Välkommen till Exapro, din destination för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vårt sortiment omfattar mångsidiga och högpresterande trådvalsmaskiner, perfekta för olika applikationer inom metallbearbetningsindustrin.

Priser mellan €10 000 och €60 000, är våra gängvalsmaskiner idealiska för att producera exakta, högkvalitativa gängor på bultar, skruvar och andra metalldelar. Nyckelfunktioner inkluderar höghastighetsdrift, precisionskontroll, robust konstruktion och automationsfunktioner.

Vi presenterar stolt maskiner från topptillverkare som Reed, LMT Fette och Seny. Varje utrustning genomgår rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa högsta prestanda och lång livslängd.

Med Exapro innebär att välja begagnade industrimaskiner att få det bästa värdet för din investering utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Lita på oss för att ge din metallbearbetningsverksamhet möjlighet att nå nya höjder av produktivitet. Utforska vårt breda sortiment idag och låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för dina industriella behov.

Leistritz RR 120 BHF

År: 2010

Max. längd på tråden 85 mm
Min/Max Ø på gängan 120 / 175 mm
Max. sticka 12 T
Motor kraft 7.5 kW


MWM UPW 25 Trådrullningsmaskin

År: 1975

Max. längd på tråden 180 mm
Min/Max Ø på gängan 10/100
Max. sticka 25 T
Motor kraft 10 kW


ROLLWALZTECHNIK 30X-CNC-2AC Trådrullningsmaskin

År: 1999

Max. sticka 30 T
Motor kraft 18 kW
Min/Max Ø på gängan 215

ORT RP30U Trådrullningsmaskin

År:

Max. sticka 30 T
Min/Max Ø på gängan

WANDERER GF 345 x 5000 CNC Trådrullningsmaskin

År: 1989

Max. längd på tråden 5000 mm
Motor kraft 20 kW
Min/Max Ø på gängan 345


VIGEL M65/T

År: 1975

Min/Max Ø på gängan

EX CELL O XK237

År: 2007

Max. längd på tråden 1041.4 mm
Motor kraft 27 kW
Min/Max Ø på gängan

VIRAX 1630 Rörgängningsmaskin

År: 2004

Min/Max Ø på gängan

EX CELL O XK 875

År: 2016

Max. längd på tråden 1930 mm
Min/Max Ø på gängan 60
Max. sticka 40 T

Profiroll URWA 250

År: 2004

Min/Max Ø på gängan

Seny 20 ton Digital press

År:

Max. sticka 20 T
Min/Max Ø på gängan

ORT 3 RP 10 Trådrullningsmaskin

År: 2009

Max. sticka 10 T
Min/Max Ø på gängan

MAGNAGHI 807

År: 1980

Min/Max Ø på gängan Ø 80
Motor kraft 11.18568 kW

ESCOFIER FLEX M 30E Trådrullningsmaskin

År: 2017

Max. sticka 30 T
Min/Max Ø på gängan 1 to 200 mm


MORONI MBR864

År: 1990

Max. längd på tråden 8 mm
Min/Max Ø på gängan 3

ORT RP10C Trådrullningsmaskin

År: 2012

Min/Max Ø på gängan 2-30


Förstå trådrullningsmaskiner på Exapro Metal Machinery Marketplace

På Exapro kopplar vi samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom våra omfattande erbjudanden inkluderar kategorin metallverktygsmaskiner viktig utrustning som gängrullningsmaskiner. Låt oss utforska vad dessa maskiner innebär, deras betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja dem.

Vad är trådrullningsmaskiner?

Gängvalsmaskiner är specialiserade metallbearbetningsverktyg som används för att skapa gängor på cylindriska arbetsstycken, såsom bultar, skruvar och stänger, genom en process som kallas gängvalsning. Till skillnad från gängskärning är gängvalsning en kallformningsprocess som innebär att härdade stålstansar pressas mot arbetsstycket för att plastiskt deformera det till önskad gängform. Denna process ger starkare gängor med bättre ytfinish och ökad utmattningsbeständighet jämfört med skurna gängor.

Typer av trådrullningsmaskiner

  1. Trådrullningsmaskiner för platta gängor: Använd två platta stansar för att rulla gängor på ett arbetsstycke. Lämplig för höghastighetsproduktion av korta gängade delar.
  2. Cylindriska rullmaskiner för gängtråd: Använd cylindriska (runda) stansar för att forma gängor. Idealisk för att tillverka gängor på längre arbetsstycken.
  3. Planetary Thread Rolling Machines: Har en stationär form och flera roterande formar som rullar runt arbetsstycket, lämpliga för kontinuerlig produktion.
  4. Tvåforms- och treformsmaskiner: Dessa maskiner kan utrustas med antingen två eller tre valsformar, beroende på gängprecision och produktionshastighet som krävs.
  5. Gängvalsmaskiner för inmatning och genommatning: Inmatningsmaskiner används för att forma gängor på specifika sektioner av ett arbetsstycke, medan genommatningsmaskiner är till för kontinuerlig gängning längs hela arbetsstyckets längd.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer trådrullningsmaskiner

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara komplicerat, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa nya trådrullningsmaskiner kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för småföretag eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få dessa maskiner till en bråkdel av kostnaden för nya, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnade trådrullningsmaskiner vanligtvis mellan €5 000 och €50 000, vilket återspeglar det utbud som finns tillgängligt när det gäller ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa kontrollprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

Gängvalsmaskiner är avgörande för effektiv och exakt trådtillverkning inom olika industrier. Oavsett om du funderar på att investera i en eller sälja den, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, tillförlitlighet och värde. Ge dig ut på framtidens metallbearbetning med Exapro – där tradition möter innovation.

