Exapro, en ledande marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett urval av satellitutrustning som blandar innovation med kostnadseffektivitet. Dessa maskiner kommer från uppskattade tillverkare som Newtec, Tandberg och Ericsson och lovar precision, högkvalitativ prestanda och hållbarhet. Med priser som sträcker sig från €10 000 till €100 000, vänder sig Exapro till företag av varierande skala och säkerställer en balans mellan prisvärdhet och kvalitet.

Satellitutrustning är viktig i sändnings-, film- och ljudindustrin för att sända och ta emot signaler över långa avstånd. Dessa system är idealiska för uppgifter som att sända TV- och radiosignaler, direktsändning av evenemang och datakommunikation, vilket säkerställer tillförlitliga och högkvalitativa sändningar.

På Exapro, vid sidan av konkurrenskraftiga priser, kan proffs utvärdera viktiga utrustningsparametrar och se till att de gör ett välgrundat köp som är anpassat efter deras behov. Utforska Exapros samling och förbättra dina sändningsmöjligheter med pålitlig och effektiv satellitutrustning.


MCL MT3200 Satellitutrustning

År:

2 x MCL MT3200 KuBand TWTA-förstärkare med styrenhet. Båda testade med 1.8Ma max helixström vid full effekt den 06.06.2024. I perfekt skick.
Förstå satellitutrustning på Exapro Broadcast, Film and Audio Machinery Marketplace

På Exapro kopplar vi samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom vårt omfattande utbud inkluderar kategorin Broadcast, Film och Audio viktig utrustning som satellitutrustning. Låt oss utforska vad den här utrustningen innebär, dess betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja den.

Vad är satellitutrustning?

Satellitutrustning avser den teknik som används för att ta emot, sända och hantera satellitsignaler för sändning, kommunikation och dataöverföring. Den här utrustningen är avgörande i olika branscher, inklusive sändning, telekommunikation, försvar och vetenskaplig forskning. Satellitutrustning säkerställer att signaler sänds över långa avstånd, vilket ger tillförlitlig kommunikation och sändningsmöjligheter över hela världen.

Typer av satellitutrustning

  1. Parabolantenner: Parabolantenner som tar emot och sänder signaler till och från satelliter. De varierar i storlek och design beroende på applikation och frekvensband som används.
  2. Satellitmottagare: Enheter som avkodar de signaler som tas emot av parabolantennen och omvandlar dem till ett format som kan ses eller användas av slutenheter.
  3. Modulatorer och demodulatorer: Enheter som modulerar och demodulerar signaler för sändning respektive mottagning, vilket säkerställer dataintegritet och effektivitet.
  4. Uppkonverterare och nedkonverterare: Utrustning som flyttar frekvensen av signaler till lämpliga nivåer för sändning (uppkonverterare) och mottagning (nedkonverterare).
  5. Förstärkare: Öka signalstyrkan för att säkerställa tydliga och starka sändningar. Dessa inkluderar lågbrusförstärkare (LNAs) och High Power Amplifiers (HPAs).
  6. Kodare och avkodare: Konvertera video- och ljudsignaler till ett format som lämpar sig för överföring och tillbaka till sitt ursprungliga format vid mottagningspunkten.
  7. Transpondrar: Enheter på satelliter som tar emot signaler från marken, förstärker dem och återsänder dem tillbaka till jorden.
  8. Övervaknings- och kontrollsystem: Program- och hårdvarusystem som används för att övervaka prestanda och hälsa hos satellitkommunikationslänkar.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer satellitutrustning

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara komplicerat, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa ny satellitutrustning kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för små sändare eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få den här utrustningen till en bråkdel av kostnaden för ny, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnad satellitutrustning vanligtvis mellan €5 000 och €200 000, vilket återspeglar den mängd som finns tillgänglig i termer av ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa kontrollprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

Satellitutrustning är avgörande för effektiv och pålitlig kommunikation och sändning. Oavsett om du funderar på att investera i det eller sälja det, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, tillförlitlighet och värde. Ge dig ut i framtiden för sändningar med Exapro – där innovation möter tradition.

Huvudfördelar med satellitutrustning

Satellitutrustning är oumbärlig i sändnings- och kommunikationsbranschen på grund av dess många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Global täckning

Satelliter kan täcka stora geografiska områden, vilket säkerställer tillförlitlig kommunikation och sändningar över långa avstånd.

