Exapro erbjuder vi ett brett urval av begagnade dozrar som är nödvändiga för tunga jordförflyttnings- och planeringsuppgifter inom bygg- och gruvindustrin. Dessa kraftfulla maskiner är konstruerade för att flytta stora mängder jord, sand, bråte eller andra material, vilket gör dem oumbärliga för markberedning, vägbyggen och gruvdrift. Våra schaktmaskiner kostar från 30.000 euro för basmodeller till 500.000 euro för avancerade enheter med hög kapacitet från ledande märken som Caterpillar, Komatsu, John Deere och Liebherr. Varje maskin har unika specifikationer som motoreffekt, bladkapacitet, driftvikt och bandtyp, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika operativa behov.

När du väljer en schaktmaskin ska du ta hänsyn till viktiga faktorer som vilken typ av material som ska flyttas, vilken effekt och bladkapacitet som krävs, terrängförhållandena samt hur lätt den är att använda och underhålla. Dessa element är avgörande för att uppnå effektiv och effektiv jordförflyttning, optimera produktiviteten och säkerställa utrustningens hållbarhet. Att investera i våra begagnade dozrar ger inte bara tillgång till förstklassiga maskiner till avsevärt reducerade priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för robust utrustning. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta dozern för att förbättra din bygg- och gruvverksamhet.

Utforska Exapro& 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitliga dozrar som levererar exceptionell prestanda och värde för dina tunga jordförflyttningsbehov.

Fiat ALLIS BD20 Schaktmaskin

År: 1984

- Timme: 13507 - Giant upprivare med 3 skaft - 6 Cyl FIAT motor. Starta och kör bra. Både olja och vatten är raka. Ingen specifik rök på avgaserna men fick viktig blåsa förbi. Avgasrörets kollektor behöver svetsas om. - Växellåda 3-växlad framåt/bakåt. Styrning och körning perfekt. Fick en läcka. - Alla hydrauliska komponenter fungerar bra. - U/C: 80 % …Fiat Allis FD20 Schaktmaskin

År: 1985

- Timme: 10484 - Ripper - U/C: 80 % OK / Pads: 40% - Transmission, styrning och körning perfekt - 6 Cyl FIAT motor. Starta och köra bra men skulle behöva topplockspackning för att kontrolleras (högt tryck i kylaren). Inget vatten i oljan, ingen olja i vattnet. - Rent chassi, fritt från svetsar eller sprickor. - Inget specifikt läckage. - …


Kraftfull kraft för anläggning och gruvdrift: En omfattande guide till schaktmaskiner

Dozrar, även kända som bulldozers, är centrala inom bygg- och gruvindustrin. Dessa robusta maskiner är konstruerade för att flytta stora mängder jord, sten och andra material, vilket gör dem nödvändiga för uppgifter som att rensa mark, bygga vägar och gruvdrift. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena för att köpa dozrar kan avsevärt förbättra ditt projekts effektivitet och produktivitet. Exapro, en ledande marknadsplats online för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av dozrar, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Typer av schaktmaskiner

Dozrar finns i olika konfigurationer för att möta specifika projektbehov. Här är en översikt över huvudtyperna:

Löpbandsdrivna schaktmaskiner

Crawler-dozrar, även kända som banddozrar, är utrustade med kontinuerliga band som ger utmärkt dragkraft på grov, ojämn eller mjuk terräng. De är idealiska för tunga arbetsuppgifter inom bygg- och gruvindustrin.

  • Standardiserade schaktmaskiner: Dessa är mångsidiga maskiner som lämpar sig för en mängd olika uppgifter, inklusive markröjning, vägbyggen och markberedning.
  • Low Ground Pressure (LGP) Crawler Dozers: Utrustade med bredare band för att fördela vikten jämnare, vilket gör dem idealiska för mjuka eller våta markförhållanden.
  • Höghastighetsbandschaktare: Utformade för uppgifter som kräver snabbare förflyttning, t.ex. transporter inom en byggarbetsplats.

Hjulgående schaktmaskiner

Hjulförsedda schaktmaskiner är utrustade med stora, kraftiga däck i stället för band. De ger bättre rörlighet och hastighet på hårda, plana ytor.

