Välkommen till Exapro, din destination för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vårt sortiment inkluderar mångsidiga och högpresterande träsvarvar, perfekta för olika applikationer inom träbearbetningsindustrin.

Pris mellan €2 000 och €15 000 är våra träsvarvar idealiska för att svarva, forma och slipa trä för att skapa intrikata design och exakta komponenter. Nyckelfunktioner inkluderar variabel hastighetskontroll, robust konstruktion, justerbara verktygsstöd och automationsalternativ.

Vi presenterar stolt maskiner från topptillverkare som Jet, Powermatic och Vicmarc. Varje utrustning genomgår rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa högsta prestanda och lång livslängd.

Med Exapro innebär att välja begagnade industrimaskiner att få det bästa värdet för din investering utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Lita på oss för att ge din träbearbetningsverksamhet möjlighet att nå nya höjder av kreativitet och produktivitet. Utforska vårt breda sortiment idag och låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för dina industriella behov.

INTOREX TC 1000 Träsvarv

År: 2016

Max svänglängd 1000 mm

INTOREX TMC1500 Träsvarv

År: 2011

Max svänglängd 1500 mm
Max vridning Ø 200 mm

Intorex TMC 1500

År: 2009

Max svänglängd 1500 mm
Driftläge Automatisk
Spindelmotor 12 kW
Max vridning Ø 200 mm
Spindelhastighet 1500 rpm

Intorex TMC 1500 Träsvarv

År: 2008

Max svänglängd 1500 mm
Driftläge Automatisk
Spindelmotor 12 kW
Max vridning Ø 200 mm
Spindelhastighet 1500 rpm

OPTIturn TH 3309D Drehbank Träsvarv

År: 2019

Max svänglängd 430 mm
Avstånd mellan centra 13 mm
Driftläge Manuell

CENTAURO T-STAR Träsvarv

År: 2018

Driftläge Automatisk
Avstånd mellan centra 1600 mm

BG WOODLATHE MACHINE 4 Axis

År: 2021

Max svänglängd 1200 mm
Driftläge Automatisk
Spindelhastighet 5000 rpm
Max vridning Ø 220 mm
Avstånd mellan centra 1250 mm
Spindelmotor 5.5 kW

Gacela rullsvarv 1200 mm bred x 800 mm diameter

År: 2000

Gacela svarv för att varva upp trä. Den har kapacitet för banor 1200 mm breda x 800 mm i diameter. Inkluderar drivrem för plåten, två 80%-blad och metallstruktur för lyft. Den fungerar perfekt och kan ses när som helst.

Genini Kafiro ACE-RE

År:

Max svänglängd 1200 mm
Driftläge Manuell
Max vridning Ø 150 mm

Centauro TA/Winner 1600 Låga arbetstider

År: 1998

Max svänglängd 1600 mm
Driftläge Automatisk
Spindelhastighet 4500 rpm
Max vridning Ø 250 mm
Avstånd mellan centra 1600 mm
Spindelmotor 8.5 kW

Mastec MWL0315CELS

År: 2022

Max svänglängd 1500 mm
Driftläge Automatisk
Max vridning Ø 300 mm
Spindelhastighet 3500 rpm

Italy/China 800-1350

År: 2017

Max svänglängd 1400 mm
Driftläge Halvautomatisk
Spindelhastighet 500 rpm
Max vridning Ø 900 mm
Avstånd mellan centra 1500 mm
Spindelmotor 52 kW

Locatelli MK-LL

År: 1995

Max svänglängd 1300 mm
Max vridning Ø 120 mm

Hempel CKE-15

År: 1984

Max svänglängd 15000 mm
Driftläge Automatisk
Max vridning Ø 150 mm


Förstå träsvarvar på Exapro Woodworking Machinery Marketplace

På Exapro kopplar vi samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom vårt omfattande utbud inkluderar kategorin träbearbetningsmaskiner viktig utrustning som träsvarvar. Låt oss utforska vad dessa maskiner innebär, deras betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja dem.

Vad är träsvarvar?

Träsvarvar är specialiserade träbearbetningsmaskiner utformade för att rotera en träbit längs dess axel för att utföra olika operationer såsom skärning, slipning, räffling, borrning eller deformation, med hjälp av verktyg som appliceras på arbetsstycket för att skapa ett objekt med symmetri om den axeln. Träsvarvar är viktiga för att tillverka runda och cylindriska föremål som bordsben, skålar, spindlar och mer.

Typer av träsvarvar

  1. Minisvarvar: Kompakta svarvar utformade för små projekt, idealiska för hobbyister och små verkstäder.
  2. Midi-svarvar: Större än minisvarvar men ändå portabel, lämplig för medelstora projekt och mer avancerade träbearbetningsuppgifter.
  3. Svarvar i full storlek: Stora, kraftfulla maskiner designade för tunga och professionella träbearbetningsapplikationer, som kan hantera större arbetsstycken.
  4. CNC träsvarvar: CNC-svarvar (Computer Numerical Control) som automatiserar svarvprocessen och säkerställer hög precision och repeterbarhet för komplexa konstruktioner.
  5. Bänksvarvar: Bärbar och kan monteras på en arbetsbänk, lämplig för små till medelstora projekt.
  6. Kopieringssvarvar: Designad för att replikera mönster och former, perfekt för att producera identiska spindlar eller andra replikerade delar.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer träsvarvar

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara komplicerat, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa nya träsvarvar kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för småföretag eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få dessa maskiner till en bråkdel av kostnaden för nya, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnade träsvarvar vanligtvis mellan €1 000 och €20 000, vilket återspeglar det utbud som finns tillgängligt när det gäller ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa kontrollprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

Träsvarvar är avgörande för effektiva och exakta träsvarvningsoperationer inom olika industrier. Oavsett om du funderar på att investera i en eller sälja den, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, tillförlitlighet och värde. Ge dig ut i framtiden för träbearbetning med Exapro – där tradition möter innovation.

