Välkommen till Exapro, din destination för begagnade industrimaskiner av hög kvalitet. Vårt sortiment inkluderar mångsidiga och högpresterande Jacquardvävstolar, perfekta för olika applikationer inom textilvävindustrin.

Priser mellan €20 000 och €150 000, våra Jacquardvävstolar är idealiska för att skapa intrikata och detaljerade vävda mönster med precision och effektivitet. Nyckelfunktioner inkluderar avancerade elektroniska Jacquard-mekanismer, höghastighetsdrift, robust konstruktion och automationsalternativ.

Vi presenterar stolt maskiner från topptillverkare som Stäubli, Bonas och Müller. Varje utrustning genomgår rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa högsta prestanda och lång livslängd.

Med Exapro innebär att välja begagnade industrimaskiner att få det bästa värdet för din investering utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda. Lita på oss för att ge din textilvävning möjlighet att nå nya höjder av kreativitet och produktivitet. Utforska vårt breda sortiment idag och låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för dina industriella behov.

Picanol Bonas Picanol GTM-A-AS, Bonas BLJ, ASJ, IBJ Vävstol med jacquard

År: ~ 1992

Arbetsbredd 0 cm
Antal balkar 2
Antal färger 2

VAMATEX LEONARDO SILVER 190 cm Vävstol med jacquard

År: 2005

Arbetsbredd 190 cm
Antal balkar
Antal färger 8Sulzer G6200 Vävstol med jacquard

År: 2000

Arbetsbredd 190 cm
Antal spakar 16
Antal balkar 0
Antal färger 8
Antal axlar 12
Rörelse dobby

SOMET ALPHA PGA Vävstol med jacquard

År: 2007

Arbetsbredd 320 cm
Antal axlar 20
Rörelse dobby
Antal färger 8
Antal balkar 2

SOMET ALPHA PGA Vävstol med jacquard

År: 2007

Arbetsbredd 220 cm
Antal axlar 20
Rörelse dobby
Antal färger 12
Antal balkar 2

PICANOL GAMMA Vävstol med jacquard

År: 2000

Arbetsbredd 100 cm
Antal spakar 20
Antal balkar
Antal färger 4
Antal axlar 20
Rörelse dobby

Dornier HTVS Vävstol med jacquard

År: 1999

Arbetsbredd 190 cm
Antal axlar 1
Antal färger 8
Antal balkar 2

PICANOL GAMMAX Vävstol med jacquard

År: 2007

Arbetsbredd 190 cm
Antal spakar 20
Antal balkar 3
Antal färger 8
Antal axlar 20
Rörelse dobby

PICANOL OPTIMAX Vävstol med jacquard

År: 2008

Arbetsbredd 210 cm
Antal spakar 10
Antal balkar 2
Antal färger 8
Antal axlar 20
Rörelse dobby


DORNIER PTV Vävstol med jacquard

År: 2000

Arbetsbredd 190 cm
Antal balkar
Antal färger 8


VAMATEX SILVER HS Vävstol med jacquard

År: 2007

Arbetsbredd 360 cm
Antal spakar 20
Antal balkar
Antal färger 8
Antal axlar 20
Rörelse dobby

SULZER P7100 Vävstol med jacquard

År:

Arbetsbredd 430 cm
Antal spakar 6
Antal färger 1
Antal balkar


Förstå Jacquard-vävstolar på Exapro Textile Machinery Marketplace

På Exapro kopplar vi samman proffs med industriella maskinlösningar i toppklass. Inom vårt omfattande utbud inkluderar kategorin textilmaskiner viktig utrustning som Jacquard Looms. Låt oss utforska vad dessa maskiner innebär, deras betydelse och varför Exapro är den idealiska marknadsplatsen för att köpa eller sälja dem.

Vad är Jacquard Looms?

Jacquardvävstolar är avancerade vävmaskiner utrustade med en Jacquard-mekanism som gör det möjligt att skapa intrikata mönster och mönster i tyger. Denna mekanism möjliggör individuell kontroll av varje varptråd, vilket gör det möjligt att producera komplexa och detaljerade textildesigner som inte är genomförbara med traditionella vävstolar. Jacquardvävstolar är en integrerad del av textilindustrin för tillverkning av högkvalitativa, dekorativa tyger som används inom mode, klädsel och olika tekniska tillämpningar.

