Exapro erbjuder vi ett brett urval av begagnade smideshammare, viktiga för att forma och forma metall i olika industrier, inklusive bil-, flyg- och tunga maskiner. Dessa kraftfulla maskiner är designade för att leverera slagkraftiga slag mot metallarbetsstycken, smide dem till önskade former med precision och styrka. Våra smideshammare varierar i pris från €10 000 för basmodeller till €200 000 för avanceradeenheter med hög kapacitet från ledande märken som Anyang, Beche, Lasco och Weingarten. Varje maskin har unika specifikationer som blåsenergi, slaglängd, arbetskapacitet och automationsnivå, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika produktionsbehov.

När du väljer en smideshammare, överväg nyckelfaktorer som typen av metall som smids, erforderlig slagenergi, produktionsvolym och enkel drift och underhåll. Dessa element är avgörande för att uppnå högkvalitativa smidesresultat, optimera produktionseffektiviteten och säkerställa utrustningens hållbarhet. Att investera i våra begagnade smideshammare ger inte bara tillgång till premiummaskiner till avsevärt reducerade priser utan stödjer också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för robust utrustning. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta smideshammaren för att förbättra dina metallformningsoperationer.

Utforska Exapros listor idag för att upptäcka pålitliga smideshammare som ger exceptionell prestanda och värde för dina smidesbehov.

Huta Zigmunt MPM3150 Smide hammare

År:

Typ Pneumatisk
Antal slag/min 110

Huta Zigmunt MPM 1600 Smide hammare

År:

Typ Pneumatisk
Antal slag/min 120

B&S Massey 150 KG Smide hammare

År:

Kapacitet 0,2 T
Antal slag/min 168
Ramslag 480 mm
Motor kraft 11 kW

Banning GOA 2000

År:

Kapacitet 2500 T
Typ Pneumatisk
Ramslag 480 mm
Antal slag/min 135

STANKO MB412 Smide hammare

År:

Kapacitet 0,3 T
Antal slag/min 190
Ramslag 390 mm

Stanko M418

År:

Ramslag 950 mm
Motor kraft 75 kW
Typ Pneumatisk

HUTA ZYGMUNT 6300B Smide hammare

År: 1970

Y.O.M. 1978 Serienummer Kapacitet 7000 kgm Max. slaglängd Slaglängd 850 mm Slaglängd 100 n°/min Längd på matrisens säte i kolven 650 mm Ramens vikt 2500 kg Längd på matrisens säte i matrishållaren 900 mm Min. tjocklek Verktygets tjocklek 300 mm Övre matris max. Vikt 800 kg Arbetshöjd 780 mm Total vikt 64.000 kg

M.I.KALININA M4140A Smide hammare

År:

Kapacitet 1000 T
Antal slag/min 95
Typ Pneumatisk
Motor kraft 75 kW

Stanko M4140A

År: 1985

Ramslag 750 mm
Motor kraft 75 kW
Antal slag/min 103

Banning GOA 3150

År:

Ramslag 520 mm
Antal slag/min 125
Typ Pneumatisk

GFM SXL-13

År:

Kapacitet 640 T
Motor kraft 300 kW
Antal slag/min 620

Durma CNC HAP 35160 Smide hammare

År: 2000

Kapacitet 160 T
Typ Hydraulisk
Ramslag 200 mm

Voronezh (Воронеж) М 4140А

År: ~ 1970

Kapacitet 1 T
Typ Pneumatisk
Motor kraft 75 kW
Ramslag 800 mm
Antal slag/min 103

Beche DGH25

År: 1981

Kapacitet 25 T
Typ Pneumatisk
Ramslag 1200 mm

Lasco KSP 801 Ko

År: 2013

Kapacitet 800 T
Typ Hydraulisk
Ramslag 650 mm
Motor kraft 75 kW


CEVA press

År:

