Exapro erbjuder vi ett omfattande sortiment av begagnad borrutrustning, nödvändig för olika tillämpningar inom bygg- och gruvindustrin. Dessa maskiner är konstruerade för att borra hål i jorden för uppgifter som grundläggning, mineralprospektering och brunnsborrning. Våra borrutrustningar varierar i pris från 15.000 euro för basmodeller till 500.000 euro för avancerade enheter med hög kapacitet från ledande varumärken som Atlas Copco, Sandvik, Boart Longyear och Vermeer. Varje maskin har unika specifikationer som borrdjup, borrhålsdiameter, kraftkälla och automationsnivå, vilket säkerställer att de uppfyller dina specifika operativa krav.

När du väljer borrutrustning bör du ta hänsyn till viktiga faktorer som typ av terräng, erforderligt borrdjup och borrhålsdiameter, maskinens kraft och effektivitet samt enkelt underhåll. Dessa element är avgörande för att uppnå exakt och effektiv borrning, optimera produktiviteten och säkerställa utrustningens hållbarhet. Att investera i vår begagnade borrutrustning ger inte bara tillgång till högkvalitativa maskiner till avsevärt reducerade priser utan stöder också hållbara metoder genom att förlänga livscykeln för robusta maskiner. Lita på Exapros engagemang för utmärkt kundservice och hitta den perfekta borrutrustningen för att förbättra din bygg- och gruvverksamhet.

Utforska Exapro& 

Utforska Exapro’s listor idag för att upptäcka pålitlig borrutrustning som levererar exceptionell prestanda och värde för dina borrningsbehov.


Vermeer D24X40 NAVIGATOR Utrustning för borrning Låga arbetstider

År: 1999

VERMEER D24X40 NAVIGATOR Horisontell riktad borrmaskin Roterande hydraulisk, horisontell borrningsdriven - Årsmodell 1999 - Arbetstimmar ca 2.500 - Dragkraft/tryckkraft: 12,7 t - 124,6 kN - Maximalt vridmoment: 5.694,4 Nm - Komplett anläggning organiserad i 6m container - 3 m stänger - n.22 (66 m) - Dubbelt bogseringshuvud - Cummins 6-cylindrig motor - Kompressor - Högtryckspump - 3-stegs automatisk slangvinda - …

ELLETTARI GEOTECNICA EG 2312-8DR Utrustning för borrning Låga arbetstider

År: 1997

GEOTECNICA ELLETTARI borrmaskin modell EG 2312-8DR Hydraulisk roterande, horisontell borrning Driven - År 97 - arbetade timmar 4.100 - Piloterade stänger inkluderade n.23 i mt. 3 - diameter mm. 76 - Vridmoment: 800-900 kgm/cm2 - Dragkraft: 17 ton. - Djup i vertikalt läge: max mt. 200 - Djup i horisontellt läge: Ingen begränsning - Klämma: mm. 120 - Slädens mått: …

Atlas-Copco BOOMER 353 ES Antideflagrante Utrustning för borrning

År: 1997

Borrmaskin, Jumbo Atlas-Copco Rocket Boomer 353 ES Explosionsskyddad - 3 bommar - År: 97 - EXPLOSIONSSÄKER Se specifikationer i pdf-bilaga

Krupp DHR 92 GCR Utrustning för borrning

År:

inbyggd kompressor Stark Deutz 6-cylindrig turbomotor dammuppsamlare inga bitar tillgängliga i mycket gott skick

Påverkande precision: En omfattande guide till borrutrustning inom bygg- och gruvindustrin

Borrutrustning är nödvändig inom bygg- och gruvindustrin och ger den kraft och precision som krävs för att skapa hål och tunnlar för olika tillämpningar. Från prospektering till utgrävning ökar borrutrustningen produktiviteten, säkerställer säkerheten och stöder storskalig verksamhet. Att förstå de olika typerna, funktionerna och övervägandena vid köp av borrutrustning kan avsevärt förbättra projektets effektivitet och resultat. Exapro, en ledande online-marknadsplats för begagnade industrimaskiner, erbjuder ett brett urval av borrutrustning, vilket ger företag tillgång till högkvalitativa maskiner till konkurrenskraftiga priser.

