Välkommen till Exapro, din destination för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vårt sortiment inkluderar mångsidiga och högpresterande vävstolar, perfekta för olika applikationer inom textilvävindustrin.

Priser mellan €10 000 och €100 000, är våra vävstolar idealiska för att producera ett brett utbud av vävda tyger med precision och effektivitet. Nyckelfunktioner inkluderar höghastighetsdrift, avancerade fällningsmekanismer, robust konstruktion och automationsalternativ.

Vi presenterar stolt maskiner från topptillverkare som Dornier, Picanol och Tsudakoma. Varje utrustning genomgår rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa högsta prestanda och lång livslängd.

Med Exapro innebär att välja begagnade industrimaskiner att få det bästa värdet för din investering utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Lita på oss för att ge din textilvävning möjlighet att nå nya höjder av produktivitet. Utforska vårt breda sortiment idag och låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för dina industriella behov.

Lindauer Dornier GmbH HTVS 8/J

År: 1994

Arbetsbredd 1800 cm
Antal balkar 2688


Jacob Muller NF53 Velvet nålvävstol

År: 2005

Arbetsbredd 27 cm
Antal balkar
Antal axlar 16

Picanol OMP800-F-2-P vävstol

År: 2006

Arbetsbredd 220 cm
Antal balkar

Picanol OMP800-F-2-P vävstol

År: 2006

Arbetsbredd 280 cm
Antal balkar

itema a9500 vävstol

År: 2018

Arbetsbredd 220 cm
Antal spakar 12
Antal balkar 22
Antal färger 4
Antal axlar 12
Rörelse dobby


Picanol Omni 4FR

År: 1998

Arbetsbredd 220 cm
Antal balkar
Antal färger 4
Rörelse dobby

Mythos E-TEC

År: 2005

Arbetsbredd 220 cm
Antal balkar
Antal färger 6
Rörelse dobby

Nålstansmaskin Fehrer NL9RS

År: 1983

Arbetsbredd 260 cm
Antal balkar

Wafios VDF 80 Kedjelänksmaskin

År: 1978

Arbetsbredd 400 cm
Antal balkar

Nålstansmaskin DILO OD-SV 25

År: 1988

Arbetsbredd 250 cm
Antal balkar

ELM VEGA KL 4000

År: 2001

Arbetsbredd 400 cm
Antal balkar

COMETA T11-20/R

År: 2020

Antal balkar 20

Picanol OMNI PLUS 800-2P vävstol

År: 2006

Arbetsbredd 280 cm
Antal spakar 6
Rörelse kam
Antal färger 2
Antal balkar

Somet Super Excel

År: 2001

Arbetsbredd 190 cm
Antal axlar 1.5
Antal färger 8
Antal balkar 1.5

Picanol Pat vävstol

År: 1992

Antal balkar

Wafios vävvävmaskin

År: 2002

Arbetsbredd 100 cm
Antal balkar

GESA Vävvävmaskin

År: 1977

Arbetsbredd 250 cm
Antal balkar

Somet Alpha

År: 2003

Arbetsbredd 190 cm
Antal spakar 20
Antal balkar 1
Antal färger 4
Antal axlar 1


Förstå vävstolar på Exapro Textile Machinery Marketplace

På Exapro kopplar vi samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom vårt omfattande utbud inkluderar kategorin textilmaskiner viktig utrustning som vävstolar. Låt oss utforska vad dessa maskiner innebär, deras betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja dem.

Vad är vävstolar?

Vävstolar är vävmaskiner som används för att sammanfläta två uppsättningar trådar, varpen och väften, för att producera textilier. De är grundläggande i textilindustrin och möjliggör massproduktion av tyger för kläder, hemtextilier och industriella applikationer. Vävstolar finns i olika typer och konfigurationer, var och en lämpad för specifika typer av vävning och tygproduktion.

Typer av vävstolar

  1. Shuttle vävstolar: Traditionella vävstolar som använder en skyttel för att bära inslagstråden genom varpen. Kända för sin förmåga att producera högkvalitativa tyger men med lägre hastigheter.
  2. Skyddlösa vävstolar: Inkludera flera typer som gripvävstolar, projektilvävstolar och luftjetvävstolar, som inte använder en skyttel och är kända för högre hastighet och effektivitet.
  3. Rapiervävstolar: Använd en griparanordning för att bära inslagstråden genom varpen, vilket möjliggör tillverkning av ett brett utbud av tyger, inklusive intrikata mönster.
  4. Projektilvävstolar: Använd en liten projektil för att bära inslagstråden, lämplig för vävning av tunga och täta tyger.
  5. Air-Jet Looms: Använd en luftstråle för att driva inslagstråden genom varpen, idealisk för höghastighetsproduktion av lätta tyger.
  6. Water-Jet Looms: Använd vatten för att bära väfttråden, som vanligtvis används för syntetiska fibrer.
  7. Jacquard-vävstolar: Utrustad med en Jacquard-maskin som möjliggör produktion av komplexa mönster och mönster genom att kontrollera individuella varptrådar.
  8. Dobby-vävstolar: Liknar Jacquard-vävstolar men med en enklare mekanism för att kontrollera varptrådarna, lämplig för att skapa geometriska mönster.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer vävstolar

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara komplicerat, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa nya vävstolar kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för småföretag eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få dessa maskiner till en bråkdel av kostnaden för nya, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnade vävstolar vanligtvis mellan €10 000 och €200 000, vilket återspeglar det utbud som finns tillgängligt när det gäller ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa granskningsprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

Vävstolar är avgörande för effektiv och exakt tygproduktion inom olika branscher. Oavsett om du funderar på att investera i en eller sälja den, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, tillförlitlighet och värde. Ge dig in i framtiden för textilproduktion med Exapro – där tradition möter innovation.