Skärande bromskoppling Öppen skärning Funktionell Kan överföra tillverkning Formens diameter: 100 mm Formlängd: 330 mm Stansdiameter: 80 mm Stanslängd: 125 mm Utkastningslängd: 300 mm Utkast +: 30 mm Mini/maxi tråddiameter (600N/mm²): 8/18 mm Maximal huvuddiameter (600N/mm²): 38 mm Antal positioner (matris exklusive cut): 4 Storlek: 6m x 4m Vikt: 45t Min/Maxi hastighet: 30/70 st/min denna extra information är standard för …

Beche Counter-Rotating Hammer - Dgh 10 000 Beche DGH 10 000

År: 1930

Jag har till salu BECHE Contra-rotary Hammer - DGH 10.000 Ansluten i fungerande skick

Montbard LG 350

År: ~ 1980

Kapacitet 350 T
Ramslag 1000 mm

GFM SX-16

År: 1974

Kapacitet 800 T
Motor kraft 200 kW
Antal slag/min 580


Mastering Metal Forming: A Comprehensive Guide to Forging Hammers

Smidshammare är avgörande komponenter i metallsmideindustrin, som ger den nödvändiga kraften för att forma metallarbetsstycken genom upprepade stötar. Dessa maskiner är viktiga för att producera höghållfasta metallkomponenter som används i olika industrier, inklusive fordon, flyg, konstruktion och tunga maskiner. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena för att köpa smideshammare kan avsevärt förbättra dina metallsmidningsoperationer. Exapro, en ledande onlinemarknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av smideshammare, vilket ger företag tillgång till högkvalitativ utrustning till konkurrenskraftiga priser.

Vad är smideshammare?

Smidshammare är mekaniska anordningar som används för att leverera kontrollerade, högenergislag mot metallarbetsstycken, deformera och forma dem till önskade former. Dessa hammare är en del av smidesprocessen, som innebär att metall värms upp till ett böjligt tillstånd och sedan formas med hjälp av tryckkrafter.

Typer av smideshammare

Smidshammare finns i olika typer och konfigurationer för att möta specifika smidesbehov. Här är en översikt över huvudtyperna:

Släpp smideshammare

Droppsmidehammare är den vanligaste typen, som använder gravitation för att släppa en hammare på arbetsstycket. De är mångsidiga och lämpliga för olika smidestillämpningar.

 • Gravity Drop Hammers: Använd tyngden av hammarhuvudet för att avge slag. Idealisk för enkla smidesuppgifter och mindre produktionsserier.
 • Power Drop Hammers: Använd mekaniska eller hydrauliska system för att öka kraften i hammarslaget. Lämplig för mer krävande smidesapplikationer.

Pneumatiska smideshammare

Pneumatiska smideshammare använder tryckluft för att driva hammaren, vilket ger konsekvent och justerbar kraft. De är kända för sin snabbhet och kontroll.

 • Enkammarpneumatiska hammare: Har en enda luftkammare som ger grundläggande kontroll över slagkraft och hastighet. Idealisk för allmänt smide.
 • Pneumatiska hammare med dubbla kammare: Inkludera en extra luftkammare för mer exakt kontroll och högre slagkrafter. Lämplig för komplexa och höghållfasta smidesuppgifter.

Hydrauliska smideshammare

Hydrauliska smideshammare använder hydrauliskt vätsketryck för att driva hammaren. De erbjuder hög kraft och precision, vilket gör dem idealiska för tunga smidesoperationer.

 • Fasta hydraulhammare: Har ett fast hammarhuvud som ger kraftfulla och konsekventa slag. Lämplig för storskaligt industriellt smide.
 • Mobila hydrauliska hammare: Har ett mobilt hammarhuvud, vilket möjliggör flexibilitet och anpassningsförmåga vid smidesarbeten.

Mekaniska smideshammare

Mekaniska smideshammare använder mekaniska länkar och kammar för att ge kontrollerade slag. De är kända för sin tillförlitlighet och precision.