Typer av Jacquard-vävstolar

  1. Mekaniska jacquardvävstolar: Använd hålkort för att kontrollera varptrådarnas rörelser, lämpliga för detaljerade och komplexa mönster.
  2. Elektroniska Jacquard-vävstolar: Använd datorkontroll för att hantera varptrådarna, vilket ger större flexibilitet, högre hastighet och enklare mönsterändringar jämfört med mekaniska versioner.
  3. Enkelbredds jacquardvävstolar: Designade för standardtygbredder, som vanligtvis används i olika textilapplikationer.
  4. Jackardvävstolar med dubbel bredd: Kan väva bredare tyger, perfekt för applikationer som kräver stora textilier som heminredning och industrityger.
  5. Rapier Jacquard Looms: Använd ett griparsystem för att sätta in väfttråden, vilket möjliggör exakt och höghastighetsvävning.
  6. Air-Jet Jacquard Looms: Använd luftstrålar för att föra in inslagstråden, lämplig för höghastighetsproduktion av lätta tyger.

Exapro-fördelen: Köp & Säljer Jacquard Looms

Att navigera i världen av begagnade industrimaskiner kan vara komplicerat, men Exapro förenklar processen. För dem som vill köpa är de viktigaste fördelarna många.

Kostnadseffektivitet

Att skaffa nya Jacquard-vävstolar kan vara ett betydande ekonomiskt åtagande, särskilt för småföretag eller nystartade företag. Genom Exapro kan proffs få dessa maskiner till en bråkdel av kostnaden för nya, vilket garanterar exceptionellt värde för pengarna. På vår plattform ligger prisintervallet för begagnade Jacquard-vävstolar vanligtvis mellan €10 000 och €200 000, vilket återspeglar det utbud som finns tillgängligt när det gäller ålder, märke, slitage och ytterligare funktioner.

Kvalitetssäkring

På Exapro genomgår varje notering en grundlig utvärderingsprocess för att säkerställa att varje utrustning är i utmärkt skick och redo för nästa operationella kapitel. Denna rigorösa granskningsprocess garanterar att även begagnade maskiner uppfyller höga krav på kvalitet och tillförlitlighet.

Marknadsräckvidd

Jacquardvävstolar är avgörande för effektiv och exakt tygproduktion inom olika industrier. Oavsett om du funderar på att investera i en eller sälja den, erbjuder Exapro en plattform som garanterar bekvämlighet, tillförlitlighet och värde. Ge dig in i framtiden för textilproduktion med Exapro – där tradition möter innovation.

Huvudfördelar med Jacquard-vävstolar

Jacquardvävstolar är oumbärliga i textilindustrin på grund av deras många fördelar. Här är de viktigaste fördelarna:

Intrikat design

Dessa maskiner möjliggör produktion av mycket intrikata och detaljerade mönster som inte är möjliga med andra typer av vävstolar.

Hög effektivitet

Moderna Jacquard-vävstolar möjliggör höghastighetsproduktion, vilket avsevärt ökar produktiviteten och minskar manuellt arbete.

Mångsidighet

Jacquardvävstolar kan hantera olika typer av garn och producera ett brett utbud av tyger, från komplexa mönster till enkla vävningar.

Förbättrade designmöjligheter

Möjligheten att kontrollera enskilda varptrådar öppnar upp för ett stort antal designmöjligheter, vilket gör Jacquard-vävstolar idealiska för dekorativa textilier.

Kostnadsbesparingar

Genom att automatisera den komplexa mönstervävsprocessen minskar dessa vävstolar arbetskostnaderna och förbättrar den totala produktiviteten, vilket leder till kostnadsbesparingar på lång sikt.