Typer av borrningsutrustning

Borrutrustning finns i olika typer och konfigurationer för att möta specifika projektbehov. Här följer en översikt över de viktigaste typerna:

Roterande borriggar

Rotationsborriggar används ofta för att borra djupa hål i jorden, vanligtvis för prospektering och utvinning av olja och gas samt för geotermisk borrning och borrning av vattenbrunnar.

  .
  • Landbaserade roterande riggar: Dessa riggar används för landbaserad borrning och är mycket mångsidiga och kan användas i olika terränger.
  • Offshore roterande riggar: Dessa riggar är konstruerade för borrning under havsbotten och är nödvändiga för olje- och gasutvinning till havs.

Percussion-borriggar

Percussion-borriggar använder en hammarverkan för att bryta igenom berg och jord. De används ofta inom gruv- och anläggningsindustrin för att skapa spränghål och andra tillämpningar.

 • Borriggar med kabelverktyg: Använd en tung borrkrona som lyfts och släpps upprepade gånger för att krossa sten och jord. Lämplig för borrning av vattenbrunnar och grunda oljekällor.
 • Top-Hammer Drilling Rigs: Använder en hammare i toppen av borrsträngen för att driva borrkronan in i berget. Idealisk för ovanjordsborrning och stenbrytning.

DTH (Down-The-Hole) borriggar

DTH-borriggar använder en pneumatisk hammare som är placerad direkt bakom borrkronan, vilket ger effektiv borrning i hårda bergformationer.

 • DTH-borriggar för ovanjordsborrning: Används för dagbrott, stenbrott och bygg- och anläggningsarbeten. De erbjuder hög penetrationshastighet och precision.
 • DTH-borriggar för underjordsborrning: Dessa riggar är konstruerade för underjordisk gruvdrift och är kompakta och manövrerbara för att kunna navigera i trånga utrymmen.

Direktionella borriggar

Direktionella borriggar gör det möjligt att borra i flera vinklar, snarare än bara vertikalt. Denna teknik är avgörande för att komma åt svåråtkomliga resurser och minimera ytstörningar.

 • Horisontella riktade borriggar (HDD): Används för att installera pipelines, kablar och ledningar under hinder som floder och vägar.
 • Multilaterala borriggar: Möjliggör borrning av flera brunnar från en enda plats, vilket ökar effektiviteten och minskar miljöpåverkan.

Auger-borriggar

Augerborriggar använder en spiralformad skruv för att avlägsna material från borrhålet. De används ofta för miljöprovtagning, geotekniska undersökningar och byggprojekt.

 • Lastbilsmonterade skruvborriggar: Ger god rörlighet och är idealiska för grunda borrningar på olika platser.
 • Fälgburna skruvborriggar: Erbjuder stabilitet och är lämpliga för utmanande terräng och trånga utrymmen.

Exapro erbjuder en mängd olika typer av dessa borrutrustningstyper, vilket säkerställer att företag kan hitta maskiner som uppfyller deras specifika operativa behov.

Nyckelfunktioner och specifikationer

När du väljer borrutrustning är det viktigt att ta hänsyn till specifika funktioner och specifikationer för att säkerställa att maskinen uppfyller dina operativa krav. Viktiga faktorer är bland annat:

Borrdjup och diameter

Borrdjupet och borrdiametern avgör storleken och omfattningen på det borrprojekt som utrustningen kan hantera. Säkerställ att maskinen kan uppfylla dina specifika borrningskrav, oavsett om det gäller djupa oljekällor eller grunda geotekniska undersökningar. Exapro’s listor ger detaljerade specifikationer om borrdjup och diameter, vilket hjälper dig att hitta en maskin som matchar dina behov.

Kraft och vridmoment

Borrutrustningens kraft och vridmoment är avgörande för effektiv borrning i olika jord- och bergformationer. Högre effekt och vridmoment gör att maskinen kan tränga igenom hårdare material mer effektivt.