Huvudfördelar med vävstolar

Vävstolar är oumbärliga i textilindustrin på grund av deras många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Hög effektivitet

Moderne vävstolar möjliggör höghastighetsproduktion, vilket avsevärt ökar produktiviteten och minskar manuellt arbete.

Mångsidighet

Vävstolar kan hantera olika typer av garn och producera ett brett utbud av tyger, från enkla vävningar till komplexa mönster.

Precision

Avancerade vävstolar säkerställer exakt kontroll över vävprocessen, vilket resulterar i högkvalitativa tyger med konsekvent textur och styrka.

Kostnadsbesparingar

Genom att automatisera vävprocessen minskar vävstolar arbetskostnaderna och förbättrar den totala produktiviteten, vilket leder till kostnadsbesparingar på lång sikt.

Förbättrade designmöjligheter

Jacquard- och dobbyvävstolar möjliggör produktion av intrikata mönster och mönster, vilket utökar de kreativa möjligheterna inom textilproduktion.

Maskinparametrar för vävstolar

När man utvärderar eller förstår vävstolar, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Vävbredd

Den maximala vävbredden vävstolen kan producera, vilket avgör dess lämplighet för olika typer av textilier.

Hastighet

Vävstolens arbetshastighet, vanligtvis mätt i plockningar per minut (PPM), vilket påverkar produktionshastigheter och effektivitet.

Typ av väftinsättning

Den metod som används för att sätta in väfttråden, såsom skyttel, gripare, luftstråle eller vattenstråle, vilket påverkar typen av tyger som produceras och maskinens effektivitet.

Warp Control

Förmågan att kontrollera och justera varptrådarnas spänning och rörelse, vilket påverkar kvaliteten och precisionen hos det vävda tyget.

Automatisk nivå

Graden av automatisering, från manuell till helautomatisk (CNC), som påverkar användarvänlighet, repeterbarhet och integrering i produktionslinjer.

Designfunktioner

Vävstolens förmåga att producera komplexa mönster och mönster, särskilt relevanta för jacquard- och dobbyvävstolar.

Användningsområde för vävstolar

Vävstolar, med tanke på deras mångsidighet och kapacitet för högkvalitativ tygproduktion, kan användas inom en mängd områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Klädindustri

Används för att tillverka olika typer av tyger för kläder, från grundläggande vävningar till invecklade mönster.

Hemtextilier

Appliceras i tillverkning av tyger för hemmabruk, inklusive sängkläder, gardiner, klädsel och handdukar.

Industriella textilier

Används för att skapa specialiserade tyger för industriella tillämpningar, såsom geotextilier, fordonstextilier och skyddskläder.

Dekorativa textilier

Tillämpas vid tillverkning av dekorativa tyger för inredning, inklusive väggbeklädnader, gobelänger och anpassade mönster.

Tekniska textilier

Används för att väva högpresterande tyger för tekniska tillämpningar, inklusive medicinska textilier, sporttextilier och smarta textilier.

Tillverkare av vävstolar

Flera kända tillverkare inom textilmaskinindustrin är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av vävstolar:

Pikanol

Picanol är en ledande leverantör av vävmaskiner och erbjuder avancerade vävstolar kända för sin precision och tillförlitlighet.

Dörnigare

Dornier är kända för sina högkvalitativa industrimaskiner och tillhandahåller effektiva och mångsidiga vävstolar för olika applikationer.

Tsudakoma

Specialiserat sig på textilmaskiner och erbjuder robusta och exakta vävstolar designade för högpresterande operationer.

Smit

Smit är känt för sitt omfattande utbud av vävstolar och tillhandahåller pålitlig och effektiv utrustning för textilindustrin.

Toyota

Erbjuder avancerad vävteknik som ger högkvalitativa vävstolar designade för precision och effektivitet i textilproduktion.

Artikel

Specialiserat sig på vävmaskiner och erbjuder mångsidiga och effektiva vävstolar som lämpar sig för olika produktionsmiljöer.

När du överväger ett köp eller undersöker vävstolar är det viktigt att undersöka dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika vävningskrav.

Slutsats

Vävstolar är ovärderliga tillgångar inom textilindustrin, och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för att producera ett brett utbud av tyger. Oavsett om det gäller kläder, hemtextilier, industriella textilier, dekorativa textilier eller tekniska textilier, garanterar dessa maskiner överlägsen produktkvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av vävstolar en enkel och pålitlig process som gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – producerar exceptionella tyger.