Huvudfördelar med trådrullningsmaskiner

Gängvalsmaskiner är oumbärliga i metallbearbetningsindustrin på grund av deras många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Överlägsen trådkvalitet

Dessa maskiner producerar gängor med utmärkt ytfinish, högre hållfasthet och större utmattningsbeständighet jämfört med gängor kapade med traditionella metoder.

Hög effektivitet

Gängvalsmaskiner ökar avsevärt hastigheten och effektiviteten i trådtillverkningen, vilket möjliggör stora volymer med minimal manuell inblandning.

Materialbesparingar

Trådrullning är en process utan spån, vilket innebär att det inte finns något materialspill, vilket leder till kostnadsbesparingar och effektivare användning av råvaror.

Mångsidighet

Moderna trådrullningsmaskiner kan hantera olika typer av material, inklusive stål, rostfritt stål, aluminium och mässing, vilket gör dem till värdefulla tillgångar för olika tillverkningsprojekt.

Konsekvent kvalitet

Gängvalsmaskiner ger enhetliga och konsekventa trådar, vilket minskar variationen och säkerställer högkvalitativa resultat över produktionssatser.

Huvudmaskinparametrar för trådrullningsmaskiner

När man utvärderar eller förstår trådvalsmaskiner, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Rullande kapacitet

Maximal diameter och längd på arbetsstyckena som maskinen kan hantera, vilket avgör dess lämplighet för olika gängningsuppgifter.

Trådbreddsintervall

Utbudet av gängstigningar som maskinen kan producera, vilket påverkar dess mångsidighet för olika gängningsapplikationer.

Rullningshastighet

Den hastighet med vilken maskinen kan rulla trådar, vanligtvis mätt i bitar per minut (PPM), vilket påverkar produktionshastigheter och effektivitet.

Märkskonfiguration

Typen och konfigurationen av rullformarna (platta, cylindriska, planetariska) som används i maskinen, vilket påverkar gängornas precision och kvalitet.

Motorkraft

Kraften i maskinens motor, som påverkar dess prestanda och förmåga att hantera olika material och gängningskrav.

Automatiska funktioner

Förekomsten av automatiserade funktioner som programmerbara kontroller, realtidsövervakning och automatiserade utfodringssystem, vilket förbättrar effektiviteten och minskar manuella ingrepp.

Användningsområde för trådrullningsmaskiner

Gängvalsmaskiner, med tanke på deras mångsidighet och kapacitet för högkvalitativ gängproduktion, kan användas inom en mängd områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Fordonsindustrin

Används för att tillverka höghållfasta gängade komponenter som bultar, skruvar och dubbar för fordon.

Aerospace Industry

Tillämpas vid tillverkning av kritiska gängade komponenter för flygplan, vilket säkerställer tillförlitlighet och prestanda.

Konstruktion

Används för att tillverka gängade stänger, bultar och andra fästelement som krävs för byggprojekt.

Industrimaskiner

Tillämpas vid tillverkning av gängade komponenter till olika industriella maskiner och utrustning.

Olje och gas

Används för att gänga rör och slangar, vilket säkerställer säkra anslutningar och motstånd mot högt tryck.

Medicinska apparater

Tillämpas vid tillverkning av precisionsgängade komponenter för medicinsk utrustning och utrustning.

Tillverkare av trådrullningsmaskiner

Flera kända tillverkare inom industrin för metallbearbetningsmaskiner är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av trådrullningsmaskiner:

LMT Fette

LMT Fette är en ledande leverantör av metallbearbetningsmaskiner och erbjuder avancerade trådrullningsmaskiner kända för sin precision och tillförlitlighet.

Tesker Manufacturing Corporation

Tesker är kända för sina högkvalitativa industrimaskiner och tillhandahåller effektiva och mångsidiga trådrullningsmaskiner för olika applikationer.

ORT Italia

Specialiserat sig på trådrullningsmaskiner och erbjuder robusta och precisa maskiner designade för högpresterande operationer.

Reed Machinery, Inc.

Reed Machinery är känt för sitt omfattande utbud av trådvalsningsmaskiner och tillhandahåller pålitlig och effektiv utrustning för metallbearbetningsindustrin.

Salv

Erbjuder avancerad trådrullningsteknik som tillhandahåller högkvalitativa maskiner designade för precision och effektivitet i trådproduktion.

Profiroll Technologies

Specialiserat sig på kallformnings- och trådvalsningsmaskiner och erbjuder mångsidiga och effektiva maskiner som lämpar sig för olika produktionsmiljöer.

När du överväger ett köp eller undersöker trådrullningsmaskiner är det viktigt att undersöka dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika gängningskrav.

Slutsats

Gängvalsmaskiner är ovärderliga tillgångar inom metallbearbetningsindustrin och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för att tillverka gängor på cylindriska arbetsstycken. Oavsett om det är för bil-, flyg-, bygg-, industrimaskiner, olja och gas eller medicinsk utrustning, garanterar dessa maskiner överlägsen gängkvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av trådvalsmaskiner en enkel och pålitlig process, vilket gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – producerar exceptionella gängade komponenter.