Så här säljer du dina begagnade maskiner med Exapro

Börja sälja

Varför sälja på Exapro

Som 40 000 proffs, hitta kvalificerade köpare för dina maskiner på Exapros industriella marknadsplats

best price

Få bästa möjliga marknadspris

added commission

Betala vår extra provision endast om du säljer

support

Njut av personlig assistans från en dedikerad agent

visibility offers

Dra nytta av en av de högsta synligheterna online

leads

Få bara kvalificerade leads

Återförsäljare eller fabrikschefer: Publicera dina maskiner gratis och locka köpare omedelbart

Marknadsför dina begagnade maskiner online, generera kvalificerade leads och sälj effektivt till bästa möjliga marknadspris med Exapro. Du kommer inte bara att dra nytta av en av de högsta synligheterna per annons på marknaden (150 visningar årligen) utan du kommer att få personligt stöd från en dedikerad Exapro-agent för att hjälpa dig med din optimering av listor, kvalificering av förfrågningar och ett effektivt slutförande av försäljningen .

3 000 000+ professionella besökare varje år

Exapros provision läggs till ditt pris och betalas endast om du säljer via marknadsplatsen. Utan någon initial avgift eller nödvändig exklusivitet är detta det bästa försäljningsmediet som finns på marknaden. Du kan enkelt hantera ditt konto och lägga till så många annonser du vill. Teamet optimerar dina erbjudanden för alla språk och söker aktivt köpare genom Exapro-nätverk.

Så om du har begagnade maskiner till salu, leta inte längre, du är på rätt plats!

Gå med i Exapro Marketplace

Betala provisionen endast om du säljer

Exapro lägger till sin provision utöver ditt försäljningspris:

15%

(min. 1000€)
Är du en maskinhandlare?
Klicka här för att se hur du samarbetar med Exapro

Detta gör att Exapro-agenter kan inleda förhandlingar med potentiella kunder och kvalificera genuina köpare för ditt maskineri.

Med hjälp av varje försäljning kan Exapro dig få bästa möjliga försäljningspris för din maskin. Målet är enkelt: hitta seriösa köpare till din maskin till ett rimligt marknadspris.

Behöver du ett tydligare exempel?

Ditt önskade pris: 17 000 EUR
Priset som vi kommer att marknadsföra det till: 20 000 EUR
Vår provision: 3 000 EUR

Simulera prissättningen för din maskin

Provision Pris med provision

Undrar du hur mycket du ska begära för din maskin?

Exapro utvecklade en prissättningsalgoritm för att säkerställa realistiska priser för maskiner på marknaden.

Ingen aning om marknadspriset? Vi kan hjälpa dig att sätta det optimala priset för din maskin.

Hur säljer du dina begagnade maskiner genom Exapro?

Inga avgifter, enkel registrering, omedelbar notering, snabba inkommande förfrågningar: tveka inte längre

Lista en maskin
Som ett första steg listar en säljare den maskin han eller hon vill sälja på vår hemsida. Vi tar över därifrån och översätter listan till 9 olika språk så att potentiella köpare runt om i världen kan hitta maskinen. Allt detta gratis.

1

Exapro Agent hanterar notering
Från och med nu hanterar en dedikerad Exapro-agent listningen, marknadsför den på vår webbplats och för registrerade köpare i den relevanta branschen. Detta optimerar försäljningsprocessen och säkerställer högsta möjliga exponering för maskinen.

2

Köpare bläddrar till Exapros webbplats
Tack vare vår höga synlighet online lockar vi mer än 300 000 potentiella köpare varje månad, som bläddrar i vår omfattande katalog med erbjudanden. Köpare har tillgång till erbjudanden från över 10 000 säljare från hela världen.

3

Exapro Agent hanterar köpförfrågningar
Den dedikerade Exapro-agenten hanterar alla köpares förfrågningar – svarar på frågor och tillhandahåller teknisk information om maskinen, samt hjälper till med flerspråkig kommunikation. Samtidigt avgör agenten vilka de mest seriösa och kvalificerade köparna är, vilket besparar säljare från att filtrera igenom leder.

4

Exapro Agent kopplar samman köpare och säljare
Efter att ha fastställt de mest kvalificerade köparna sätter agenten dem i kontakt med säljaren. De kommunicerar sedan direkt med varandra för att ordna med att se maskinen på plats.

5

Avsluta försäljningen
Efter att ha besökt maskinen avslutar köparen och säljaren affären direkt. Så enkelt är det Börja idag.

6

Kundrekommendationer: recensioner och feedback från våra användare

5 nycklar för att framgångsrikt sälja på Exapro

Undrar du hur du kan öka dina chanser att sälja på Exapro? Vi har analyserat tusentals affärer som gjorts via vår marknadsplats under de senaste åren för att komma fram till dessa 5 grunder. Här är vad som hjälper dig att få ut det mesta av att sälja begagnade maskiner online.