 • Fjäderbelastade mekaniska hammare: Använd fjädrar för att lagra och frigöra energi, vilket ger konsekventa slag. Idealisk för precisionssmidning.
 • Toggle-Link Mechanical Hammers: Använd en växlingsmekanism för att kontrollera hammarens rörelser, vilket ger hög kraft och noggrannhet. Lämplig för komplicerade smidesuppgifter.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer en smideshammare är det viktigt att överväga specifika egenskaper och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina driftskrav. Nyckelfaktorer inkluderar:

Hamkraft och slagenergi

Hammarkraften och slagenergin avgör smideshammarens kraft och effektivitet. Se till att maskinen kan leverera den kraft som krävs för dina specifika smidesuppgifter, oavsett om det gäller små detaljerade komponenter eller stora, tunga delar. Exapros listor ger detaljerade specifikationer om slagkraft och slagenergi, vilket hjälper dig att hitta en maskin som matchar dina behov.

Slaglängd och hastighet

Slaglängden och hastigheten påverkar effektiviteten och precisionen i smidesprocessen. Leta efter maskiner med justerbara slaglängder och hastigheter för att passa olika material och smideskrav.

Kontrollsystem

Avancerade styrsystem förbättrar precision, konsekvens och effektivitet i smidesprocessen. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt, realtidsövervakning och automatiserade justeringar kan öka produktiviteten avsevärt.

Bygg kvalitet och hållbarhet

Smidehammarens byggkvalitet och hållbarhet är avgörande för långsiktig drifteffektivitet. Maskiner konstruerade av högkvalitativa material, såsom robusta stålramar och slitstarka komponenter, är mer motståndskraftiga mot slitage. Lätt att underhålla design och tillgängliga komponenter förenklar underhållet, minskar stilleståndstider och driftskostnader.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhet är av största vikt vid metallsmideoperationer. Leta efter maskiner med säkerhetsfunktioner som nödstoppsknappar, skyddsanordningar och automatiska avstängningsmekanismer för att skydda förare och utrustning.

Ledande varumärken inom smideshammare

Välkända varumärken säkerställer högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på smideshammarmarknaden:

 • Anyang: Anyang är känd för sina högprecisions- och innovativa smideshammare och erbjuder robusta lösningar som är lämpliga för olika metallsmideapplikationer.
 • KERRIHARD: Kända för sin hållbara och avancerade teknik, KERRIHARDs hammare är populära inom smidesindustrin.
 • Lasco: Tillhandahåller en rad högpresterande smideshammare, kända för sin tillförlitlighet och effektivitet i krävande applikationer.
 • Nakamura Tome: Erbjuder mångsidiga smideshammare som kännetecknas av effektivitet och robusthet, lämpliga för storskaliga operationer.
 • Erie Press Systems: Känt för högkvalitativa maskiner designade för precision och slagkraftig smide, idealiska för komplex produktion och storvolymproduktion.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade märken, vilket säkerställer tillgång till pålitliga och välstödda maskiner.

Prissättning av begagnade smideshammare

Kostnaden för använda smideshammare varierar kraftigt beroende på faktorer som ålder, skick, märke och specifika egenskaper. I allmänhet kan priserna variera från flera tusen till flera hundra tusen dollar. Till exempel kan en begagnad pneumatisk smideshammare från Anyang kosta runt $10 000 till $30 000, medan en avancerad Lasco hydraulisk smideshammare kan kosta mellan $100,000 och $300,000. Exapros marknadsplats erbjuder en rad prissättningsalternativ, vilket ger insyn och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Smidshammare är viktiga verktyg inom smidesindustrin, och erbjuder effektiva och pålitliga lösningar för att forma metallarbetsstycken. Genom att förstå de olika typerna av hammare och nyckelfaktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för att köpa begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en smideshammare, en pneumatisk smideshammare, en hydraulisk smideshammare eller en mekanisk smideshammare, gör Exapros omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för din metallsmideverksamhet.</ p>