Transmission av hög kvalitet

Satellitutrustning säkerställer högkvalitativ, oavbruten överföring av ljud-, video- och datasignaler.

Skalbarhet

Satellitsystem kan skalas för att möta kraven från små lokala sändningsföretag till stora globala nätverk.

Tillförlitlighet

Satellitkommunikationssystem är mindre känsliga för störningar på marken och ger en pålitlig länk även i avlägsna eller katastrofdrabbade områden.

Flexibilitet

Modern satellitutrustning kan hantera olika typer av data- och kommunikationstjänster, inklusive sändning, internet och mobilkommunikation.

Maskinparametrar för satellitutrustning

När man utvärderar eller förstår satellitutrustning, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Frekvensband

Omfånget av frekvenser som utrustningen kan arbeta på (t.ex. C-band, Ku-band, Ka-band), vilket påverkar dess lämplighet för olika applikationer.

Signalförstärkning

Utrustningens förstärkningsförmåga, avgörande för att säkerställa stark och tydlig signalöverföring.

Bandbredd

Omfånget av frekvenser som utrustningen kan hantera, bestämmer mängden data som kan överföras.

Polarisering

Orienteringen av signalens elektriska fält, vilket påverkar kompatibiliteten med olika satellitsystem.

Noise Figure

Mängden brus som utrustningen lägger till signalen, vilket påverkar den övergripande signalkvaliteten.

Strömförbrukning

Mängden ström som krävs för att driva utrustningen, vilket påverkar driftskostnaderna och effektiviteten.

Miljömotstånd

Utrustningens förmåga att fungera under olika miljöförhållanden, inklusive extrema temperaturer, luftfuktighet och fysisk stress.

Användningsområde för satellitutrustning

Satellitutrustning, med tanke på dess mångsidighet och kapacitet för högkvalitativ kommunikation och sändning, kan användas inom en mängd områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Sändning

Används för att sända tv- och radiosignaler till en bred publik, vilket säkerställer tillförlitlig sändning av hög kvalitet.

Telekommunikation

Nödvändigt för att tillhandahålla kommunikationstjänster, inklusive telefon och internet, särskilt i avlägsna eller underbetjänade områden.

Försvar och militär

Används för säker och pålitlig kommunikation, övervakning och navigering i försvarsoperationer.

Återställning efter katastrof

Tillhandahåller nödkommunikationstjänster i katastrofdrabbade områden där marknäten är störda.

Vetenskaplig forskning

Används i satellitbaserad forskning och utforskning, inklusive väderprognoser, miljöövervakning och rymdutforskning.

Sjöfart och luftfart

Tillhandahåller kommunikations- och navigeringstjänster för fartyg och flygplan, vilket säkerställer säkerhet och operativ effektivitet.

Tillverkare av satellitutrustning

Flera kända tillverkare inom satellitutrustningsindustrin är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av satellitutrustning:

Hughes Network Systems

En ledande leverantör av satellitbredband och nätverkslösningar erbjuder Hughes avancerad utrustning känd för sin tillförlitlighet och prestanda.

SES

SES är känt för sitt omfattande utbud av satellitkommunikationslösningar och tillhandahåller effektiv och mångsidig satellitutrustning för olika applikationer.

Viasat

Specialiserat sig på satellitinternet och bredbandstjänster och erbjuder robust och exakt satellitutrustning designad för högpresterande kommunikation.

Intelsat

Kända för sina omfattande satellitnätverk och kommunikationstjänster, tillhandahåller Intelsat pålitlig satellitutrustning för global anslutning.

Thales Alenia Space

Erbjuder avancerad satellitteknik som tillhandahåller högkvalitativ utrustning utformad för effektivitet och precision i satellitkommunikation.

Cobham SATCOM

Specialiserat sig på satellitkommunikationsutrustning för maritima, land- och luftburna applikationer och erbjuder mångsidiga och effektiva lösningar.

När du överväger ett köp eller undersöker satellitutrustning är det viktigt att titta närmare på dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika kommunikations- och sändningskrav.

Slutsats

Satellitutrustning är ovärderlig inom sändnings- och kommunikationsbranschen och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för global anslutning. Oavsett om den är för sändning, telekommunikation, försvar eller vetenskaplig forskning, säkerställer denna utrustning överlägsen prestanda och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av satellitutrustning en enkel och pålitlig process, vilket gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – tillhandahålla exceptionella kommunikations- och sändningstjänster.