  • Effektivitet: Många rörbockningsmaskiner kommer med funktioner som förbättrar produktiviteten, såsom flerstapelbockning och automatiska verktygsbytessystem. Dessa funktioner minskar stilleståndstiden mellan olika bockningsuppgifter och effektiviserar driften.
  • Kontrollsystem: Rörbockningsmaskiner kan använda antingen Numerical Control (NC) eller Computer Numerical Control (CNC). NC-maskiner är i allmänhet mer kostnadseffektiva och lämpar sig för enklare, repetitiva uppgifter, medan CNC-maskiner erbjuder mer avancerad styrning för komplex produktion i stora volymer.
  • Hållbarhet och livslängd: Dessa maskiner är byggda för att tåla hård användning, vilket gör dem till ett långvarigt komplement till tillverkningsverksamheten.

Det är viktigt att ta hänsyn till dessa egenskaper när du väljer en rörbockningsmaskin, för att säkerställa att den uppfyller dina specifika krav och passar dina produktionsmöjligheter.

Vilken budget att räkna med 

Priset på en rörbockningsmaskin kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive märke, modell, ålder, skick, specifikationer och om den är ny eller begagnad. Här är några allmänna prisklasser:

En enkel manuell rörbockare som lämpar sig för lättare arbete kan kosta några hundra till några tusen dollar.

En halvautomatisk eller NC (Numerical Control) rörbockningsmaskin kan variera från 10 000€ till 50 000€, beroende på maskinens kapacitet och märke.

Avancerade CNC-rörbockningsmaskiner (Computer Numerical Control) med hög precision, hastighet och automationsfunktioner kan kosta från 50 000€ till flera hundra tusen euro.

Högklassiga, specialiserade rörbockningsmaskiner konstruerade för komplexa uppgifter eller produktion av stora volymer kan kosta uppemot en miljon euro.

För en begagnad maskin bör du räkna mellan 15 000€ och 45 000€ även om du kan hitta hela rader för några hundra tusen euro. Du kan alltid använda vår prissättningsalgoritm Valorexo för att fastställa ett rimligt marknadspris.

Se till att du kommer överens om alla detaljer med säljaren eller fråga din Exapro-agent om support.