  • Standardiserade hjuldrivna schaktmaskiner: Mångsidiga för olika uppgifter, inklusive vägunderhåll, lagerhantering och sanering av platser.
  • Kompakta hjuldrivna schaktmaskiner: Mindre i storlek, idealiska för uppgifter i trånga utrymmen eller stadsområden.

Mini-schaktmaskiner

Minidozrar är mindre versioner av standarddozrar, utformade för lätta arbetsuppgifter och mindre byggarbetsplatser.

  • Minidozrar för bostäder: Lämpliga för landskapsarkitektur, småskalig utgrävning och lättare byggnadsarbeten.
  • Industriella minidozrar: Används i industrier som kräver exakta och lätta jordförflyttningsuppgifter.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en schaktmaskin är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer är bland annat:

Bladtyper

Bladet är en av de mest kritiska komponenterna i en schaktmaskin, och olika bladtyper har olika syften.

  • Straight blad (S-blad): Ett kort blad utan sidovingar, lämpligt för finplanering och enkla jordförflyttningsuppgifter.
  • Universalblad (U-blad): Ett böjt blad med stora sidovingar, perfekt för att skjuta stora mängder material.
  • Semi-universalblad (SU-blad): Kombinerar egenskaper hos S-Blade och U-Blade, vilket ger mångsidighet för olika uppgifter.
  • Vinkelblad: Kan vinklas åt vänster eller höger, lämpligt för uppgifter som kräver att materialet flyttas åt sidan.

Effekt i motorn

Motoreffekten, mätt i hästkrafter (hk), avgör schaktmaskinens förmåga att skjuta på och flytta material. Se till att schaktmaskinen har tillräcklig effekt för dina specifika uppgifter. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer om motoreffekt, vilket hjälper dig att hitta en maskin som matchar dina behov.

Driftsvikt

Driftvikten påverkar schaktmaskinens stabilitet och dragkraft. Tyngre schaktmaskiner är mer stabila och lämpar sig för tunga uppgifter, medan lättare schaktmaskiner ger bättre manövrerbarhet.

Driftsvikt

Typ av band eller däck

.

Tänk på vilken typ av band eller däck som schaktmaskinen använder. Band ger bättre grepp på mjuk eller ojämn terräng, medan däck ger högre hastighet och rörlighet på hårda ytor.

Hydrauliskt system

Ett robust hydraulsystem förbättrar schaktmaskinens lyft- och skjutförmåga. Leta efter maskiner med avancerade hydraulsystem för förbättrad prestanda och effektivitet.

Hydraulsystem

Komfort och reglage i hytten

Moderna schaktmaskiner levereras med ergonomiska hytter och avancerade styrsystem. Funktioner som luftkonditionering, justerbara säten och intuitiva reglage förbättrar förarens komfort och produktivitet.

Ledande varumärken inom schaktmaskiner

Reputerade varumärken garanterar högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på marknaden för schaktmaskiner:

  • Caterpillar: Caterpillar är känt för sina innovativa maskiner med hög precision och erbjuder robusta lösningar som passar för olika bygg- och gruvapplikationer.
  • Komatsu: Komatsus dozrar är kända för sin hållbara och avancerade teknik och är populära i branschen.
  • John Deere: Levererar en rad högpresterande dozrar, kända för sin tillförlitlighet och effektivitet i krävande applikationer.
  • Liebherr: Erbjuder mångsidiga dozrar som kännetecknas av effektivitet och robusthet, lämpliga för storskalig verksamhet.
  • Case: Kända för högkvalitativa maskiner konstruerade för precisions- och höghastighetschaktning, idealiska för komplexa projekt med stora volymer.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket garanterar tillgång till pålitliga maskiner med gott stöd.

Priser på begagnade schaktmaskiner

Kostnaden för begagnade schaktmaskiner varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, märke och specifika egenskaper. Generellt kan priserna variera från flera tiotusentals till flera hundra tusen dollar. Till exempel kan en begagnad Caterpillar D6-doser prissättas runt 50 000 till 150 000 dollar, medan en avancerad Komatsu D375A-6 kan kosta mellan 300 000 och 500 000 dollar. Exapro’s marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Dozrar är oumbärliga maskiner inom bygg- och gruvindustrin och erbjuder effektiva och tillförlitliga lösningar för jordförflyttning och materialhantering. Genom att förstå de olika typerna av dozrar och de viktigaste faktorerna att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en bandschaktare, en hjulschaktare eller en minischaktare gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för dina behov.