1. Ha bra bilder

På Exapro är sannolikheten att en annons med 10 bilder säljs 15 gånger större än en annons med 3 bilder. Så att ha bra bilder är utgångspunkten för att öka dina chanser att sälja. Se till att dina bilder tydligt visar utrustningen, med bra ljus och fokus. Försök också att visa dina maskiner från alla möjliga sidor, med närbilder såväl som helhetsbilder för att köpare ska få en tydlig överblick över maskinens yttre förhållanden. När det är gjort, gå vidare till insidan av maskinen: bilder på bearbetningsområdet, bordet, transportören, etc... hjälper köpare att bedöma skicket på din utrustning. Kom då ihåg, ju fler bilder, desto större chanser att sälja, så glöm inte att inkludera bilder på tillbehören som verktyg, formar, reservdelar, etc... På Exapro kan du ladda upp så många bilder du vill.

photos

2. Välj rätt kategori

På Exapro använder 70 % av köparna kategorisökning, så att välja rätt kategori är nyckeln till att göra din begagnade utrustning synlig för köpare. Vi har arbetat hårt för att sätta ihop ett sofistikerat kategoriseringssystem som är vettigt för köpare och säljare. Ett bra exempel är kategorin "svarv". De flesta marknadsplatser använder en generisk "svarv"-kategori, men här på Exapro har vi delat upp den i 9 svarvarkategorier. Varför? Eftersom en vertikal revolversvarv inte är detsamma som en svarv av schweizisk typ. Så ägna några extra sekunder åt att noggrant välja kategori för din annons, för att göra den lätt att hitta för relevanta köpare.

category

3. Skriv en detaljerad beskrivning

När du skriver din beskrivning bör du tänka på två punkter:
Köpare är mycket mer benägna att fråga om de litar på dina listor - så att ge många detaljer om skicket, alternativen, underhållet, användningen och anledningen till varför du säljer dina maskiner kommer att göra dina listor mer pålitliga Längre beskrivning gör dina listor mer synliga - vår interna sökmotor såväl som Google eller Bing använder innehållet i beskrivningen för att visa dina listor på sökresultatsidor. Ju mer sökordsrik och detaljerad din beskrivning är, desto bättre rankas dina listor i resultat I allmänhet är det här vad våra köpare behöver veta innan de köper: Vad användes maskinen till?
Hur sköttes det?
Hur många timmar/körningar har den?
Är det från första hand?
Går det att se i produktion?
Vilka är de tekniska parametrarna (datablad)?
Vad ingår i maskinen (delar, tillbehör)?
Vilka är villkoren för försäljningen? Ingår lastning på lastbil/container?
Vilka är måtten och vikten?
Svara på alla dessa frågor i din beskrivning för att se till att du har allt täckt!

description

4. Dela ditt pris från början

Annonser med ett pris som visas online har tre gånger större sannolikhet att sälja än listor utan pris. Att visa ditt pris online lockar köpare som är mycket mer kvalificerade än på andra listor, eftersom de frågar om att veta hur mycket du vill ha för din utrustning. Naturligtvis är det alltid bra att ha en viss marginal för en rabatt, eftersom detta tenderar att hända när det handlar om begagnade maskiner. Vår studie visar att på affärer gjorda via vår marknadsplats var den genomsnittliga rabatten 11 %.

price

5. Var lyhörd

När en köpare gör en förfrågan om din annons har han i genomsnitt gjort detsamma för 4 andra listor. Att vara lyhörd på en förfrågan gör att ditt erbjudande sticker ut jämfört med de andra. Det är också en bättre kundservice för köparen, vilket skapar förtroende och visar på allvar.

responsive

Möt laget

Idag hjälper 22 personer köpare och säljare av begagnade maskiner att koppla samman världen över. Varje medlem i Exapro-teamet är ansvarig för en specifik industrisektor och geografiskt område.

Varje vecka tar Exapros agenter hand om hundratals förfrågningar, väljer ut de mest seriösa och föreslår dem till säljarna.

user

Baris

Area Manager - Turkey

user

Darya

HR/Office manager

user

Gabriel

Sales Supervisor

user

Hana

Campaign Manager

user

Ilya

Area Manager - Poland

user

Jan

ExaSaas Assistant

user

Jérémie

Area Manager - Germany

user

Loick

Area Manager - France

user

Maciej

CDO

user

Maxime

COO

user

Nikola

HR assistant

user

Raphael

Area Manager - France

user

Robin

Head of Digital

user

Santi

Area Manager - Italy

user

Soulayma

Campaign Manager

user

Thomas

CEO