Rörlighet och stabilitet

Rörlighet och stabilitet är avgörande för borrutrustning, särskilt i utmanande terräng och på avlägsna platser. Överväg om du behöver lastbilsmonterade, bandmonterade eller stationära riggar baserat på din driftsmiljö.

Automation och styrning

Avancerade automations- och styrsystem förbättrar precision, konsekvens och effektivitet i borrningsarbetet. Funktioner som programmerbara inställningar, pekskärmsgränssnitt, realtidsövervakning och automatiserade justeringar kan avsevärt öka produktiviteten och säkerställa konsekventa resultat. Exapro’s plattform omfattar maskiner med olika automationsnivåer, så att du kan hitta rätt balans mellan funktionalitet och användarvänlighet.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhet är av yttersta vikt vid borrning. Leta efter maskiner med säkerhetsfunktioner som nödstoppsknappar, skyddsskärmar och automatiska avstängningsmekanismer för att skydda operatörer och utrustning.

Säkerhetsfunktioner

Hållbarhet och underhåll

Maskinens hållbarhet och dess underhållskrav är avgörande för långsiktig driftseffektivitet. Maskiner som är tillverkade av högkvalitativa material, som härdat stål och robusta legeringar, är mer motståndskraftiga mot slitage. Konstruktioner som är lätta att underhålla och lättillgängliga komponenter förenklar underhållet, vilket minskar stilleståndstiden och driftskostnaderna. Exapro tillhandahåller information om begagnade maskiners skick och underhållshistorik, vilket underlättar ett välgrundat beslutsfattande.

Ledande varumärken inom borrutrustning

Reputabla varumärken garanterar högre kvalitet och bättre support. Här är några av de främsta varumärkena på marknaden för borrutrustning:

 • Atlas Copco: Atlas Copco är känt för sina innovativa maskiner med hög precision och erbjuder robusta lösningar som passar för olika borrningsapplikationer.
 • Sandvik: Sandviks maskiner är kända för sin hållbara och avancerade teknik och är populära inom gruv- och anläggningsindustrin.
 • Boart Longyear: Tillhandahåller ett sortiment av högpresterande borriggar, kända för sin tillförlitlighet och effektivitet i krävande applikationer.
 • Epiroc: Erbjuder mångsidig borrutrustning som kännetecknas av effektivitet och robusthet, lämplig för storskaliga operationer.
 • Vermeer: Kända för högkvalitativa maskiner avsedda för precisions- och höghastighetsborrning, idealiska för komplexa projekt med stora volymer.

Exapro har utrustning från dessa och andra välrenommerade varumärken, vilket garanterar tillgång till pålitliga maskiner med gott stöd.

Priser på begagnad borrutrustning

Kostnaden för begagnad borrutrustning varierar mycket beroende på faktorer som ålder, skick, märke och specifika egenskaper. Generellt kan priserna variera från flera tusen till flera hundra tusen dollar. Till exempel kan en begagnad Atlas Copco Surface DTH-rigg kosta mellan 50 000 och 150 000 dollar, medan en avancerad Sandvik rotationsborrigg kan kosta mellan 200 000 och 500 000 dollar. Exapro’s marknadsplats erbjuder en rad olika prissättningsalternativ, vilket ger transparens och konkurrenskraftiga erbjudanden för köpare.

Slutsats

Borrutrustning är nödvändig för olika bygg- och gruvapplikationer och erbjuder effektiva och tillförlitliga lösningar för att skapa hål och tunnlar. Genom att förstå de olika typerna av borrmaskiner och viktiga faktorer att tänka på vid inköp kan företag fatta välgrundade beslut som förbättrar deras operativa kapacitet. Exapro erbjuder en omfattande plattform för inköp av begagnade maskiner av hög kvalitet, med detaljerade listor och konkurrenskraftiga priser. Oavsett om du behöver en rotationsborrigg, en slagborrigg, en DTH-borrigg eller en riktad borrigg, gör Exapro’s omfattande lager och användarvänliga gränssnitt det enkelt att hitta rätt utrustning för dina behov.