Huvudfördelar med träsvarvar

Träsvarvar är oumbärliga i träbearbetningsindustrin på grund av deras många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Mångsidighet

Träsvarvar kan hantera ett brett utbud av träsvarvningsuppgifter, från små komplicerade konstruktioner till stora, tunga projekt, vilket gör dem till värdefulla tillgångar för olika träbearbetningsapplikationer.

Precision

Avancerade träsvarvar erbjuder exceptionell noggrannhet och repeterbarhet, vilket säkerställer att varje del uppfyller exakta specifikationer och kvalitetsstandarder.

Ökad effektivitet

Genom att automatisera och effektivisera träsvarvningsprocessen ökar svarvarna avsevärt produktionshastigheten och minskar manuellt arbete.

Kostnadsbesparingar

Genom att förbättra produktiviteten och minska avfallet bidrar träsvarvar till att sänka produktionskostnaderna och öka den totala lönsamheten.

Förbättrad kreativitet

Träsvarvar låter hantverkare skapa komplexa och detaljerade mönster, vilket utökar de kreativa möjligheterna inom träbearbetning.

Huvudmaskinparametrar för träsvarvar

När man utvärderar eller förstår träsvarvar, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Sving över sängen

Den maximala diametern på arbetsstycket som kan vändas på svarven, mätt över bädden.

Avstånd mellan centra

Den maximala längden på arbetsstycket som kan monteras mellan topp- och ändstockens mitt.

Spindelhastighet

Omfånget av hastigheter med vilka spindeln kan rotera, vilket påverkar svarvens förmåga att hantera olika typer av trä och svarvningsuppgifter.

Motorkraft

Kraften i maskinens motor, som avgör dess förmåga att hantera större och tätare träbitar.

Verktygsvila

Stödet för skärverktyget, som kan justeras i olika lägen för att underlätta olika typer av skärningar.

Sänglängd

Längden på svarvbädden, som påverkar den maximala längden på arbetsstycket som kan rymmas.

Användningsområde för träsvarvar

Träsvarvar, med tanke på deras mångsidighet och kapacitet för högkvalitativ träsvarvning, kan användas inom en mängd områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Möbeltillverkning

Används för att skapa runda och cylindriska komponenter som bordsben, stolspindlar och dekorativa element i möbler.

Hantverk

Perfekt för att producera handgjorda föremål som skålar, pennor och konstnärliga träsvarvningsprojekt.

Musikinstrument

Tillämpas vid tillverkning av trädelar till musikinstrument, inklusive trumskal, gitarrhalsar och träblåsinstrument.

Konstruktion

Används för att tillverka arkitektoniska komponenter som pelare, balustrar och nypelare.

Anpassad träbearbetning

Perfekt för anpassade projekt som kräver unik design och exakt träsvarvning.

Tillverkare av träsvarvar

Flera kända tillverkare inom träbearbetningsmaskinindustrin är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av träsvarvar:

Powermatic

En ledande leverantör av träbearbetningsmaskiner, Powermatic erbjuder avancerade träsvarvar kända för sin precision och tillförlitlighet.

Jet

Jet är känt för sina högkvalitativa industrimaskiner och tillhandahåller effektiva och mångsidiga träsvarvar för olika applikationer.

Laguna Tools

Specialiserat sig på träbearbetningsmaskiner och erbjuder robusta och exakta träsvarvar avsedda för högpresterande arbeten.

Grizzly Industrial

Kända för sitt omfattande utbud av träbearbetningsmaskiner, tillhandahåller Grizzly Industrial pålitliga och effektiva träsvarvar för träbearbetningsindustrin.

Enkelvägs

Erbjuder avancerad träbearbetningsteknik som ger högkvalitativa träsvarvar utformade för precision och effektivitet vid träsvarvning.

Spela in ström

Specialiserat sig på träbearbetningsmaskiner och erbjuder mångsidiga och effektiva träsvarvar lämpliga för olika produktionsmiljöer.

När du överväger ett köp eller undersöker träsvarvar är det viktigt att undersöka dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika träbearbetningskrav.

Slutsats

Träsvarvar är ovärderliga tillgångar inom träbearbetningsindustrin, och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för ett brett utbud av träsvarvningsuppgifter. Oavsett om det gäller möbeltillverkning, hantverk, musikinstrument, konstruktion eller anpassad träbearbetning, garanterar dessa maskiner överlägsen produktkvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av träsvarvar en enkel och pålitlig process som gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – producerar exceptionella träbearbetningsprodukter.