Huvudmaskinparametrar för Jacquard-vävstolar

När man utvärderar eller förstår Jacquard-vävstolar, beaktas flera nyckelparametrar för att säkerställa att de uppfyller specifika krav. Här är de viktigaste maskinparametrarna:

Vävbredd

Den maximala vävbredden vävstolen kan producera, vilket avgör dess lämplighet för olika typer av textilier.

Hastighet

Vävstolens arbetshastighet, vanligtvis mätt i plockningar per minut (PPM), vilket påverkar produktionshastigheter och effektivitet.

Typ av väftinsättning

Den metod som används för att sätta in väfttråden, såsom gripare eller luftstråle, påverkar typen av tyger som produceras och maskinens effektivitet.

Antal krokar

Antalet krokar eller ställdon i Jacquard-mekanismen, som bestämmer komplexiteten och detaljerna hos mönstren som kan vävas.

Automatisk nivå

Graden av automatisering, från mekanisk till helt elektronisk, påverkar användarvänlighet, repeterbarhet och integrering i produktionslinjer.

Designfunktioner

Vävstolens förmåga att producera komplexa mönster och mönster, särskilt relevanta för avancerade och dekorativa textilier.

Användningsområde för Jacquard-vävstolar

Jacquardvävstolar, med tanke på deras mångsidighet och kapacitet för högkvalitativ tygproduktion, kan användas inom en mängd områden. Här är en sammanfattning av de primära användningsområdena:

Mode och kläder

Används för att producera olika typer av dekorativa och högkvalitativa tyger för kläder, inklusive intrikata mönster och design.

Hemtextilier

Tillämpas vid tillverkning av tyger för hemmabruk, inklusive sängkläder, gardiner, klädsel och dekorativa föremål.

Industriella textilier

Används för att skapa specialiserade tyger för industriella applikationer, såsom biltextilier och tekniska tyger.

Dekorativa textilier

Tillämpas vid tillverkning av dekorativa tyger för inredning, inklusive väggbeklädnader, gobelänger och anpassade mönster.

Tekniska textilier

Används för att väva högpresterande tyger för tekniska applikationer, inklusive medicinska textilier, sporttextilier och smarta textilier.

Tillverkare av Jacquard Looms

Flera kända tillverkare inom textilmaskinindustrin är kända för sin kvalitet och innovation. Här är några framstående tillverkare av Jacquard-vävstolar:

Stäubli

Stäubli är en ledande leverantör av vävmaskiner och erbjuder avancerade jacquardvävstolar kända för sin precision och tillförlitlighet.

Bonas

Kända för sina högkvalitativa industrimaskiner, erbjuder Bonas effektiva och mångsidiga Jacquard-vävstolar för olika applikationer.

Grosserheinrich

Specialiserat sig på textilmaskiner och erbjuder robusta och exakta jacquardvävstolar designade för högpresterande operationer.

Müller

Müller är kända för sitt omfattande utbud av vävmaskiner och tillhandahåller pålitliga och effektiva jacquardvävstolar för textilindustrin.

Artikel

Erbjuder avancerad vävteknik som ger högkvalitativa Jacquardvävstolar designade för precision och effektivitet i textilproduktion.

Pikanol

Specialiserat sig på vävmaskiner och erbjuder mångsidiga och effektiva jacquardvävstolar som lämpar sig för olika produktionsmiljöer.

När du överväger ett köp eller undersöker Jacquard-vävstolar är det viktigt att titta närmare på dessa tillverkares specifika modeller, recensioner och service efter försäljning. Varje varumärke har sina styrkor, specialiteter och tekniska innovationer som tillgodoser olika vävningskrav.

Slutsats

Jacquardvävstolar är ovärderliga tillgångar inom textilindustrin, och erbjuder högkvalitativa, kostnadseffektiva och effektiva lösningar för att producera intrikata och dekorativa tyger. Oavsett om det gäller mode och kläder, hemtextilier, industriella textilier, dekorativa textilier eller tekniska textilier, garanterar dessa maskiner överlägsen produktkvalitet och överensstämmelse med industristandarder. Med stöd av Exapro blir förvärv eller försäljning av Jacquard-vävstolar en enkel och pålitlig process, som gör att företag kan fokusera på det de är bäst på – producerar exceptionella tyger.